5 март - национален ден за траур

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Сря 05 мар 2008 16:41

Поклон пред паметта им.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 05 мар 2008 17:06

Нелепа трагедия
Да почиват в мир

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 05 мар 2008 17:10

това не е нещастен случай :idea:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 05 мар 2008 18:41

Мир на праха на загиналите! Нелепа и трагична смърт.....нека почиват в мир!

и поредните примери за това как всяка една традедия се използва за срамно политиканстване и популизъм.....и за изписване и изговаряне на хиляди неверни неща от "специалисти по всичко"
а виновна не е нито крушката, дето уж била паднала, нито техническото състояние на тези вагони....причината е външна, цигара ли е, нещо в багажа ли, но не се е самозапалил вагона....
за заключването - ами правят го за да не се краде, щото иначе са масови кражби и какво ли още не...ако са нормални пътниците - няма да го правят, не е от добро, или щото на някой ей така му дошла тази идея.....
това че има някъде държави, където не си заключват къщите и колите е известно, в тия същите държави не се заключват и спалните вагони вероятно....на този хал сме защото самите ние сме такива - диво и крадливо племе.....
Най-добрият ми приятел е машинист от 20 години, покрай него познавам още доста машинисти и работещи в БДЖ- ами вършат си работата хората като всеки един от нас, в много трудни условия и с хиляди проблеми......така че абсолютно не съм съгласен с обвиненията в конкретния случай.
А че железопътния транспорт е най-безопасния е неоспорим ФАКТ!
На ден като умират по 10-има души в катастрофи всеки ден ли трябва министри и полицаи да подават оставки?!

Подкрепям напълно... вярно невинни жертви,мир на прахта им...но какво е виновен машиниста,министъра или управляващите,че някой е заспал с цигара в уста,най-вероятно след употреба на алкохол.
Трагедията се използва за политически цели...най ми е жалък онзи политически труп Асен Агов.
Иначе подобно нещо може да се случи навсякъде където има замесен човешки фактор независимо от нивото на оборудване на вагоните и възрастта им.
П.П.Извинявам се за дългия цитат.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 05 мар 2008 19:31

FELIPE написа:...но какво е виновен машиниста,министъра или управляващите,че някой е заспал с цигара в уста,най-вероятно след употреба на алкохол.

Това как го установи колега,или просто четеш информацията поднесена от медиите,които пък ползват за източник ревизора по безопасността на самото БДЖ /което не малко хора кой подигравателно кой с жал четат като Боже Докарай ме Жив-БДЖ/.
Къде е независимата комисия която да проучи случая,как така точно в България за 5 дни от които три почивни се установи причината че и бе обявена вече официално--айде бе много експедитивни сме станали.
Никой не вини обикновените работещи в БДЖ--машинисти,кондуктори и други служебни лица.Става въпрос за тея които стоят най-отгоре.
''Защо не са били заделени средства за звукова сигнализация при пожар във влаковете, защо липсват чукчета за разбиване на прозорците, защо няма светлинни ленти по подовете, които да отвеждат към изходите и защо не се монтират камери за видеонаблюдение.''--нещо интересно което прочетох днес.
И въобще стига сте ги защитавали тея горе дето папкат приходите от БДЖ-то а за модернизация и подобряване сигурността--НИЩО не правят.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 05 мар 2008 19:34

FELIPE написа:...но какво е виновен машиниста,министъра или управляващите,че някой е заспал с цигара в уста,най-вероятно след употреба на алкохол.

:shock :shock :shock ... Ужас.... толкова съм възмутена,че няма да напиша това което мисля наистина... Колега не си прав да ги пишеш тея неща !!! :evil: :x Наистина всеки си има мнение, но в такъв момент би трябвало да си спестиш твоето :cry:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 05 мар 2008 22:56

R.I.P :cry:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 06 мар 2008 15:04

Ludia написа:това не е нещастен случай :idea:

:arrow:
На мен едни въпросчета ми се въртят в главата... Как така ще изгорят цели два вагона от една цигара или там не знам кви версии имаше? Така ли все някой нямаше да види, че нещо започва да гори в купето му? Толкова хора нямаше ли да се справят с един огън, преди той да се разразстне и да изгори 2 вагона? Това все пак е влак с пътници, а не товарен влак, който пренася леснозапалими вещества... как успя да се образува такъв голям пожар?
Ето едно линкче, където в началото се разказва за един инцидент преди повече от 20 години, който удивително напомня на този преди няколко дни. Приликата с реални лица и събития е случайна, както се казва:
http://zazz.bg/play:3bcba102
Ако модс сметнат, че е нарушена някоя точка от правилника, да изтрият линка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”