Golf MK4 1.6 SR мени оборотите
стъпково мотор4е и дроселовата клапа -това е проблема за дето сменя оборотите а празен ход-струва 500лв при мен беше от това 1,6SR golf 4 99г.
Последна промяна от yony на Пон 10 мар 2008 21:34, променено общо 1 път.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
badjo-vw написа:а при студен двигател имаше ли този проблем-при мен го има само сутрин при първо палене за една две минути и после се оправяyony написа:стъпково мотор4е -това е проблема за дето сменя оборотите а празен ход-струва 500лв при мен беше от това 1,6SR golf 4 99г.
нормално е сутрин на студено леко да ти претриса за 1-2 минути двигателя. Поне аз така мисля, ако греша нека някой ме поправи
да точно сутрин е проблема.аз смених стъпковия мотор с дросела но мой приятел се размина само с почистване на дросела.при мен беше по сериозно.така че първо пробвай с почистване.Почистването на дросела е 35лв поне в Добрич ако има нещо ето ми емейла YONY78@ABV.BG. ВИЖ И ТОВА-http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=62348&highlight=%E4%F0%EE%F1%E5%EBbadjo-vw написа:а при студен двигател имаше ли този проблем-при мен го има само сутрин при първо палене за една две минути и после се оправяyony написа:стъпково мотор4е -това е проблема за дето сменя оборотите а празен ход-струва 500лв при мен беше от това 1,6SR golf 4 99г.
Последна промяна от yony на Пон 10 мар 2008 21:56, променено общо 2 пъти.
що се отнася до притрисането -да притрисат и моят голф и на приятеля ми също явно е така ЗА ТОВА СПОКО.Може да обменяме инфо YONY78@ABV.BG----SKYPE-YONY78
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да ще пробвамyony написа:що се отнася до притрисането -да притрисат и моят голф и на приятеля ми също явно е така ЗА ТОВА СПОКО.Може да обменяме инфо YONY78@ABV.BG----SKYPE-YONY78

Аз карам голф 4 1.4 16V и при мен го има този проблем но е по-зле. Като пусна климатроника и колата едва не гасне оборотите падат до 350-400. казаха ми че трябва да сменя дроселната клапа, но ми обяжиха цена от 700 до 1000 лв за немска и около 400 за турска. Ако някой мойе да ме посъветва как да го оправя ще съм му много благодарен.
P.S. Клапата е почистена, свещите са сменени.
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а климата проверена ли еniktt написа:Аз карам голф 4 1.4 16V и при мен го има този проблем но е по-зле. Като пусна климатроника и колата едва не гасне оборотите падат до 350-400. казаха ми че трябва да сменя дроселната клапа, но ми обяжиха цена от 700 до 1000 лв за немска и около 400 за турска. Ако някой мойе да ме посъветва как да го оправя ще съм му много благодарен.
Моят мотор също е 1.6 SR и имам такива проблеми. Забелязах, че оборотите ми се менят по интензивно когато съм на задна скорост! Правиха ми диагностика,зачистиха ми грешките,но май става по-зле всеки ден! Често звука е като на стар дизелов мотор,а при запалване оборотите скачат на 2-3 пъти до 1200-1400...
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега при мен този проблем изчезна след като ми смениха маслото на климатаgspot написа:Моят мотор също е 1.6 SR и имам такива проблеми. Забелязах, че оборотите ми се менят по интензивно когато съм на задна скорост! Правиха ми диагностика,зачистиха ми грешките,но май става по-зле всеки ден! Често звука е като на стар дизелов мотор,а при запалване оборотите скачат на 2-3 пъти до 1200-1400...
-
- Автомобил:
- Двигател:
абсолютно със същият голф съм, абсолютно същите проблеми с оборотите само че при мен няма и варвене няма динамика колата ... 3 месеца се чуда кво да правя вече.. карах я 2 пъти на диагностика един път в Бош и един път в ХЕД и на 2те места казаха че е перфектна което не е така поне не трупа грешки, клапи млкапи сичко се адаптира дебитомера е ок.... сички неща са ми изчистени дросели дебитомера и стъпковото моторче... и аз не знам от кво е вече но почвам да се нервя
- Bo_Bo
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
- Контакти:
moq Golf e 1.4 16v i na men mi padat oborotite ot 900 na 800/850 kato q pokaram malko oba4e mi poxar4va i maslo . smenix go minax 1880 km i mi svetna lampata , dolqx 500 gr. i 4akam pak... A tam pod vuzdushnia filtar mai e drosela i e cqloto v maslo ...???? kolata mi se struva 4e nqma moshtnost nqma rqz ... molq pomognete !!!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Bo_Bo написа:moq Golf e 1.4 16v i na men mi padat oborotite ot 900 na 800/850 kato q pokaram malko oba4e mi poxar4va i maslo . smenix go minax 1880 km i mi svetna lampata , dolqx 500 gr. i 4akam pak... A tam pod vuzdushnia filtar mai e drosela i e cqloto v maslo ...???? kolata mi se struva 4e nqma moshtnost nqma rqz ... molq pomognete !!!
Превод в ефир може ли? Как не те беше срам да се наакаш с тия грозни маймунки в такъв чист и спретнат форум...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”