Удар при отпускане на съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Вто 26 фев 2008 22:03

joker написа:Стига с тия тампони-не са тампони......Ами колегата сам пише ,че съединителят му на износване.....какво пречи и пружините да са си отишли....това,че е сменян в Германия нищо не значи....въпросът е КОЙ и КАК и КАКВО е сменял...не вярвам кола за продаване някой да се нябута с чисто нови ОРИГИНАЛНИ части... :wink:

Така или иначе скоро съединителя ще си поиска смяна ... като го сменим ще се разбере ако изчезне значи е било от тях ако не .... ще го мислим след това !
Мен повече ме притесняваше да не е жилото на съединителя и от него да си *наеба* и съединителя от това отделяне горе :wink:

Последна промяна от el_nino на Сря 27 фев 2008 0:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Вто 26 фев 2008 23:50

съединител - 99.9%

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Сря 27 фев 2008 14:34

VeilSide написа:съединител - 99.9%

0.01% преден тампон на двг, но сигурен :lol:
Сложи на първа и мини отпред и започни да буташ колата наперд назад и гледай тампона. Успех.

lalevnp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lalevnp » Сря 27 фев 2008 15:58

Колега при мен има същото удряне.Мислех че е от пружините,но се оказа скъсан преден тампон. 35 лв и е ток

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 27 фев 2008 22:49

В тази тема става въпрос за Г4,така че не знам дали е меродавно за Г3 но там един много уважаван член на клуба споделя че нормално било съединителя да отделя ВИСОКО когато не е износен :!:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=67690&highlight=%EE%F2%E4%E5%EB%FF

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Чет 28 фев 2008 1:06

ами колеги и аз имах подобен проблем, при смяна на предавките и при пове4е гас, предницата ми подска4аше, накрая мислехме 4е е от тампона но и тои беше здрав, оказа се има две рамена от тампона кам двигателя и те са хванати с два болта, и проблема при мен беше 4е единият болт беше паднал и двигателя се местеше като подска4аше на горе при пое4е гас. незнам за колегата, аз просто споделям малко опит :wink:
и при мен саединителя отделя горе и при мен подска4аше преди да го пусна напално, виж за всеки слу4аи предният тампон и на рамото му дали не са се отхлабили блтовете

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Чет 28 фев 2008 8:22

Мисля,че не е сьединител.Полото на майка ми е така преди и сле смяната на сьединителя с хубав такьв.Удара е доста дразнещ между другото,така,че следя темата,за да разбера и аз от какво е. :)Като го оправиш колега пиши :)

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Чет 28 фев 2008 13:16

Има ли начин чрез гледане/поглеждане на този тампон да се разбере дали е прецакан .... т.е. дали се гледа да е скъсан , изкривен или такива неща ?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 28 фев 2008 15:55

el_nino написа:Има ли начин чрез гледане/поглеждане на този тампон да се разбере дали е прецакан .... т.е. дали се гледа да е скъсан , изкривен или такива неща ?

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
zmei написа:
VeilSide написа:съединител - 99.9%

0.01% преден тампон на двг, но сигурен :lol:
Сложи на първа и мини отпред и започни да буташ колата наперд назад и гледай тампона. Успех.

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Чет 28 фев 2008 16:14

ili запали колата, отвори капака и подаи пове4е газ за да види6 какво трака и дали двигателя не се мести нещо пове4е от колкото трябва

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Пет 29 фев 2008 13:32

След вчерашните проби значи като си движение на 3-та и дам яко газ или отпусна рязко казта има тропане ПОНЯКОГА само ....... на място на първа скорост като бутам колата напред наза няма никакво тропане предния тампона на мотора си поема всичко .... м/у другото хвана мотора за глава и го раздрусах бая стабилно и предния тампон пак не издаде никакви тропания или скърцания .... тампона май не е скъсан .

В крайна сметка остава или пружините на започналия да се износва съединител ... или от тампоните на макферсона .... обаче тия тампони ... като друсам колата и като си сложа ръката в/у тях се усеща тропане обаче почти минимално .... п.с. тампоните не лажат в/у бомбетата а са във въздуха .... ? Може ли да е от тях като се променя теглителната сила (напред/назад) да тропват те ?

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Съб 01 мар 2008 20:22

Тампона на двигателя не се къса, тои просто омеква и двигателя пропада малко но се освобождава тампона от долната страна на гредата и при отпускане на съединителя той се повдигне и удари отдолу.

magiosnik^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magiosnik^ » Пет 07 мар 2008 0:16

Братле дигни и едното колело във въздуха и давай първа втора да го чуеш от къде трака ,.. колата като е дигната от едната страна няма да тръгне само дигнатото колело се върти

Потребителски аватар
tonkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkata » Пон 17 мар 2008 12:54

колега смени си тампони те и всичко щте ок :)

atito_1983
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот atito_1983 » Пон 17 мар 2008 21:11

ако удара се чува кокато колата не е в движение не мисля чя ще да е от тампоните на двигателя! но ако се окаже наистина от тях мини на преевръзки ! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”