Зимата!
Този кошмарен сезон за всички шофьори !!! Много от нас са се сблъсквали с проблеми от рода: не мога да отворя вратата; ако отворя вратата немога да я затворя докато не загрее купето; трудно пали и т.н. хиляди,хиляди проблеми!
Мисля сега тук, в тази тема всеки от нас да сподели какви препарати е ползвал (против замръзване, изпотяване и др. подобни) защото както знаете НАВСЯКЪДЕ Е ПЪЛНО СЪС СКЪПИ МЕНТЕТА, а защо да не споделим и за ОСНОВНОТО нещо за зимата- ГУМИТЕ...
Аз например карам DEBICA 195/65/14 за Пассат 1,8 Моно и съм много доволен, цанета им е около 85-90лв.
Това е от мен.
Надявам се всички да сме си полезни един на друг. В крайна сметка живеем в една и съща държава и караме по едни и същи (ако могат да се нарекат така) пътища !
Хайде всички да се подготвим за...
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре идея колега.
Аз лично леко намазвам гумените уплътнения на вратите с глицерин и нямам проблем с отварянето сутрин.
А против запотяване на стъклото използвам чист сапун - измивам стъклото, минавам със сапунен разтвор и избърсвам със сух памучен парцал. Идеята ми хрумна, след като установих, че в загрятата баня като мацна огледалото за бръснене с малко сапунена пяна и то вече не се запотява.

Аз лично леко намазвам гумените уплътнения на вратите с глицерин и нямам проблем с отварянето сутрин.
А против запотяване на стъклото използвам чист сапун - измивам стъклото, минавам със сапунен разтвор и избърсвам със сух памучен парцал. Идеята ми хрумна, след като установих, че в загрятата баня като мацна огледалото за бръснене с малко сапунена пяна и то вече не се запотява.

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Едно нещо, за което се сетих едва сега - препарат за размръзване на ключалки. Производство е на Сонакс и в струва 3 кинта. Незнам как действа, но ако действа добре направо ще е супер.
П.П. Не си купувайте препарата за чистачки от Лукойл по 3.60 някакъв български като си пръсна на стъклото почва да ми се драйфа - мирише отвратно, а се чудех що на някои опаковки пише с аромат на цитрусови плодове.
П.П. Гуми Мишлен Алпин 175х70х13(не са нови за съжаление)
П.П. Не си купувайте препарата за чистачки от Лукойл по 3.60 някакъв български като си пръсна на стъклото почва да ми се драйфа - мирише отвратно, а се чудех що на някои опаковки пише с аромат на цитрусови плодове.
П.П. Гуми Мишлен Алпин 175х70х13(не са нови за съжаление)
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Я да видим сега кой не чете:
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=14
п.с. Миналата зима се минах с някакъв спрей на Вюрт за уплътненията на вратите...- където напръскаш замръзва...
:
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=14

п.с. Миналата зима се минах с някакъв спрей на Вюрт за уплътненията на вратите...- където напръскаш замръзва...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”