Дисковете и накладките са Ferodo.Тенкю
Не спира след смяна на дискове и накладки.Нормално ли е?
- uncivilized
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2006
Не спира след смяна на дискове и накладки.Нормално ли е?
Смених си предните дискове и накладките и ся спира много трудно.Минал съм към 20км(ест карам бавно и не ги насилвам много).Нормално ли е?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Да,нормално е.Изчакай още малко да се "врежат" накладките в дисковете и всичко ще е ОК.
Също така ако не сте изчистили дисковете от оригиналното масълце,с които са третирани,за да не си ръждясват в кутиите се получава същия ефект.
Следващият път да знаеш - преди да монтираш нови дискове ги минаваш с един парцал,натопен в някакъв разтворител - АМБ,коресилин,бензин,спирт,каквото и да е, а накладките съвсем леко със малко шкурка,за да се надраска малко феродото.Така започват да хващат по-бързо.
Като ги разработиш малко,всичко ще е наред.Засега спирай по-отдалеч.
Също така ако не сте изчистили дисковете от оригиналното масълце,с които са третирани,за да не си ръждясват в кутиите се получава същия ефект.
Следващият път да знаеш - преди да монтираш нови дискове ги минаваш с един парцал,натопен в някакъв разтворител - АМБ,коресилин,бензин,спирт,каквото и да е, а накладките съвсем леко със малко шкурка,за да се надраска малко феродото.Така започват да хващат по-бързо.
Като ги разработиш малко,всичко ще е наред.Засега спирай по-отдалеч.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те са забравили да ги обезвьздушат маисторите, но те ще се обезвьздушат сами, но това не говори добро за тях. ОППССС сега видях че ти си си ги сменял.
Последна промяна от slavi ivanov slavov на Нед 09 мар 2008 21:56, променено общо 1 път.
- uncivilized
Майсторите сме аз и един приятел.Съвсем набързо ги обезвъздушихме а преди това много хубаво търках дисковете със обезмаслител на спрейче
Ето и образност :

Ето и образност :

Последна промяна от uncivilized на Нед 09 мар 2008 22:00, променено общо 1 път.
- uncivilized
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
slavi ivanov slavov написа:Андро, след смяна на накладки пьрвите две три натискания на спирачките при запален автомобил ,педала потьва до долу се едно че няма спирачки , и после педала се удьрвя, то това с пьрвите два три пьти се прави още в сервиза докато се свали колата, и после се дава на клиента.
Аз сам си ги сменям,тъй че не помня колко пъти съм натискал.
Да наистина,трудно се връщат,след като са поизлезли буталата.Аз моите си ги върнах с една малка стегичка.
Виж отзад връщането е по-интересен филм.
А и още едно мое откритие: значи на 256 мм диск има 2 бичима накладки - различават се малко по "ушичките" отстрани.Гениалното е,че и двата вида стават на даден апарат,без проблеми.
Последна промяна от andro_ на Нед 09 мар 2008 22:10, променено общо 1 път.
- uncivilized
slavi ivanov slavov написа:Андро, след смяна на накладки пьрвите две три натискания на спирачките при запален автомобил ,педала потьва до долу се едно че няма спирачки , и после педала се удьрвя, то това с пьрвите два три пьти се прави още в сервиза докато се свали колата, и после се дава на клиента.
При мен има съвсем лек празен ход в началото иначе си е вдървен педала
- uncivilized
- uncivilized
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв цвят беше опаковката на феродото - червено или зелено ?
Задните дискове не успях да им изтъркам грапавото за 400км градско !
Като излязох извън града 2 спирания от 150 до 100 и вече бяха огън
Така че в близките 500км по мое мнение не очаквай да постигнеш максимума от спирачките.
За да разбереш дали са добре дисковете - прокарай си нокътя по тях и виж дали стържат, ако са супер гладки - значи вече са разработени
ПС: Пиши когато ги разработиш отзиви за тези накладки феродо - интересно ми е как се държат.
Задните дискове не успях да им изтъркам грапавото за 400км градско !
Като излязох извън града 2 спирания от 150 до 100 и вече бяха огън
Така че в близките 500км по мое мнение не очаквай да постигнеш максимума от спирачките.
За да разбереш дали са добре дисковете - прокарай си нокътя по тях и виж дали стържат, ако са супер гладки - значи вече са разработени
ПС: Пиши когато ги разработиш отзиви за тези накладки феродо - интересно ми е как се държат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”