разход
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Peterman написа:Здравейте колеги. Полото ми е '91 1043, 45 коня, карбуратор,Разхода ми ме притеснява. Карам на бензин и градско преди 2 седмици засякох разход 12.След това ходих да ми регулират карбуратора и оборотите наистина се успокоиха (дайе леко под нормалното - малко тресе), но сега я засякох и отново разход 11,4 литра на 100км БЕНЗИН!!!
Незнам, чудя се какво става, хем се затопли![]()
Вече мисля да сложа газена !!!![]()
колеги какви са тези разходи? Карам GOLF 3 GTI 115 кс и на 6.05. минах 450 км с разход 6,5 л/100.
- g.n.g
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wild_baby написа:Здравейте колеги
Айде сега аз да ви питам... Харесала съм си едно ПОЛО '97-ма година, 1.0, 50 к.с. Може ли някой да ми каже г/д колко бензинец ще ми иска на градско?
Привет, и добре дошла във форума.
Това двигателче ще ти дава разход от 7-10,5 л. на 100 км.
градско (Софийско), а на дълго около 5 л. на 100 км. ще даде.
Всичко зависи от тежеста на крачето ти и дали ще го държиш в обороти.
Примерно моята жена си го настъпва и не го жали.
скоро направих опит да засека разхода на полото - 1,4 МPI - 2001 г.
опита беше с пълнене на резервоара "до капачката" - бензин
какво разочарование
21 л. за 130 км градско......викам си има нещо нередно и се сещам - колата беше за лепене на фолио на стъклата - най-вероятно момчето цял ден си е държало колата на пуснат климатик докато лепи - а колата трябва да се слънце все пак
ама 21 л. .....
както и да е
ще пътувам до Своге- на разходка (невероятно чист и подреден град - евала на кмета им) - пак пълня до капачката да засека извънградско - ходих , върнах се и пълня - с 300 зора - 3 л. за 140 км. качи въпреки лашкането на колата да поеме повече !!!!!
стана ми ясно , че поради въздушна възглавница в системата или кой знае какво реален разход няма да мога да замеря на колата.............
освен както предложи един френд - по системата празно -празно
карам докато свърши бензина пълнея от една туба 5-10л и карам докато пак свърши...... ама не знам и това колко достоверен разход ше даде....
опита беше с пълнене на резервоара "до капачката" - бензин
какво разочарование
21 л. за 130 км градско......викам си има нещо нередно и се сещам - колата беше за лепене на фолио на стъклата - най-вероятно момчето цял ден си е държало колата на пуснат климатик докато лепи - а колата трябва да се слънце все пак

както и да е
ще пътувам до Своге- на разходка (невероятно чист и подреден град - евала на кмета им) - пак пълня до капачката да засека извънградско - ходих , върнах се и пълня - с 300 зора - 3 л. за 140 км. качи въпреки лашкането на колата да поеме повече !!!!!
стана ми ясно , че поради въздушна възглавница в системата или кой знае какво реален разход няма да мога да замеря на колата.............
освен както предложи един френд - по системата празно -празно
карам докато свърши бензина пълнея от една туба 5-10л и карам докато пак свърши...... ама не знам и това колко достоверен разход ше даде....
аз имам поло 2003 г 1.2 16V има си компютър , който показва срден и моментен разход. Да караш икономично не е въпрос на желание, а на умения които се придобиват много време. Хубаво е преди да сте карали по- маломощна кола за да усетите кога и пада мощността при неправилно подбрана предавка или бензин или остро взет завой.
Полото ми е отскоро на когато го докарах от софия до видин даде 5.1 с климатик .на дълго до село съм го засичал на лош път 4.5 л/км
А сега усереднения му раход с градското което карам е 5.7.
ИНаче при запалване и до 1 вия км средния разход е към 10 -12 но на 4 -5 км вече е на 7- 8. в града го карам на 3 та на 2000 оборота и ако го закрепа дава под 4 моментен раход. Така изчислявам инерцията че да не ползвам спирачки по кръстовищата, а спирам на скорост тогава единствено разхода спада на нула при движение.
От значение е как набираш как превключваш предавките.
От значение е и колко е натоварена.
Просто за да караш икономично трябва да си се срасъл с колата.
Полото ми е отскоро на когато го докарах от софия до видин даде 5.1 с климатик .на дълго до село съм го засичал на лош път 4.5 л/км
ИНаче при запалване и до 1 вия км средния разход е към 10 -12 но на 4 -5 км вече е на 7- 8. в града го карам на 3 та на 2000 оборота и ако го закрепа дава под 4 моментен раход. Така изчислявам инерцията че да не ползвам спирачки по кръстовищата, а спирам на скорост тогава единствено разхода спада на нула при движение.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ORKY написа:аз имам поло 2003 г 1.2 16V има си компютър , който показва срден и моментен разход. Да караш икономично не е въпрос на желание, а на умения които се придобиват много време. Хубаво е преди да сте карали по- маломощна кола за да усетите кога и пада мощността при неправилно подбрана предавка или бензин или остро взет завой.
maslinkov написа:Биеш ме с 200 гр. на 100 км, признамам, но и внимавай да не се вманиачиш.
Оff: Някой беше казвал някъде... "Елате у София, та да си намразите разхода..." (иначе ви завиждам благородно)

По темата - градско в момента: 8.5/100 с колата от гаража

- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
- theevilsite
- Автомобил:
- Двигател:
Vasseto
Имаше една тема 4л/100Км пусната в форума на Ауди.Оказа се моя колега,но сега не я намирам да я прочетеш.Мисля че и в нашия форум я местиха.Колата е Ауди 80.Аз лично съм се возил при него и наистина го докарва този разход.
wolf
абе това 4/100 ми се струва невъзможно ама съвсем чак като го видя на живо тогава ще повярвам.
тоя да не набира и да гаси двигателя и после айде на инерцията
Абе аз също съм го правил.Преди две седмици гасна за бензини тичкам с тубичката до наи близката бензиностанция-4,20л. за 10 лв.Викам ше чакам да изгасна пак да вида колко км ше мина - 100.6 на Trip ми показа.50 км извънградско и другите в града - Монтана.
Имаше една тема 4л/100Км пусната в форума на Ауди.Оказа се моя колега,но сега не я намирам да я прочетеш.Мисля че и в нашия форум я местиха.Колата е Ауди 80.Аз лично съм се возил при него и наистина го докарва този разход.
wolf
абе това 4/100 ми се струва невъзможно ама съвсем чак като го видя на живо тогава ще повярвам.
тоя да не набира и да гаси двигателя и после айде на инерцията
Абе аз също съм го правил.Преди две седмици гасна за бензини тичкам с тубичката до наи близката бензиностанция-4,20л. за 10 лв.Викам ше чакам да изгасна пак да вида колко км ше мина - 100.6 на Trip ми показа.50 км извънградско и другите в града - Монтана.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”