Мнениеот Николай Ангелов » Чет 05 юни 2008 20:38
По повод маслото за 1,9 TDI - PD, 74kw : оня ден отивам за смяна на масло в Юнитрейд (за 4-ти път от как колата е при мен). До сега слагах само Castrol TXT 505.01. Механика ме намери в кафето (я, те много бързо ми сменили масълцето...да ама не) и ми вика - "Маслото, дето е слагано, не е подходящо, колата ти има филтър за твърди частици и трябва да се слага друго. Там, където са ти го слагали са объркали". Яяяя, викам му аз, ми то само при вас съм го сменял, погледнете в сервизната книжка, пък и фактурките си пазя. Отговора - "Ми те колегите нещо не са видели както трябва, не са преценели за филтъра за твърди частици, ела да ти обясни главния инженер". Обяснението бе - "Ми като въведа данните и ми излиза ей тва масло на CASTROL, а не CASTROL 505.01, ако продължиш с него има опасност да ти се прецака филтъра". А беше време за обслужване и викам - давайте, то вие трябва да знаете, не аз.
Та какво да правя на следващата смяна - да мина пак на 505.01, което е специално за TDI-PD или да се доверя на сервиза (до сега ням проблеми с колата, а само там я обслужвам)?