Чип за Голф4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iavor84
Автомобил: VW BORA VW POLO
Двигател: AJM 2000 AEF 1997
Контакти:

Чип за Голф4

Мнениеот iavor84 » Пет 07 мар 2008 14:03

Здравейте колеги. Един приятел ме помоли да питам къде и колко струва да си сложи чип на голф4 - 1.6SR, 101к.с. двигателя е май AKL до колкото ми каза той. Благодаря за отговорите предварително. :DАко се повтаря темата моля дайте ми линк, в търсачката не намирам

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Пет 07 мар 2008 14:10

Попитай колегата Brezel той повече ги рабира чиповете и може да ти помогне :wink:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 07 мар 2008 14:23

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: Чип за Голф4

Мнениеот so.sec » Пет 07 мар 2008 15:42

iavor84 написа:Здравейте колеги. Един приятел ме помоли да питам къде и колко струва да си сложи чип на голф4 - 1.6SR, 101к.с. двигателя е май AKL до колкото ми каза той. Благодаря за отговорите предварително. :DАко се повтаря темата моля дайте ми линк, в търсачката не намирам

Предай и 1 съвет на твоя приятел - с какъвто и да е чип ще си повиши мощността в най-добрия случай с 5-6% !! т.е. от 101 ще му станат макс 105/106 багодарение на чипа! За сметка на това - разхода му ще скочи, ще се набута за чип с несигурен произход и ефект (реномираните фирми за чипове взимат няколко стотин евро за чип... по евтините няма да ти казвам как и къде е правт и колко ефект имат) и рискува да си прецака двигателя!!

Ако смята че тия 5-6 коня си заслужават всичкото това...... да действа, но нека има предвид рисковете...

А ако някой му казва така както пише в еbay че ще му скочи с 25 коня мощността........... :lol: някой друг път ;)

ей тук малко да се информира и да има предвид че дори тук стойностите са завишени! http://tsunamituning.com/products/chip_tuning.html

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пет 07 мар 2008 19:14

so.sec написа:
iavor84 написа:Здравейте колеги. Един приятел ме помоли да питам къде и колко струва да си сложи чип на голф4 - 1.6SR, 101к.с. двигателя е май AKL до колкото ми каза той. Благодаря за отговорите предварително. :DАко се повтаря темата моля дайте ми линк, в търсачката не намирам

Предай и 1 съвет на твоя приятел - с какъвто и да е чип ще си повиши мощността в най-добрия случай с 5-6% !! т.е. от 101 ще му станат макс 105/106 багодарение на чипа! За сметка на това - разхода му ще скочи, ще се набута за чип с несигурен произход и ефект (реномираните фирми за чипове взимат няколко стотин евро за чип... по евтините няма да ти казвам как и къде е правт и колко ефект имат) и рискува да си прецака двигателя!!

Ако смята че тия 5-6 коня си заслужават всичкото това...... да действа, но нека има предвид рисковете...

А ако някой му казва така както пише в еbay че ще му скочи с 25 коня мощността........... :lol: някой друг път ;)

ей тук малко да се информира и да има предвид че дори тук стойностите са завишени! http://tsunamituning.com/products/chip_tuning.html

колегата е много прав и друго щом колата няма турбина и за 1000 евро чип да сложиш пиши мотора бегал :)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 07 мар 2008 21:46

badjo-vw написа:
so.sec написа:

колегата е много прав и друго щом колата няма турбина и за 1000 евро чип да сложиш пиши мотора бегал :)

И за 1 милион чип да сложи - кяра няма да е повече от 6-7 коня. а тъй като се съмнявам да се е насочил към скъп и качествен чип - вероятно резулатата ще е 1 кон повече за сметка на 1 л/100 повече разход и ще си погребе двигателя много скоро.

И с турбина да е - пак би си прецакал двигателя ама поне би имал повече полза! с 5 коня повече не знам кво си мисли че ще стане...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”