Koлеги - на помощ:
Снощи ме спря младши автоконтрольор. В началото искаше да ми пише акт за знак и светлини, но аз просто не бях го преминал, а светлините не съм ги гасил. Отказа се, но в края заяви: 'Но за колана ще пишем акт! Колегата е очевидец!' - а аз бях сам..в 19ч по мръкнало със сигурност не мога да видят дали съм с колан или тиранти.
И акт писаха, а аз писах възражение по-долу в АУАН-а. Сега проверих - грозят ме глоба от 50лв и 10т. от талона!!!
Какво бихте ме посъветвали? Да обжалвам АУАН-а в 3-дневен срок? Доводи?
Искам да възразя срещу написан акт за колан! Помогнете!
ходи при личната лекарка и и кажи да пише болнична бележка с минала дата, че си имал проблеми с гърдите (дробовете) и затова не си можел да слагаш колан ...приложи я към молбата за обжалване...след като излезе наказателното постановление...
но по-добре си плати глобата..и си понеси последствията ...вместо да се занимаваш с подобни глупости...загуба на ценно време и пари . няма смисъл ...плати си глобата ! и следващия път слагай колана ...
но по-добре си плати глобата..и си понеси последствията ...вместо да се занимаваш с подобни глупости...загуба на ценно време и пари . няма смисъл ...плати си глобата ! и следващия път слагай колана ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Па ако си спазвате правилника и най-елементарно си слагате колана ще си ги запазите,току виж и талон за "Водач без нарушения" са ви издали. Не виждам смисъл от такива теми,честно казано направо дразнт. Като знаете че сте виновни отивате и плащате,като не сте обжалвайте... После що имало корупция що не си вършили работата.. ми как да си я вършат,мен като ме спрат в нарушение си давам талона книжката и квото си му трябва и ако иска даже ще напиша в акта "Съгласен съм,че съм извършил описаното нарушение".. Никой не печели като бяга от вината ...
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Audi_RS* написа:Па ако си спазвате правилника и най-елементарно си слагате колана ще си ги запазите,току виж и талон за "Водач без нарушения" са ви издали. Не виждам смисъл от такива теми,честно казано направо дразнт. Като знаете че сте виновни отивате и плащате,като не сте обжалвайте... После що имало корупция що не си вършили работата.. ми как да си я вършат,мен като ме спрат в нарушение си давам талона книжката и квото си му трябва и ако иска даже ще напиша в акта "Съгласен съм,че съм извършил описаното нарушение".. Никой не печели като бяга от вината ...
Принципно си прав, но на всеки се случва да забрави или да направи грешка или нарушение. Мисля, че колегата трябва да пробва да обжалва и дано успее. Пък като мине през мъките ще внимава повече, дали си е сложил колана.
Успех колега

- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Audi_RS* написа:Па ако си спазвате правилника и най-елементарно си слагате колана ще си ги запазите,току виж и талон за "Водач без нарушения" са ви издали. Не виждам смисъл от такива теми,честно казано направо дразнт. Като знаете че сте виновни отивате и плащате,като не сте обжалвайте... После що имало корупция що не си вършили работата.. ми как да си я вършат,мен като ме спрат в нарушение си давам талона книжката и квото си му трябва и ако иска даже ще напиша в акта "Съгласен съм,че съм извършил описаното нарушение".. Никой не печели като бяга от вината ...

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Marto0 написа:Принципно си прав, но на всеки се случва да забрави или да направи грешка или нарушение. Мисля, че колегата трябва да пробва да обжалва и дано успее. Пък като мине през мъките ще внимава повече, дали си е сложил колана.
Успех колега
Е то идеята е като го глобят да се замисли и да внимава повече, а не да види, че може и да се измъкне понеже е тарикат и разбираш ли тъпите куки само гледат да му вземат парите и кво праим, всеки си продължава да нарушава всичко.

Ти ако ти кажат да се наведеш и това ли ще направиш? Колега, катаджията направо си искаше. Със сигурност не може да е видял колана щото е чер, аз бях в черно, той не се е приближавал преди да паркирам, а бе и тъмно! И колан имах.Audi_RS* написа:Па ако си спазвате правилника и най-елементарно си слагате колана ще си ги запазите,току виж и талон за "Водач без нарушения" са ви издали. Не виждам смисъл от такива теми,честно казано направо дразнт. Като знаете че сте виновни отивате и плащате,като не сте обжалвайте... После що имало корупция що не си вършили работата.. ми как да си я вършат,мен като ме спрат в нарушение си давам талона книжката и квото си му трябва и ако иска даже ще напиша в акта "Съгласен съм,че съм извършил описаното нарушение".. Никой не печели като бяга от вината ...
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dermeister написа:Marto0 написа:Принципно си прав, но на всеки се случва да забрави или да направи грешка или нарушение. Мисля, че колегата трябва да пробва да обжалва и дано успее. Пък като мине през мъките ще внимава повече, дали си е сложил колана.
Успех колега
Е то идеята е като го глобят да се замисли и да внимава повече, а не да види, че може и да се измъкне понеже е тарикат и разбираш ли тъпите куки само гледат да му вземат парите и кво праим, всеки си продължава да нарушава всичко.
Абе аз съм на мнение, че дори да се измъкне толкова разправии ще му минат през главата, че ще си вземе поука.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не искам да те обиждам,но ме съмнява да си бил с колан. Първо,няма значение дали е било тъмно или светло,колана се вижда защото обикновено той е закачен по-високо от лявото ти рамо и се вижда дали е опънат или не. Второ,ако беше с колан най-вероятно щеше да напишеш още в първият пост че си.. и трето,малко са полицайте и то още повече младши контролиор,който ще си позволи да пише акт за несъществъващо нарушение... сигурно има колеги на които им се е случвало,но аз още не знам за такъв случай. 

Taka egyb написа:10 т. са много точки

а иначе:
За неспазване сигналите на пътните светофари 10 к.т.
от 30 до 40 км/ч включително 6 к.т.
За неспиране на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!" 7 к.т.
За управление на технически неизправно МПС, на което поради характера на неизправността е забранено движението по пътя, включително и до мястото на нейното отстраняване 5 к.т.
+50лв кеш!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”