В5 помощ за ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пон 10 мар 2008 17:45

Това беше грешката при мен:
Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster
03-10 - No Signal – Intermittent

Това е номера на ABS-a:
8E0 614 111 B

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 10 мар 2008 17:50

да същия като моя (имам вече два такива), ама това е номера на помпата. С какво направи спойката.
ПШри мен нямаше никаква комуникация с компютъра.

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

АБС лампи

Мнениеот batzman » Вто 11 мар 2008 13:39

... ами да кажа, резултатите от ремонта посочен по-горе. След като свалих модула и го отворих видях, че са прекъснати и двете жички на масата. Най-трудното при ремонта се оказа не толкова малкият размер на всичко вътре, а по скоро гела, с който е покрита цялата платка, който пък от своя страна се чисти изключително трудно и прави запояването много голямо предизвикателство. Та, както и да е след ремонта и монтажа, видях 4е съм допуснал една не малка грешка- не съм изключил акумулатора :oops: и като дадох на контакт ми свтна лампата на АБС, но този път без сирените и без лампата с ! (удивителната). Някои знае ли дали това е следствие от грешка поради несвалено захранване и как може да се изчисти или просто модула е сдал багажа завинаги. Иначе сега си карам, но лампата свети постоянно без да има сирени и незнам при това положение АБС има ли или няма. Вече няма и каде да пробвам :).
П.П. В ръководството за експлоатация е написано че ако свети само тази лампа то АБС системата не е в ред, но не се казва дали работи !!
Освен това може ли някой да каже - грешките на АБС само с VAG-COM ли се чистят или има и друг начин?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 11 мар 2008 13:58

преди да предприемеш каквото и да било първо си провери куплонга на ABS , че и при мен е същото ама като го включих и изключих няколко пъти на контакт се оправи (което не е много редно!!! така че внимавай.

kostadin iantchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin iantchev » Сря 12 мар 2008 9:01

Аз мога да ви ремонтирам изгорелите модули. За контакти на лични.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот iGolf » Вто 13 окт 2009 19:41

kostadin iantchev написа:Аз мога да ви ремонтирам изгорелите модули. За контакти на лични.

цена-гаранция?

lsabg
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS на В5 - помогнете!

Мнениеот lsabg » Сря 21 окт 2009 22:23

Поздрави на всички. Оказа се ,че и аз имам този проблем с двете лампички и трите писукания за грешката на АБС.От няколко месеца съм с Пасат В5 1998 ТДИ и когато го купувах разбрах за грешката,въпреки че при огледа не се прояви.Сега пак абсолютно произволно напомня за себе си и тъй като започва коварен сезон започнах по-сериозен оглед .До тук нищо не открих и благодарение на форума и постовете ви по темата се вдъхнових да атакувам модула и да си пробвам късмета и уменията(задължително след диагностика разбира се).

Потребителски аватар
ivoprofesora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivoprofesora » Пет 23 окт 2009 9:16

Тъй като пробема с АБС-а е 4есто срещан и ремонтирането се свежда до една спойка на завряно место обаче на проводник които е от тези дето не хващат тинол тука мога да помогна поне с идея.Та сега как да запоиме алуминий или друг метал с подобен характер.Има дба начина.
1.Помедняване - ползва се разтвор на син камък и с малко ток от ена батерийка + на проводника - в разтвора и готово ,но в този случай не е особенно приложим подари това 4е не мойем да накиснем мотула в разтвор от син камък а и подаването на ел. напрежение е малко рисковано.
2. Посребряване за целта обаче ни е нужен отработил фиксаж (за тези които не знаят кво е тва!! ФИКСАЖ - това е разтвор с който се проявяват черно-бели фотографски снимки.) при обработването на фото-хартия (черно-бяла) понеже оцветяващият се елемент са главно сребърни йони които се събират в голяма концентрация в фиксиращия разтвор.За нанасяне на побро покритие може проводника да се загрее леко.Метала който ще се посребрява трябва да се почисти доста добре че ако има по него окиси или други мръсотии няма да направите нищо.Това с фиксажа съм го пробвал лично и работи за алуминий и желязо.Единствения проблем е намирането на отработил фиксаж за чено-бели снимки че вече всичко живо ползва само цветна фотография.За помощ от мен на лични всеки делничен ден преглеждам форума.Дано да съм бил полезен.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 23 окт 2009 21:25

Колега, не че имам нещо против разясненията които правиш, но виждал ли си отворен ABS, и как ще направиш този процес с посребряването, че нещо не схващам?

Потребителски аватар
ivoprofesora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivoprofesora » Съб 24 окт 2009 10:00

Предвид че електрониката на АБС-а е изолирана с силкон не мисля че ще има проблем да кажем с четка да се нанесе мако фиксаж по долния ред спойки.Не е необходимо да се потопи цялата съвсем мелко количество разтвор ще свърши работа.Които се захваща с подобен ремонт е добре да не му треперят ръцете може по едно малко преди по деликатните операции :drinking: .Успех.

Потребителски аватар
bogidarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bogidarr » Пет 30 окт 2009 12:50

Привет на Всички ,Благодаря Ви за полезната информация :applause:
Проблема с мигаща червена лампа за спирачки ,троен зумер и нон стп светеща Жълта на ABS-а се появи след лек челен удар :banghead: Започнах огледа с двата датчика и за моя изненада имаше доста стружки полепнали по тях -дори след почистване на всичко проблема си остана -ще разглобя и Управляващия блок -явно и там има проблем :| Благодаря за линковете -ще споделя резултат по -късно :да:
Passat B5 1.8T 97г.

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Пет 30 окт 2009 20:37

И моя модул е 111Б и не работи вече 1г. Търсил съм много секънд хенд , но цените са м/у 200 и 400лв и най - лошото е че ги няма.
А Мишо от Горубляне се занимава основно с Ауди и е доста грамотен пич. heavy metal zork

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Нед 01 ное 2009 18:05

Здравейте! Гледам ,че сте на ти с Абс системи и имам въпрос относто такава абс система на В4 2000см3 115 кс. Проблема е следния когато колата е студена и запаля ми светва лампата на абс когато позагрее лампата си угася и абс си работи нормално. Рядко но понякога когато колата е студена си сработи абс и след известно време лампата си светва . Следващият проблем е,че когато завали дъжд лампата изобщо не гасне и естествено не работи абс сменил съм датчици и масло. Ходих на елкон излиза ми ниско напрежение R/L.Моля за помощ Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 02 ное 2009 9:24

Колега, провери контактите на всички релета в системата. Някое не дава хубав контакт и от там се получава ниското напрежение.

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Пон 02 ное 2009 18:34

kirhadj написа:Колега, провери контактите на всички релета в системата. Някое не дава хубав контакт и от там се получава ниското напрежение.

:D Добре аз ще ги проверя но не зная къде се намират тези релета.Аз знам едно което е навътре над основнея блок с предпазителите. Ще те помоля ако знаеш къде другаде има предпазители и релета да ми споделиш.

Върни се в “Passat”