5 март - национален ден за траур

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 мар 2008 14:25

Brezel написа:А защо никой е обсъжда защо спалните вагони са заключени ОТВЪН !!!
Една позната ми разказа че това било за да е по сигурно през ноща. Лягаш да спиш и те заключват отвън за да някой да не те обере през ноща. Ми толко линеможаха да сложат тия ключалки отвътре. Барабар един райбер? Всичко ни е наопаки....че и ключалките даже.

така е по правилата на БДЖ за спалните вагони и кушетите :?

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 05 мар 2008 14:31

Pichaga написа:така е по правилата на БДЖ за спалните вагони и кушетите :?

:shock :shock :shock :shock :shock
ти ме уби . Верно ли?
Ма добре де пак не разбирам защо не се заключват от вътре? :?:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 мар 2008 14:35

Brezel написа:
Pichaga написа:така е по правилата на БДЖ за спалните вагони и кушетите :?

:shock :shock :shock :shock :shock
ти ме уби . Верно ли?
Ма добре де пак не разбирам защо не се заключват от вътре? :?:

начи влака тръгва от софия примерно-нощния- за морето, преди да тръгне минава един чичка с шапка и ключ и заклйчва вагоните-кушети и спални
така е

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 05 мар 2008 14:41

Тогава щом е в правилника на БДЖто е задължително да има некаде по стената указания какво да е прави по време на пожар или авария! Немое да те заключат и кво ще да става ти да чакаш до морето :shock

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 мар 2008 14:46

мисля че тука беше :roll:

Устав на железниците в Народна Република България – одобрен с ПМС 180 от 1951 год. (необн.), изм. и доп. Изв. бр.63 от 07.08.1953 год., бр.41 от 21.05.1954 год., ПМС 226 от 1954 год. (необн.), ПМС 876 от 1957 год. (необн.); Изв. бр.66 от 16.08.1957 год., бр.5 от 16.01.1959 год., бр.60 от 28.07.1959 год., ДВ бр.28 от 1964 год.; ПМС 10 от 16.02.1965 год. (необн.), ДВ бр.40 от 21.05.1968 год.
и е тука

Наредба № 43 от 11.09.2001 год. за железопътен превоз на пътници, багажи и колетни пратки – издадена от министъра на транспорта и съобщенията, обн. ДВ бр.86 от 05.10.2001 год., в сила от 01.01.2002 год.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 05 мар 2008 14:55

Brezel,Brezel,жалко че си в еУропата и мислиш вече повече по европейски а не по Бай Ганьовски.Това в кавички разбира се.
Какви противопожарни мерки и действия,ние сме още в седемдесетте години в това отношение.И мислиш ли че отговорното лице което е трябвало да отключи всички заключени врат не си е плюло на петите сред първите.
И защо в BG винаги се вземат мерки след случилото се,толкова са смешни всички длъжностни лица.
Нищо няма да се промени,жалко за загиналите,но хайде да не си кривим душата и тях ще ги забравим след най-много месец,погълнати от собствените си проблеми и борба за оцеляване в прекрасната ни родина-мащеха.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 05 мар 2008 15:25

propparo написа:...но хайде да не си кривим душата и тях ще ги забравим след най-много месец,.

както забравихме децата от индиго щото немало кой да почисти едни стълбища и дискотеката с радост приемаше клинети на по 13 години!

Както утепаха и сестрите Белкийски и никой не му се разледва , щото (хората говорят че) убиеца е на некой си там депутат сина

Както забравихме и хората починали от автобусната катасрофа в която претоварен камион изпреварва в насрещното в мъгла на МОСТ :shock

Както и децата в Река ЛИМ , при които първо (някои от до скоро стачуващите ) даскали се спасиха

уффффф....братле май не ги забравяме нещата , просто са ми безразлични (което е нормално де)

Спирам да спамя в темата и да задавам риторични въпроси.

Жалко че трябва да загинат млади и невинни хора за да се промени тактиката с ключалките (а може и да не се промени)

И наистина ще ги забравим за месец то сега е момента да им благодарим (колкото и гадно да звучи) че с цената на живота си ни дават урок на тема : Какво не трябва да допускам като клиент на БДЖ!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 05 мар 2008 15:30

ти май не си от България?или си бил тук преди мноооого време...БДЖ са в покъртително състояние.....
има версий всякакви но за мен са най-вероятни
къса връзка в ел.инсталацията (не го казват като най-вероятна , защото вагона бил на основен ремонт преди по-малко от година)
умишлен палеж (терористичен акт свързан с 3ти март...сутринта някъв тип звънна на здравей България и като го каза това направо го резнаха...чудно защо? човека дава мнение)
пияни лиглЮвци си играли с огъня (независимо от възрастта ...виждал съм какви ли не лица)и са драснали клечка на нещо си.
и все пак поклон.ама с темата няма да се променят нещата.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 05 мар 2008 15:39

А за да не им е уроки Деня на Национален Траур на управляващите:

Вече има звезда Емел Етем
05 март 2008 / News.dir.bg
Станция за наблюдение на звезди в Русия издаде сертификат, който удостоверява, че в съзвездието “Касиопея” вече има звезда на името на Емел Етем.
Това е подарък по случай 50-годишния юбилей на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии от младежкото движение и ръководството на ДПС във Варна, предаде БГНЕС. Според запознати цената на нестандартния подарък е поне четирицифрена.
Подаръкът ще бъде връчен на Етем официално в четвъртък вечерта на грандиозно парти в столичния клуб “Дали”. Празникът, който трябваше да се проведе във вторник, беше отложен заради днешния национален траур в памет на трагично загиналите при пожара на 28 февруари в бързия влак от София за Кардам деветима души.
През миналата година бившият кмет на Бяла Илиян Цонев се сдоби със звезда от съзвездието “Косите на Вероника”. Носители на "Звездна награда" в България са Христо Стоичков (1994 г.) Стефка Съботинова (1998 г.), Петър Стойчев (1999 г.), Нешка Робева (2001 г.), Боян Радев (2003 г.), Емил Димитров (2003 г.), Албена Денкова и Максим Стависки (2006 г. и 2007 г.).
Лауреати по света са Доли Партън, Том Джоунс, Майкъл Джексън, Доналд Тръмп, Бари Манелоу, Бил Гейтс и други.

http://dnes.dir.bg/2008/03/05/news2737055.html

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 05 мар 2008 15:58

Може би съм един от малцината с огромно количество часове пропътувани в спални вагони между бившия СССР и България.
Момчета уверявам Ви, че във вагона е имало много и то силнопожароопасен багаж. Това го казах на близките си още след нощта на трагедията. Колкото и да са стари вагоните те отговарят на достатъчно строги стандарти, а повредените стъкла са пример за безхаберието ни. Тази моя теза се подтвърждава от днешния в-к Стандарт и там се твърди, че е било пълно с китайска стока от Илиянци и алкохол.
Виновниците са сред останалите живи пътници и служителите на БДЖ и трябва да бъдат наказани за смъртта на невинните хорица. :twisted: :twisted:
В разни форуми прости индивиди пишат, че вагоните били съветски, но искам да им кажа на тия тъпанари, че спалните вагони дори на съветските железници се произвеждаха в ГДР и Полша. :!: :!:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 05 мар 2008 16:00

наистина грозна гледка... съжалявам за тия души... Бог да дава утеха в душите на близките им

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 05 мар 2008 16:11

Така е с тези вагони от на дедо ми времето... Не стига ,че увеличават парите за билети и тн. пък и некви вагони да те е гнус да се качиш ,ехх ,а "белите държави" имат и влакове-стрели и тн. ама тука кой ти е чул за такова чудо ,не е ли руските тояги ... Жалко за хората, как могат да заключват отвън вратата ,ми ако се преобърне или някакво друго бедствие ,какво ще се прави... Ще изразя като професор Вучков: Малоумнаааа Работаа...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 05 мар 2008 16:12

Най-лошото е поредния пример за безхаберие и бездушност на управляващите и отговорните лица.Всеки ще си измие ръцете с някой друг и накрая естествено мъртвите ще са си виновни сами,просто защото със сигурност няма да могат да кажат нещо по въпроса.
Мен лично би ме било срам да застана пред камерата и да кажа че такива неща било нормално да се случвали от време на време и че БДЖ вървели много добре напред.А и такива интервюта видях,срам ме е че съм българин направо.
някой въобще гледа ли си съвестно работата в тая държава,не мога да разбера.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 мар 2008 16:23

в нормалните държави, това би довело до моментални оставки на министъра, директора, вачалник влака и так далее надолу по стълбата
без значение за вината има ли няма ли, кой я носи...
нарича се акт на морал, политическа отговорност...
а не да ми се извърта :"аз ако имам вина ще я понеса"
просто не ми се говориии
просто няма такива като нас, няма по света

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Сря 05 мар 2008 16:36

Мир на праха на загиналите! Нелепа и трагична смърт.....нека почиват в мир!

и поредните примери за това как всяка една традедия се използва за срамно политиканстване и популизъм.....и за изписване и изговаряне на хиляди неверни неща от "специалисти по всичко"
а виновна не е нито крушката, дето уж била паднала, нито техническото състояние на тези вагони....причината е външна, цигара ли е, нещо в багажа ли, но не се е самозапалил вагона....
за заключването - ами правят го за да не се краде, щото иначе са масови кражби и какво ли още не...ако са нормални пътниците - няма да го правят, не е от добро, или щото на някой ей така му дошла тази идея.....
това че има някъде държави, където не си заключват къщите и колите е известно, в тия същите държави не се заключват и спалните вагони вероятно....на този хал сме защото самите ние сме такива - диво и крадливо племе.....
Най-добрият ми приятел е машинист от 20 години, покрай него познавам още доста машинисти и работещи в БДЖ- ами вършат си работата хората като всеки един от нас, в много трудни условия и с хиляди проблеми......така че абсолютно не съм съгласен с обвиненията в конкретния случай.
А че железопътния транспорт е най-безопасния е неоспорим ФАКТ!
На ден като умират по 10-има души в катастрофи всеки ден ли трябва министри и полицаи да подават оставки?!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”