има ли такива електроди
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- пламен пасков
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има ли такива електроди
колги интересува м има ли електроди които да заварят две повърхности от различни метали(например стомана и олово или алуминий и стомана)
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
до колкото знам не/пробваи с оксижен и сребарен припои или се посаветваи с някои аргончик да видиш тои какво ще ти каже.
Последна промяна от Namesata на Нед 09 мар 2008 10:25, променено общо 1 път.
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такъв филм заваряване на стомана и олово....по същество това е запояване...а не заваряване....имат много различни температури на стопяване и заварка в пълния смисъл на думата не може да има...за алуминий и стомана да не говприм това са съвсем ралични метали и т.н...отде ти доиде тази абсурсна идея... пробвай механичмо закрепване...болтове... нитове...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
има една малка фирмица в надежда в софия в която са ми заварявали по служебна поръчка, лично на мене бакър за неръждавейка.
прави се с много космически заваръчен апарат и в никой случай с обикновен електрожен и електроди някакви специални. и е в особена газова среда-много спешъл смеска.
но са ми го правили.
не знам за други комбота но това го знам.
прави се с много космически заваръчен апарат и в никой случай с обикновен електрожен и електроди някакви специални. и е в особена газова среда-много спешъл смеска.
но са ми го правили.

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: има ли такива електроди
пламен пасков написа:колги интересува м има ли електроди които да заварят две повърхности от различни метали(например стомана и олово или алуминий и стомана)
Стоманата се топи при около 3000гр. ( поправете ме ако бъркам )
Алуминия - около 600-700гр.
Оловото около - 300-400гр.
Няма как да стане "заварка" между тези метали.
Според мен, единствения начин на двата метала да се слеят е, да се разтопят до течно състояние и да се излеят в специално направен калъп

Така е при токовите клемите за високо напрежение (образно казано, без да навлизам в подроности )
Разтапят се двата метала ( мед и алуминий ) и се изливат в специален калът, след охлаждане се получава от едната страна алуминий, а от другата мед, после следва обработка и т.н.
П.С.
Поправете ме ако бъркам

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:има една малка фирмица в надежда в софия в която са ми заварявали по служебна поръчка, лично на мене бакър за неръждавейка.
но са ми го правили.
това по същество също спояване....не проблем към стомана да се запои почти всичко с подходящи флюсове....не виждам начин за заваряване ...така мисля...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”