задна чистачка голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

задна чистачка голф 4

Мнениеот Malok » Нед 09 мар 2008 11:54

Добре де четах много в търсачката ама нещо не открих одволетворяващ отговор затова и се рших да пиша тази тема .
Проблема е че спря чистачката знам от какво е спряла (от пробила пръскалка на чистачката и наводнен механизам - блокирал )
Та въпроса ми е дали има начин този механизам може да се отвори ,чух че бил капсолован но още не съм проверил и дали някой знае дали е така и дали може да се ремонтира или да си търса втора рака ,едно време ремонтирах на едно пежо 306 същия проблем и се чудя дали ще мога да оправа и този при мен .Мерси предварително ....:)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 09 мар 2008 12:28

отваря се и се ремонтира...смазва се добре с хубава грес...и си като нов /вероятно/

ако го правиш за първи път може и да се объркаш доста ама давай смело....пък ще помагаме.

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Нед 09 мар 2008 12:33

аз се притеснявам само щото един майстор в юнитреид ми беше обеснявал че е капсолован самия механизъм ,нем това ме интересували дали е или не е иначе проблем да го отвора и оправя няма да има ....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 09 мар 2008 12:46

Malok написа:аз се притеснявам само щото един майстор в юнитреид ми беше обеснявал че е капсолован самия механизъм ,нем това ме интересували дали е или не е иначе проблем да го отвора и оправя няма да има ....

има капсоловани и некапсоловани...ако е капсолован просто се навива резба после на мястото на нитовете....става за около 10 минути в тоя мек материал...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 09 мар 2008 12:58

всичко това е така, но проблема обикновено е в здраво кородиралата ос. което те смъква на същата процедура най редовно... и с все по малко време между процедурите...
Г3 страда от същото. всъщност всички ВАГовици със задни чистачки го страдат...
наскоро един приятел ми подари сменена ос на А6 компле с много още неща в кутийката на новата-купена от юнито. на нея пишеше 70 лв.
ако за 70лв. ти дават всичко това-по добре го купи и си рециклирай механизма веднъж завинаги!

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Нед 09 мар 2008 13:24

Васе мерси за инфото това ще го провера със сигурност ,аз го мислех варианта с ремот на стругар да ми изработат щото имам един добър и си мислех да отскоча при него като го свалия ,да се надяваме че има и такъв ремонтен комплект и за голф което малко ме съмнява да си кажа чесно ....

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Пон 10 мар 2008 9:25

Извън темата но и аз да попитам нещо- какъв е оригиналният размер на задната чистачка на Г4?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 10 мар 2008 11:00

miro82 написа:Извън темата но и аз да попитам нещо- какъв е оригиналният размер на задната чистачка на Г4?

35 санта трее да беше

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”