Ниска темепература на работа Абд

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kondofrey
Автомобил:
Двигател:

Ниска темепература на работа Абд

Мнениеот kondofrey » Пет 07 мар 2008 17:46

Здр.Колата е 1.4ми 95 год.абд.Внос от Италия е(по прецаках се).Перката включва на 70 C и колата не може да загрее повече, и зимата ми се появи проблем с оборитите(подържаше високи обороти на нулева).Тая темепература ми казаха ,че е много ниска за нормална раобта на двигателя,смених термостата с bahr,незнам.Дайте съвет, знам че нормалана Т трябва да е 80-90.Датчик ли е проблема..благдр.

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Сря 13 авг 2008 19:24

ами да ти кажа по това което четох по форума на всички немски москвичи(vw) :wink: работната температура била 90 градуса,ти като си сменил термостата вече незнам виж дали някой от датчиците не ти е проблемен.това е и при мен с температурата даржи ми я някъде около 50 градуса като се движа,и ме посъветваха да сменя термостата,тея дни ше го сменя и ще пиша за резултат,но това е от мен,все пак тук има много по-компетентни хора дано някой такъв ти даде ценен съвет.уверил съм се че тука се разбират много повече неща отколкото да питаш тоя и ония и да те навиват за глупости.късмет от мен.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 13 авг 2008 20:59

прав си колега, има колеги разбирачи (разбирайте в добрия смисъл) и такива "разбирачи" по сервизите дето..........не ти и трява.
на мен не ми дръжи нармална температура все на 80и малко стои.мен така ме подъгаха сменяй, сменяй, добре че им си имам едно на ум :wink: както и да е

относно твоя приблем мисля щом си сменил термостата и приемем че е изправен :!: няма как да не е от датчика. имаш 2, за прката да влючва на радятора е и друг за срелката таблото. не е нормално да върти преди 90 и няколко градуса :!:

:idea: все пак пробери да ли е изправен термаостата, имаше обяснено някаде писано, и кажи модела на дригателя щото има значение

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Сря 13 авг 2008 21:08

Сменяй датчика за температура който се намира на фланеца отпред на двигателя - този в който влизат много маркучи . Само че има няколко вида - опредялят се по цвета на пръстенчето . Мисля че твоя трябва да е жълт , но все пак провери . Моя го смених вчера и всичко си дойде на мястото , преди това стрелката за температура се движеше като оборотомер и перката се включваше когато реши . Сега се включва малко преди 90 градуса . Сменяй докато не е започнал да ти ебава паленето като при мене на вентото преди време .

п.п ABD e прoблемен мотор относно температура , имай го впредвид :idea:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 13 авг 2008 22:55

боже опази ако провериш с търсачката що информация съм изписал за тоя дроб....

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Съб 16 авг 2008 19:47

здравейте!по твоя вапрос колега варинатите за мен са 2:или некачествен термостат или датчик.аз днес смених мо термостат с BEHR мисля беше и всичко заспа.купуваи части не само от елитни магазини ами и от хора които знаят какво продават,задавай им вапроси и ще се увериш колко разбират и от това ще си направиш извод на какви хора попадаш;).надявам се да съм ти бил полезен.айде със здраве :044:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”