ndanda написа:да на голф 4 е тъй аз съм карал ама комби ли е .Да не би на комбито да са му по дълги скоростите
Скоростната ти кутия определно е присадена...
Вчера умишлено засякох на 5-та обороти/км и ето какво се получава при моя 1.8 ABS дето въртящият момент е на 1000 об под твоя..
2000 об-70 км/ч
2600 об-90 км/ч
2800 об-100 км/ч
3000 об -110 км/ч
3300 об-120 км/ч
За да не се стряскаш да ти кажа,че кутията я взех от едно Венто с 1.8 ABS,но GT изпълнение....тоест предавките са малко по-къси(с около 200 об) в сравнение с оригиналната ми скоростна кутия....но пък аз обикновено не карам с повече от 140-150(най-често със 120),а на 5-та мога да включа дори и на 70 км/ч..така,че ме устройва+по-добрата динамика на колата....
И като се вземе впредвид следното:
1.Затормозяването на ДВГ на 5-та при 100 км/ч,което ти усещаш.....а това определено не е нормално(100 км/ч просто са си за 5-та!...би следвало предавателното число на 5-та да е съобразено с оборотите при които се достига максималния въртящ момент-то нали това е основното в подбора на предавките и сътоветните им числа)
2.Оборотите които отчиташ при 100 км,които да по-ниски или равни на ДВГ с максимален въртящ момент доста под оборотите на твоя ДВГ
Следва:
Или ти и сменена цялата скоростна кутия(по-вероятно) или и бърникано по 5-та предавка и е сложена зъбчатка с по-малко предавателно число(всъщност и това емного възможно щом 5-та ти изключва по баирите!)
....От мен като препоръка...търси си нова скоростна кутия от същия ДВГ......ремонта ще ти струва повече от скоростна кутия 2-ра ръка
Ако решиш да купуваш пусни едно съобщение и ще ти пиша как да избереш кутия 2-ра ръка с относително най-малък риск...