Колега ако ще сменяш амортисьорите , най добре да смениш и тези чашки които "пазят" стъблото на амортисьора, обаче не с нови чашки ( щото се чупят за 1-2 месеца ) а с маншони от корм. рейка на Опел ( Кадет май ) = Виж имаше такова мнение на Ваското 1.
Освен това има по един шок тампон който също е хубаво да смениш ако ти е скъсан. Маншона се хваща с свински опашки за шок тампона ( отгоре ) и тялото на амортисьора отдолу.
Също както посъветваха , виж дали не са ти се скапали тампоните на макферсона за да ги смениш и тях на 1 път.

Предни амортисьори
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
днеска ги смених,ама голямо гъзене падна,че и ключ трябваше да си правя,че и швабите измислиха един инбус 7.Ама само едно нещо ме удиви ама ..
Новите тампони дето са запресовани лагерчетата в тях, ги земах ама като демонтирах старите имаше съществена разлика,а по каталожни номера бяха еднакви.Новите са по-високи от старите със 7-8мм уж лемфиордер ама нейсе.С триста зора и преправяне на захващането им ги монтирах да не тропат..Чашките сложих старите/прашници/ щото са ВАГ и траят.Упорите не съм ги сменял щото я ми се наложи 1-2 пъти да опрат у тях за 3години я не така че..
Като резултат предницата сега е малко навирена 7-8мм нагоре от както беше и малко ме дразни,утре ще потърся със стария тампон точно такъв и кога има време ще ги подменя и после стенд.Сега колата е доста по-стабилна в завои,не се навежда както преди.
Новите тампони дето са запресовани лагерчетата в тях, ги земах ама като демонтирах старите имаше съществена разлика,а по каталожни номера бяха еднакви.Новите са по-високи от старите със 7-8мм уж лемфиордер ама нейсе.С триста зора и преправяне на захващането им ги монтирах да не тропат..Чашките сложих старите/прашници/ щото са ВАГ и траят.Упорите не съм ги сменял щото я ми се наложи 1-2 пъти да опрат у тях за 3години я не така че..
Като резултат предницата сега е малко навирена 7-8мм нагоре от както беше и малко ме дразни,утре ще потърся със стария тампон точно такъв и кога има време ще ги подменя и после стенд.Сега колата е доста по-стабилна в завои,не се навежда както преди.
Последна промяна от Danny boy на Пон 10 мар 2008 21:00, променено общо 1 път.