опции на меню на кимометража?за поло 2000 година междинката?
опции на меню на кимометража?за поло 2000 година междинката?
някои може ли да обясни дали има някакви опции на това поло и ако има как се прави?защото прочетох в форума има такава тема но е явно за предишното поло.благодаря предварително
Volkswagen Golf 3/Vento ERROR CODES
Автор Vento 30/10/2003
1.----
Индекс
» Volkswagen Golf 3/V...
Има 5 неща, които може да се появят на екранчето за дневния километраж (при подаване на контакт преди да запалите):
IN00 - всичко е наред.
IN01 - инспекция поради изтичане на определено време (преглед по колата).
IN02 - инспекция след определен пробег.
OEL1 - смяна на масло след определен пробег.
OEL2 - смяна на масло поради изтичане на определено време.
Значи тези неща си ги нагласяш ти, за да ти напомнят. Например:
Аз си нагласям IN01 на 6 месеца и като светне си преглеждам ходовата част; IN02 на 10.000км и като светне - основен преглед по колата (всичко!); OEL1 - на 10.000км - за смяна на маслото; OEL2 - на 12 месеца - пак за смяна на маслото, защото дори и да не се кара, сляд около година си губи свойствата.
Ако не ти се занимава да ги нагласяш тези неща и те дразни да се включват, просто ги направи на много големи цифри и готово (мисля, че максимума беше 30.000км или повече даже)! Но не е препоръчително.
Как се нагласят? Има 2 начина, но ти казвам по-простия:
Даваш на контакт и в същото врема задържаш натиснато копчето за нулиране на дневния километраж, а с другата ръка с един химикал натискаш копчето на часовника за минутите (долното). Така влизаш в "сервизен режим". След това се работи с 2 копчета, едното е това за нулиране на дневния километраж, а другото - копчето на часовника за минутите (долното). С първото сменяш:
IN01 -> IN02 -> OEL1 -> OEL2. А с другото влизаш в съответното меню. След като влезеш - с първото от копчетата въртиш месеците или километрите съответно, а с другото потвърждаваш и излизаш. Накрая махаш контакта и готово.
Другия начих е описан в някакъв руски сайт, ама е по-труден и със същия ефект.
Съветвам като си смениш маслото да си нагласиш съответно OEL1 и OEL2, а сам ще прецениш какъв смисъл да заложиш в инспекциите IN01 и IN02. Аз примерно на IN01 си проверявам ходовата част, а на IN02 правя обстоен преглед на колата. Че по нашите
2.---------
Съобщения на таблото
IN00 - всичко е наред.
IN01 - инспекция поради изтичане на определено време
Ако пише IN01
Подава се контакт
Натиска се и се задържа бутон А
Изключва се от контакт
Отпуска се бутон А
Отново се натиска и веднага се отпуска бутон А
Трябва да се изпише „IN01” на дисплея
Натиска се бутон Б докато се появи ”----”
Натиска се отново бутон А докато се появи „OEL”
Натиска се бутон Б за да се появи ”----”
Подава се контакт докато се изпише „IN00” на дисплея
Ако пише IN02
Подава се контакт
Изключва се от контакт
Отпуска се бутон А
Трябва да се изпише „IN02” на дисплея
Натиска се отново бутон А докато се появи „IN01”
НО НЕЕ КАЗАНО ЧЕ ЕДНО ОТ КОПЧЕТАТА СЕ ЗАДЪРЖА ЗА ОКОЛО - 10 СЕКУНДИ НО КОЕ ТОЧНО БЕШЕ НЕ СЕ СЕШТАМ И ТАКА УСПЯХ АЗ
Ако пише OEL
Подава се контакт
Изключва се от контакт
Отпуска се бутон А
На дисплея се изписва „OEL”
Натиска се бутон Б докато се изпише ”----”
Бутони:
А -- този отляво за нулиране на километража
Б -- този за минутите на часовника (долният)
Как се нагласят Километрите и Месеците на съответните функции?
Подава се контакт и в същото врема се задържа А ,а с другата ръка Б. Така се влиза в "сервизен режим". С А се сменя: IN01 -> IN02 -> OEL1 -> OEL2. А с Б се влиза в съответното меню. След като сме вътре - с А се превъртат месеците или километрите в зависимост от менюто, а с Б се потвърждава и се излиза. Накрая се излкючва контакта.
Даскале, открих проблема... всичко в описанието ти е перфектно, само една малка подробност, копчето на киломентража се държи до момента в който си запалил, поне при мен е така, снощи в 12 ходих да пробвам и не стана,много се разочаровах, но тази сутрин уви стана..мерси все пак за инфото, ако не беше този форум много неща нямаше да знам...
НО НЕЕ КАЗАНО ЧЕ ЕДНО ОТ КОПЧЕТАТА СЕ ЗАДЪРЖА ЗА ОКОЛО - 10 СЕКУНДИ НО КОЕ ТОЧНО БЕШЕ НЕ СЕ СЕШТАМ И ТАКА УСПЯХ АЗ
3.---
Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----
8. Готово .. с парите пиете една бира и хапвате за здраве на добрите Vw съ-форумци all over the world!
ТОВА Е СИЧКО КОЕТО САБРАХ ___ПРОБВАИ___ПОНЕ В НИАКВО МЕНЮ ВЛИЗА‘ ЛИ АКО ВЛЕЗЕ ЗНАЧИ ДЕИСТВАТ
Автор Vento 30/10/2003
1.----
Индекс
» Volkswagen Golf 3/V...
Има 5 неща, които може да се появят на екранчето за дневния километраж (при подаване на контакт преди да запалите):
IN00 - всичко е наред.
IN01 - инспекция поради изтичане на определено време (преглед по колата).
Значи тези неща си ги нагласяш ти, за да ти напомнят. Например:
Аз си нагласям IN01 на 6 месеца и като светне си преглеждам ходовата част; IN02 на 10.000км и като светне - основен преглед по колата (всичко!); OEL1 - на 10.000км - за смяна на маслото; OEL2 - на 12 месеца - пак за смяна на маслото, защото дори и да не се кара, сляд около година си губи свойствата.
Ако не ти се занимава да ги нагласяш тези неща и те дразни да се включват, просто ги направи на много големи цифри и готово (мисля, че максимума беше 30.000км или повече даже)! Но не е препоръчително.
Как се нагласят? Има 2 начина, но ти казвам по-простия:
Даваш на контакт и в същото врема задържаш натиснато копчето за нулиране на дневния километраж, а с другата ръка с един химикал натискаш копчето на часовника за минутите (долното). Така влизаш в "сервизен режим". След това се работи с 2 копчета, едното е това за нулиране на дневния километраж, а другото - копчето на часовника за минутите (долното). С първото сменяш:
IN01 -> IN02 -> OEL1 -> OEL2. А с другото влизаш в съответното меню. След като влезеш - с първото от копчетата въртиш месеците или километрите съответно, а с другото потвърждаваш и излизаш. Накрая махаш контакта и готово.
Другия начих е описан в някакъв руски сайт, ама е по-труден и със същия ефект.
Съветвам като си смениш маслото да си нагласиш съответно OEL1 и OEL2, а сам ще прецениш какъв смисъл да заложиш в инспекциите IN01 и IN02. Аз примерно на IN01 си проверявам ходовата част, а на IN02 правя обстоен преглед на колата. Че по нашите
2.---------
Съобщения на таблото
IN00 - всичко е наред.
IN01 - инспекция поради изтичане на определено време
Ако пише IN01
Подава се контакт
Изключва се от контакт
Отпуска се бутон А
Трябва да се изпише „IN01” на дисплея
Натиска се отново бутон А докато се появи „OEL”
Ако пише IN02
Подава се контакт
Изключва се от контакт
Отпуска се бутон А
Трябва да се изпише „IN02” на дисплея
Натиска се отново бутон А докато се появи „IN01”
Ако пише OEL
Подава се контакт
Изключва се от контакт
Отпуска се бутон А
На дисплея се изписва „OEL”
Натиска се бутон Б докато се изпише ”----”
Бутони:
А -- този отляво за нулиране на километража
Б -- този за минутите на часовника (долният)
Как се нагласят Километрите и Месеците на съответните функции?
Подава се контакт и в същото врема се задържа А ,а с другата ръка Б. Така се влиза в "сервизен режим". С А се сменя: IN01 -> IN02 -> OEL1 -> OEL2. А с Б се влиза в съответното меню. След като сме вътре - с А се превъртат месеците или километрите в зависимост от менюто, а с Б се потвърждава и се излиза. Накрая се излкючва контакта.
Даскале, открих проблема... всичко в описанието ти е перфектно, само една малка подробност, копчето на киломентража се държи до момента в който си запалил, поне при мен е така, снощи в 12 ходих да пробвам и не стана,много се разочаровах, но тази сутрин уви стана..мерси все пак за инфото, ако не беше този форум много неща нямаше да знам...
3.---
Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----
8. Готово .. с парите пиете една бира и хапвате за здраве на добрите Vw съ-форумци all over the world!
ТОВА Е СИЧКО КОЕТО САБРАХ ___ПРОБВАИ___ПОНЕ В НИАКВО МЕНЮ ВЛИЗА‘ ЛИ АКО ВЛЕЗЕ ЗНАЧИ ДЕИСТВАТ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: опции на меню на кимометража?за поло 2000 година междинката?
Колеги описанието е супер но ми кажете как да си видя менюто на моето поло 9n 2002 г. като при мен има само един бутон за нулиране на дневния километраж и същия бутон се върти наляво и надясно за нагласяне на часовника.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”