Моля компетентните за съвет!Имам къща близо до София,искам да я продам и да си взема в София апартамент.Какво ще ме посъветвате сега ли да продам имам оферта или да изчакам вдигане на цените,четох доста и спад на цените на тези жилища които ме интересуват няма да има според много специалисти.Интересува ме дали ще има главоломно покачване на имотите около София по-точно общ. Елин Пелин и застой на
апартаментите в София за гарсониерите става въпрос или ще растат цените паралелно?Благодаря предварително!!
Съвет за имот
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Papa_Dock
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако решиш да продаваш метни инфо на лични или направо в темата
. Съвет немога да ти дам единственото което съм чел в нета е че имотните цени ще спаднат и това са изводи явно от една икономическа теория която горе долу гласи че когато цената достигне своя пик задължително спада.Говоря за цените в София.Но никой неможе да направи точен анализ затова и всички не сме милионери 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
Ами досега вървяха успоредно горе долу цените но нали знаеш българина все го е страх да не настине и да не се мине
Ако растат паралелно ми е все тая ама ако примерно дойдат европейците да изкупуват такива имоти?Щото дойде един чужденец и им изкупи нивите за луди пари завод строи там!Незнам и аз чудя се чета гледам ама много противоречиви неща срещам 

според мен цените ще се движат паралелно, като се вдигне цената на твоя имот, ще се вдигне и тази на апартаментите. така, че ако ти дават добра оферта за твоя имот и можеш да си намериш за тези пари желания апартамент действай. ти си преценяваш все пак. но както ми каза един инвеститор /и то доста крупен/ "момче, през всичките тези години, цена на имот да пада не съм видял" 

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
Slayera написа:както ми каза един инвеститор /и то доста крупен/ "момче, през всичките тези години, цена на имот да пада не съм видял"
Нема и да види,живея в София под наем щот къщата е за осн ремонт.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Vw_wV написа:ти в Елин Пелин ли си живееш. Не си ли мислил да теглиш заем, купуваш гарсионерката, хакаш я под наем и си погасяваш месечните вноски от наема. Поне квартирите в София вървят като топъл хляб. По- нататъка можеш да продадеш къщата в Елин Пелин и ще имаш повечко пари КЕШ.
Това според мен е най добрата оферта.Не продавай имота си а помисли и направи както ти е казал колегата.има Българи в Англия с много пари точно по тази схема. Един приятел ми разправяше за нашенци който имат по два три апартамента в центъра на Лондон и дадени под наем.
понеже и аз се интересувам от имоти ,според мен или ако мога да го нарека мое лично проучване
ще има промени ,но не много драстични,само ,че не мога да определя кога ще стане така.та по темата Елин пелин е на около 20 км от София (приблизително),за кварталите младост,дървеница,дружба,слатина като време за път е между 15 и 30мин (зависи от човека-шофер),иначе има и маршутни таксита на определен интервал. В София цените на кв.м. няма да спадат ,но се очаква лек застой на моментите ценови разписи или с минимално повишение.днес гр.Елин Пелин се явява агломерация на столицата,но до скоро се правеха асоциаций с тамошния регион,че много роми обитават (това разбира се има влияние и при теб ,зависи в какво каре ти е имота,ако има от споменатите трябва да си склонен на отстъпки,ако не може да държиш на позиция,като отново ще има пазарлак,но в граници.(при обявяването на имота го пускаш на по висока сума от която се надяваш,че да стигнеш на пазарлъка до твоята сума,която реално желаеш,това като полезен съвет,въпреки ,че ще го знаеш)).в софия всяка година идват студенти и доста от тях от заможни семейства и по тази причина вече на места с извинение няма място да "пръднеш".в територията около цяла софия е завзето място.погледнато към южните райони в подножието на витоша,няма място вече а и е прекалено завишени цени,дистания Перник ,от последните 2-5 год всичко е заето ,и остава без коментар.Посока излизане от люлин -божурище-окопирано,малко по долу Храбърско,Хераково има свободни парцели,но се броят на пръсти.на излизане от ломско шосе -стара планина ,Нови искър -тръдно достъпни местности и трудоемка работа за изграждане на коорперации или др обекти.посока от враждебна на горе към стара планина-селата около Негован (да не ги изброявам всичките) заети още от комунистическа България и са рядкост обектите и са на доста завишени цени.Град Бухово все още поносими цени ,но последстията от урановите руди си остават и не е желана "дестинация".района след Богоров посока Столник и Елин Пелин по главния път вече е закупено и предстои изграждане на обекти.В Елин Пелин доколкото съм виждал има все още парцели (особнно по пътя гара Ел.Пел-гр Ел.П.. района е разположен на равнинна проекция и е достъпен за ново изграждане,лошото е че на места територията е масово с подпочвени земи ,а дори някой предприемачи строя и върху септипни ями,за което не искам и да коментирам.но успоредно на магистрала тракия в далечината все още има свободни терени,което според мен означава ,че само натам гр. София може да се разраства.срещуположно е разположено с.Лозен и по на долу голф игрище ,за заможни тарикати и навява на мисълта,че трябва да се спазва дистанция на парцели оттам но според мен на не повече от 3-5 км.
така,че прител не казваш за коя част на София имаш предложение или за къде имаш възможност(защото има разлика 40% за отделните райони).но ако в елин пелин разполагаш с голям имот и изкаш да се забиеш в някоя гарсионерка мое лично мнение е че няма да ти е много "гот" и спокойствието ще ти липсва наистина много.аз преди време исках една къщичка в Елин Пелин или лесново или мусачево ,ама пусти пари се ги няма и така вече това ми остана отминала мечта,и с тези цени явно така и ше си остане.
та цялата поема дето написах май се опитах да ти кажа,че цените в този регион ще се покачват още по драстично.
действай как душа иска все пак един път се живее

така,че прител не казваш за коя част на София имаш предложение или за къде имаш възможност(защото има разлика 40% за отделните райони).но ако в елин пелин разполагаш с голям имот и изкаш да се забиеш в някоя гарсионерка мое лично мнение е че няма да ти е много "гот" и спокойствието ще ти липсва наистина много.аз преди време исках една къщичка в Елин Пелин или лесново или мусачево ,ама пусти пари се ги няма и така вече това ми остана отминала мечта,и с тези цени явно така и ше си остане.
та цялата поема дето написах май се опитах да ти кажа,че цените в този регион ще се покачват още по драстично.
действай как душа иска все пак един път се живее
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
POLO PAVLETI написа:Vw_wV написа:ти в Елин Пелин ли си живееш. Не си ли мислил да теглиш заем, купуваш гарсионерката, хакаш я под наем и си погасяваш месечните вноски от наема. Поне квартирите в София вървят като топъл хляб. По- нататъка можеш да продадеш къщата в Елин Пелин и ще имаш повечко пари КЕШ.
Това според мен е най добрата оферта.Не продавай имота си а помисли и направи както ти е казал колегата.има Българи в Англия с много пари точно по тази схема. Един приятел ми разправяше за нашенци който имат по два три апартамента в центъра на Лондон и дадени под наем.
Ами мислил съм ама тази къща не ми носи доход а апартамента носи а с ипотека не е работа е сега пак дигнаха лихвите заради инфлацията още повече че мисля да изчезвам в чужбина а едно апартаментче под наем носи доход за семейството за 5 години цената и скочи 6 пъти досега обаче има спешна нужда от осн ремонт иначе може и да и спадне цената наполовина ако продължи да стои така правих разни ремонти мин година ама си иска стабилна пара не става без пари.
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мен ако питаш.... ако можеш да и вземеш 100 000 евро или повече, продай я без да се замисляш, след което намери нещо под наем в софия с 10-годишен договор, като диеята е след тия 10 години да си остане за теб апартамент или там каквото наемеш(сключва се такъв договор). Парите ги вкарай във високо доходни инвестиционни фондове с гарантирана сигурност (баките имат такива оферти и лихвата е от порядъка на 10-13% годишно а в Токуда има 1 депозит с 16% лихва) и си живей живота спокойно.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Пич , глей са ти казваш доход за семейство ,но тука имат много голяма роля и децата.Имаш ли деца ? Ако имаш се замисли къде ще им е по добре да живеят и къде ти ще се чувстваш по спокоен за тях и ти самият.Тази тема ми е много присърце и съм разговарял и мислил много по въпроса.Не избързвай да се затваряш в некоя панелка по кварталите щото после ще съжаляваш.Всичко с времето си дето викат хората ,с тези темпове с който се застроява скоро нямо да можем да дишаме в тая София.Кроткай си имота и гледай да направиш парички а след това лесно ,буташ и си слагаш една зглобяема еднофамилна и си ти.
Не ангажирам никой с мойто мнение , но аз с радост бих заменил гарсониерката ми в Дружба за едно парцелче в Елин Пелин.Без значение къщата в кво състояние е.500 кв ми стигат и за 6000$ ще си боцна една къщичка и малкия ми син ще диша малко по чист въздух .
Не ангажирам никой с мойто мнение , но аз с радост бих заменил гарсониерката ми в Дружба за едно парцелче в Елин Пелин.Без значение къщата в кво състояние е.500 кв ми стигат и за 6000$ ще си боцна една къщичка и малкия ми син ще диша малко по чист въздух .
Върни се в “ОФФ-Топик - други”