В последно време позанемарих моя Пасат и започнаха проблемите. Първият - на хубав път при скорост от 80-90 км/ч откъм задно дясно колело (или поне така аз го чувам) се чува някакво немога да кажа точно виене, но нещо такова. При намаляване на скоростта т.нар.виене затихва при увеличаване на скоростта се завишава, а при над 100-110км/ч вече не се чува, може би защото двигателя е в обороти. Мисля си, че лагера на главината е за смяна. Някои може ли да даде актуална инфо за цена и дали е лесен монтажа и демонтажа.
Вторият ми проблем е следния мотора ми е 74 kW (АЕК) има някакъв много слаб теч на масло от някакъв клапан (поне така ми го казаха в магазина а и разни маслари), който свалял маслените пари от горната част на двигателя в средата (това не ми е ясно как става, но няма значение)Този така наречен клапан се намира върху капака на двигателя и в него е включен част от въздушния поток от маркуча който излиза от въздушния филтър. От този т.нар.Клапан излиза друг маркуч, който е бих казал пластмасов, с перпендикулярни чупки той ми е за смяна защото го виждам, че в една от чупките леко е намаслил. В магазина за авточасти го гледаха и ми обаждат цена 80лв. с доставката от Германия. Този т. нар. клапан има гумено уплатнение към капака, може ли да се намери такова уплатнение или целия се подменя, за да спре да омаслява?
Предварително благодаря

Заден мост при Пасат Б4 комби 74kW
-
- Автомобил:
- Двигател:
за първия проблем и аз мисля, че е лагер,задните се разбиват много бързо,а за 2-рия всичко се ремонтира,не ги слушай тия в авточастите,щом има гумено уплатнение и си сигурен ,че от там тече купи си едно и го сменяй.Не търси тези уплтнения в магазини за авточасти,има ги в спец. маг. за лагери и семеринги,или се насочвай към 2-ра ръка за цялата част
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задните лагери комплекта са от 15 до 26лв. е вече може и да са паднали малко. Аз лично ги сменях на В3 общо 5 пъти. Все попадах на менте. Накрая си намерих 15.60лв. комплект за едната главина и вече 3 години си търкалят без проблем. Малко трудно се избиват старите и се набиват новите, но с подходящ инструмент и без много грубости с чука се получава. Също трябва да се внимава накрая с натягането на главините, не трябва да се въртят стегнато. Това виене може да е и по друг повод при мен го има зимата защото съм (бях) с нови зимни гуми. С летните това виене го няма.