температура на Г3
температура на Г3
Пичове имам едно запитване, колата е Голф 3,1.8mi. Та на въпроса когато потегля температурата на водата стига до 70 градуса поне така показва на таблото и не мръдва от там само ако я вкарам в центъра стига до 90 и се включва перката. Иначе парно си има и то много добро. Нормално ли е това или термостата е за смяна. Карам на газ и ми казват че трябва температурата да е около 80 градуса 

Re: температура на Г3
ocko написа:Пичове имам едно запитване, колата е Голф 3,1.8mi. Та на въпроса когато потегля температурата на водата стига до 70 градуса поне така показва на таблото и не мръдва от там само ако я вкарам в центъра стига до 90 и се включва перката. Иначе парно си има и то много добро. Нормално ли е това или термостата е за смяна. Карам на газ и ми казват че трябва температурата да е около 80 градуса
Термостата трябва да го смениш.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи моята е 1.8 АБС.Като я купих на индикатора стрелката не се отклуняваше повече от 75 градуса въпреки че перката въртеше на високи обороти.Въпреки всичко съм сигорен че колата си работи нормално, в смисал такъв че и термостата и датчика за перката си работят нормално.Тва го установих с термо сонда която сложих на единия маркуч.Реших и смених датчика за температурата.Перката ми вклучва на около 92 градуса.Градско си загрява и стига до 80-90.Но като тръгна извънградско особено сега вече като захладня пове4е от 70 градуса трудно вдига.
- 4o4o_2345
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега моита кола е 3-ка ТДИ и сега като е студено изван градско загрява тръдно над 70 градъса и до колкото 4увам това било от това 4е ми е няма кората под двигатела не знам твоита дали е там но маи 6те трябва да се слага 6тото има4е кофти. А ина4е в гарада си е супер загрява си до 90 и парното е добре
Батенца,абе на мен много бавно ми качва температурата,само един път в София малко първа втора и беше 100 градуса!Ама сутрин 10 километра минавам и стига само до 70 градуса и май оттам ми е висок разхода на газ?Примерно мога ли да си купя термостат дето двигателя да загрее до 90 градуса за 10 минути или след 10 км?Шото имах Двойка и си стоеше точно на 90 градуса,много бързо ги качваше?
- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз смених термостат и температурен датчик(четирикраков) термостата е за 84 градуса, но явно не ми отчита правилно уреда за температурата ,защото в града по светофарите ми температурата ми минава 100 а перката не включва, а включва около 110. не знам да не стане някакжа беля с колицата. със стария термостат ми държеше по ниска температура, но тои беше леко заминал
та помагаите даваите акъл щото моя не стига. колата е GOLF3 1.4mi с двигател ABD

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи ако искате да сте 100 сигурни в системата за охлаждане ви предлагам да си вземете едно мултицетче (мисля че бяха по 10-15 лв) към тях има термо сондички.Лепите термосондата на маркуча до датчика за температурата,палите колата и почвате да наблюдавате всичко което се случва с тепературата.за термостата мисля че всеки знае как да проверява коага се е отворил-пипа се маркуча в долния край на радиатора.Гледате си какво ви показва мултицета със сондата и индикатора и по този начин ще раберете грешката на индикатора.и накрая може да видите точно на каква температура включва перката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”