Здравейте, преди 2 дни си взех един голф 2, 1,6Д, 86г., сравнително запазен. Първа кола ми е. Направих 250км с него и вече се влюбвам, но нямам радио, а ми казаха че имало някаква специфика на радиата за VW някаква шина или нещо такова. Моля, ако някой може да ми обясни каква е спецификата и как да си свържа радиото(имам някаква черна букса широка и плоска с два щифта, не е антената).
Потърсих за подебен въпрос в търсачката, но не намерих, затова ви питам този балъшки въпрос (все пак съм само от 2 дни в клуба). Пуснах обява вече, че си търся евтино старо радио колкото да си слушам радио в задръстването.
Благодаря предварително за помощта!
Има ли специфика на радиото за Г2?
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Малко вероятно е да си бил с оригиналния касетофон.
Най добре ще е ако си с евро букса,но както обясняваш ти тваойта май не е такава.Ако новия ти касетофон/плеар не е с такава букса с каквато си в момента ще трябва да си я превържеш или да си намериш някакъв преходник,а ако не можеш сам,отиди някъде където се занимават с електроника и ще ти го оправят за десетина лв.
Иначе сега ако имаш шейна я извади и си сложи новата.
п.п Ето това може да ти е от полза:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=14806

Иначе сега ако имаш шейна я извади и си сложи новата.

п.п Ето това може да ти е от полза:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=14806

Последна промяна от kaiser666 на Чет 06 мар 2008 11:21, променено общо 1 път.
- fredman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Намерих радио, но сега разбирам че едва ли ще се справя сам със свързването. Може ли някой да ми препоръча магазин за преходници или някакъв сервиз за авто аудио да ме консултират как да го свържа(около Студентски град или Младост). Ако някой може да ми обясни на две на три какво трябва да направя с трите жици които излизат от мястото за касетофон също ще съм благодарен!
ето такива букси имам отзад на радиото:
A: 2-Tel mute; 4-упр.; 5-упр.ант; 6-подсветка; 7-A+; 8-Gnd;
B: 1-динамик RR+; 2-динамик RR- ;3-динамик RF+; 4-динамик RF-; 5-динамик LF+; 6-динамик LF-; 7-динамик LR+; 8-динамик LR-;
C: 1-линейный выход LR; 12-Remote control; 2-линейный выход RR 13-Scl; 3-Gnd- линейных выходов;14-Sda 4-линейный выход LF 16-упр.12V; 5-линейный выход RF; 17-Gnd 6-12V; 18-Gnd- входов; 10-Remote control; 19-вход L; 11-Remote control; 20-вход R; - 13-20-CD Changer Interface;
А от таблото ми излизат само три жици, две свързани в букса с два щифта(прилича на захранване) и една стърчаща жица. Нямам май кабели за колоните, но колони имам така че тях ще ги направя. Въпроса е как да проработи радито.
ето такива букси имам отзад на радиото:

A: 2-Tel mute; 4-упр.; 5-упр.ант; 6-подсветка; 7-A+; 8-Gnd;
B: 1-динамик RR+; 2-динамик RR- ;3-динамик RF+; 4-динамик RF-; 5-динамик LF+; 6-динамик LF-; 7-динамик LR+; 8-динамик LR-;
C: 1-линейный выход LR; 12-Remote control; 2-линейный выход RR 13-Scl; 3-Gnd- линейных выходов;14-Sda 4-линейный выход LF 16-упр.12V; 5-линейный выход RF; 17-Gnd 6-12V; 18-Gnd- входов; 10-Remote control; 19-вход L; 11-Remote control; 20-вход R; - 13-20-CD Changer Interface;
А от таблото ми излизат само три жици, две свързани в букса с два щифта(прилича на захранване) и една стърчаща жица. Нямам май кабели за колоните, но колони имам така че тях ще ги направя. Въпроса е как да проработи радито.
Последна промяна от fredman на Нед 09 мар 2008 14:07, променено общо 1 път.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
евро букса във всеки магазин за електроника
в Ст.Загора иди в "Пасата" на Столетов и майора къстовището (до яките банички
) там най-евтино си я намерих
има едно малко кар-аудио сервизче на Хр.Ботев там не ходи за такива работи...там първо отидох да търся и оня ми изцепи 9 лв....казах му чее скъпо и почна да ми разправя колко била специална буксата и колко било сложно навързването...ама като видях че касетофоните му вървят по 90 лв. и ми стана ясен
в Ст.Загора иди в "Пасата" на Столетов и майора къстовището (до яките банички

има едно малко кар-аудио сервизче на Хр.Ботев там не ходи за такива работи...там първо отидох да търся и оня ми изцепи 9 лв....казах му чее скъпо и почна да ми разправя колко била специална буксата и колко било сложно навързването...ама като видях че касетофоните му вървят по 90 лв. и ми стана ясен

- fredman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз сега съм в София. Утре ще ходя да търся някъде такава букса, не че трудно ще намеря. Странно че нямам кабелите от колоните в "дупката" за радиото.Аз мисля че по принцип трябва да са там и да завършват с някакви букси, но ако не е така някой да ме светне(досега не съм имал работа с авто-радио). А иначе видях отдолу под кормилото на голфа имам една вратичка на нея пише VAG system и вътре разни кабели, какво е то???
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”