! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Klikacha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Klikacha » Вто 12 фев 2008 11:33

Много неприятна случка с мой приятел:

http://www.audiemotion.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=2612:

Здравейте,

В петък имах странен инцидент с една ненормална особа от женски пол, която не само, че не трябва да припарва до волан, ами не знам дали не е най-добре да бъде вкарана в някой психодиспансер.

След като завих по Ляпчев (булеварда между Младост 1 и Младост 2), посока към Дървеница, карайки в лявата лента, почти бях набрал до 50 км/ч, забелязах, че отдясно ме застига бежов НИСАН X-Trail, СA 0066 BT. В момента, в който ме изпревари с половин дължина, рязко зави вляво към мен, заби ми се в десния калник, ожулвайки джантата, което ме изкара извън релси. Изпреварих го и аз от дясната страна, и спряхме на около 20 м. след това.

Какво бе учудването ми когато от колата слезе не някой разпенен неандарталец от мъжки пол, а 40-50 годишна подпухнала и издута от злоба скочубра, на чийто вик "Така ли се кара, БЕ?" направо изумях! Видях, че с това същество разговор не може да се води и звъннах в КАТ чрез 112. След 30 мин. до X Traila дойде един Cayenne СА 0606 АС и след още 5 мин до мен се дотъркаляха две бурета, единият от които спомена, че това е жена му и какъв ми бил проблема, щото съм я заплашвал (шах с пешка, цирк отвсякъде, не знаех на кой свят съм, сънувам ли или е реалност всичко това!?!?!?).

След това, за да подсили още повече чувството ми за кошмарно преживяване, другият каза "Абе то всичко е ясно, ти си я ударил отзад", а първото говедо продължи "Твоето, като гледам, спокойно може да мине, че са те ударили на паркинг, ДАЙ НЯКОЙ ЛЕВ И ДА СИ ХОДИМ!?!?!?" Помучаха още някви простотии, па си заминаха. През цялото това време, колите стояха в лява лента, на около 200-300 м от кръстовището на Ляпчев и Малинов. След още 30 мин., изоставената от своите "убавица" запали и се върна 20 м по-назад и там остана до идването на КАТ.

До тяхното идване минаха 2 патрулки, които само от пръв поглед разбраха какво се е случило и съвсем непринудено се разсмиваха на съшитата с бели конци и очевидно изрепетирана многократно версия на злобната кучка. А тя беше, че правейки ляв завой по Ляпчев, посока Дървеница, не съм й бил дал предимство и сме се ударили на самото кръстовище, нищо, че колите бяха вече на повече от 150 м след кръстовището.

2 часа и 30 мин след моето обаждане в КАТ дойде и самият екип. След кратък оглед и размяна на обяснения, и за двамата беше ясно, че има нещо съмнително в латиносериала, разказван от дъртата вещица. Тъй като обаче нямало никакви следи по пътя - нито спирачен път, нито остатъци от стъкла на фарове, мигачи или каквото и да е било друго, казусът бил съмнителен и трябвало да викнат шефа си той да реши. Докато попълвахме декларациите, подпухналото същество говореше непрекъснато по телефона с изключително "нежния" си дрезгав глас, подобен на корабна сирена. На няколко пъти искаше имената на катаджиите, като репликите й предполагаха раговор с някого, който познава КАТ отвътре.

Сигурно вече е ясно, че когато дойде и големият шеф Петър Стоев (гл. сержант или нещо подобно), който привидно даде равнопоставени права и на двете страни, без дори да прочете нейната декларация, (където със сигурност има несъответствия), отсъди в полза на нарушителя. Аргументът: "Аз как да знам дали не ме лъжеш? Свидетели нямаш, следи по пътя също". С него имаше един "експерт", с когото мериха нещо гумите, препаркирвахме колите по няколко пъти, гледаха, кимаха разбиращо. "Експертът" обясни, че не можело в момента на удара предно дясно колело на моята кола да е било в движение!?!?!

Всъщност, след това ми стана ясно, че те предварително са знаели кой трябва да излезе виновен и само за парлама гледаха експертно около 20 минути. След което "босът", който очевидно страдаше от наполеонов комплекс, нареди на двамата катаджии кратичко, ясно и точно: "Айде, пи-ше-те!", врътна се на токове като петел и си отнесе стъкления високомерен есесовски поглед в незнайна посока.

Не мога да имам каквито и да е оплаквания към редовите служители на КАТ, които полугласно изразяваха мнение, различно от шефското. От друга страна, нивото над тях очевидно SUCKS!!! Да живей България и гражданското общество!! Докога ще я караме така? Утре отивам да обжалвам - causa perdutta според много хора, но нали все пак трябва да остане някаква надежда, че нещата се оправят?

Така че пазете се! Аз се опитвам, но понякога човек трудно може да предвиди действията на един болен мозък!

И накрая малко снимки:

Самото място

Изображение

Какво всъщност стана: Нисана ме настига и ми прегазва десния калник (1), спираме 20 м. след това (2), връща 20 м на заден ход (3) и остава там до идването на КАТ.

Изображение

Какво ми лепнаха:

Изображение

Моите щети:

Изображение

Пак моите щети:

Изображение

Ха сега ми отговорете на един въпрос: Ако наистина съм бил в ситуацията, която ми припсват, как ще стане така, че рхем вратата да ми да е надраскана, хем и калника пред гумата (а тя е в положение завой наляво, нали така ме изкарват) и на гумата да й няма АБСОЛЮТНО нищо? Та нали в такъв случай тя щеше да стане на парцал, да не говорим, че тогава и цялата ми броня щеше да е смъкната?

Изображение

...и "щетите" на лудата:

Изображение

Потребителски аватар
ionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionov » Вто 12 фев 2008 14:36

лелеее много жалка ситуация.. :o а иначе и аз бях там и аз гледах(извинявам се за неуместната шега) дано човека да оправи нещата в негова полза.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 14 фев 2008 16:55

пазете се от това:
Изображение
визора е взел книжка, вчера за половин час е имал 3 рискови ситуации, за малко дори щял да отнесе колегата Bobby

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 14 фев 2008 23:40

nii написа:...

:shock :shock

Що бре колега дай подробности :?:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 15 фев 2008 0:01

Аа питай Визора, той е по транспорта.

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Пет 15 фев 2008 6:26

В неделя ми се случи най-наглото ми преживяване. Возя си двете деца- Чакам за ляв завой от Х.Димитър за ул.Черковна - знаете левия завой там е очертан с бордюр даже. Зелено, тръгвам и от дясно бледосиньо ванче Ситроен (Пикасо май се казваше) ме изпреварва -натисна ме и спрях. На последващ светофар свалям прозореца и съвсем културна му обяснявам, чи си возя двете деца и, че прави глупости. Тогава 20-год пишлеме (качило едно маце) ми каза :" Ми като си возиш децата, ще си ги пазиш-щом те изпреварвам ще ми дадеш път"
Ако не бях с децата си-щях да съм арестуван.

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот re_gamen » Съб 16 фев 2008 3:17

абе братле и аз съм на20 ама то е въпрос на кълтура...Да е*а м****а им на такива пишлемета щото по късно ако тати им купи ML или Gclass няма да имат равни на пътя-ще е техен отвсякъде!!!Евала че не си показал на децата си ква е ситуацията...Гледай един ден само и те да не станат такива че и моите деця мисла да имат книжки един ден... :)

ППС.:Евала аз ако бях нямаше да се сдъжа!Браво!!!

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот re_gamen » Съб 16 фев 2008 3:37

Да ви разкажа и аз една конкретна случка...пътувам аз от Обеля-2 към Централна гара през метрстанция Сивница с такси през "новия булевард" и там, точно преди левия завой на сливница един учебен се пробва да се престрои в лявата лента, ама не просто в лявата ами от най-дясната в най лявата...Вече виждах как ще се джаснеме, ама в последния момент учебния набива спирачки, таксито набива спирачки и се избегна удара...
Извинението на инструктора беше: Ние сме дали игач, кво искаш?
Само кажете мигача осигурява ли предимство, щото според мене не!!! :D Е така ги учат новите шАфиори!Все по-зле ше става!ако държите на някои, да се научи да кара по добре вие го учете, че поне знаете кво да му кажете, вместо да се качи и да не може да се ориентира за кво става въпрос!!!Сигурен съм че и на вас ви е писнало от нови правила дето "индивидите" си ги измислят и обнародват на място посредата на пътя!!!мога да ги нареждам до много късно ама няма файда, то е до другите ШОФЕРИ и до културата!!!!!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 18 фев 2008 23:39

На тези мисля тук им е мястото...почетно така да се каже...
http://dnes.dir.bg/2008/02/18/news2679984.html

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 19 фев 2008 15:16

re_gamen написа:Да ви разкажа и аз една конкретна случка...пътувам аз от Обеля-2 към Централна гара през метрстанция Сивница с такси през "новия булевард" и там, точно преди левия завой на сливница един учебен се пробва да се престрои в лявата лента, ама не просто в лявата ами от най-дясната в най лявата...Вече виждах как ще се джаснеме, ама в последния момент учебния набива спирачки, таксито набива спирачки и се избегна удара...
Извинението на инструктора беше: Ние сме дали игач, кво искаш?
Само кажете мигача осигурява ли предимство, щото според мене не!!! :D Е така ги учат новите шАфиори!...

re_gamen не искам да защитавам нито инстукротите ,нито учещите се в момента ... Попринцип като видиш голямото синьо У е нормално да очакваш нещо шантаво ... Все пак за това е учебна кола ...
Инструктора в твоя случей не е бил прав ,защото мигача не му осигурява предимство ... Просто не се ядосвай за такива неща ... Нали всичко е Ок :) :D

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 20 фев 2008 12:08

Ето поредния опасен тип по софииските улици.
Изображение
А мислех да си взимам плодове точно около случая от там. :No :horror: :shocked :screwy :олелеее
Идиотите нямат спирачки явно :!: :bishop :a boi de
Оглеждайте се докато пресичате и пазарувате :idea: :x

Потребителски аватар
KingOfPain
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KingOfPain » Нед 24 фев 2008 23:14

http://dnes.dir.bg/2008/02/24/news2703020.html
не искам да коментирам марката на колата и колко е здрава
просто се чудя какъв удар и с каква скорост е карало тва момче че да му излети двигателя
има и 3 снимки към статията :( :roll:

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Сря 05 мар 2008 0:03

Бях в местната ТВ като го монтираха това. <Нали 1000 години бачках там и още съм вътрешен ;) > Та изгледах и суровия материал. Дето се вика беше станало като ония плакат на разглобената 2-ка. И не знам как може да загуби контрол там. То там е супер прав участък. Не ми се мисли с какава скорост е карал. Щом чак двигателя е изхвърчал...

http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic. ... 826#237826
Ей тука един пич си описва патилата.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 05 мар 2008 7:44

Днес сутринта искам да се наредя за ляв завой в лявата лента ...... обаче в дясната лента за надясно и направо има 5 коли и последната е Полицейско Поло хаха :) и разбира се е спряло по средата и аз не мога да ида в празната си лента и да си продължа пътя ..изчаках го да се сети да се мръдне ама нъц ....и естествено не можах да мина светна ни жълтото аз спрях.... Полицейското обаче си продължи да минава което провокира в мене зверско насвирване с клаксона ...от там тоя ахахахах наби спирачки по средата на кръстовището лупна задна спря странично с вратите пред мене и почна нещо да се прави на важен ... а то некви млади милинките не знаят с каква Божествена, Вселенска сила се сблъскват........... тука във форума, някой хоря знаят, че има само една светофарна нинджа на тая планета и това съм аз :)..... от там аз дигнах ръце от волана махнах им гейски ... посочих ги с пръст и избухнах в най зверският смях в който някога съм изпадал сочейки ги пръст......... ахахахахах ония изпаднаха в шок и избягаха на червено

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Сря 05 мар 2008 10:34

Хахахаха и аз ги знам същите келеши, поне си мисля че няма други такива двама младоци с полицейско поло в района Овча купел - Студентски, единия с къса коса другия пък с хептен къса(1-ви номер). Големи са "гъзета", виждал съм ги по студенски как се правят на болити, пилят гуми и още знам ли кво...нали властват на пътищата :lol: :lol:

Върни се в “Пътеводител”