Възможни проблени след махане на катализатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Възможни проблени след махане на катализатор

Мнениеот Бързият » Вто 11 мар 2008 22:48

Колеги , решил съм да махам катализатора на вентото , та имам няколко въпроса . Ще има ли промяна в звука ако сложа само тръба вместо катализатора ? И някаква разлика евентуално в разхода ще има ли ? Моля колегите които са правили тази "манипулация" да споделят мнение за тия неща . Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 11 мар 2008 22:55

Разлика ще има само в шума но това зависи в най голяма степен от майстора независимо дали ще сложиш тръба или резонаторно гърне :idea:

Потребителски аватар
VenPS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VenPS » Вто 11 мар 2008 22:56

Аз на старата си кола Голф 2 1.6 го "изтърбуших" - промяна в звука имаше то беше едно специфично звънтене /кожуха на катализатора се превърна в гърне/ промяна се осети и във вървенето двигателя се отпуши в горенето не осетих разлика :lol:

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Вто 11 мар 2008 23:01

Еми принципно има 2 варианта само тръба или резонаторно гърне ... всички които са сложили тръба казват че има лека промяна в звука ... ако търсиш промяна в звука слагай тръба ако искаш да си запазиш тишина ... слагай гърне ....
Много хора в този форум са си махнали катализатора и са доволни и изказват мнения че има подобрени в пъргавостта на колата но в разхода няма да има особена разлика .

П.С. На моита кола все още не е махнат катализатора защотото известна част от майсторите казват че ако ламбда сондата ти е на катализатора ... акло го махнеш има голяма вероятност колата да не може повече да я догодиш да работи перфектно ... защотото обясняват че в катализатора се получавало някакво завихряне а като го махнеш с никакво гърне или тръба неможеш да го догодиш .... Аз все още не смея да си махна катализатора :wink:

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Вто 11 мар 2008 23:06

днес и аз махнах маоя но си го запазих за черни дни ,боднах ме му една права траба, в звука при мен има рарлика но я отдавам на това че сам само сас едно средно чисто ново и едно кухо задно уж хромникелово :wink: , катализатора изглежда като мрежа за мухи поне моя е така, за варжеж като чели във високите е по добре, се пак сам минал не повече от 5км, щ 8) е пиша пак за впечарления

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 11 мар 2008 23:11

Значи при мене средното гърне си е здраво . А крайното е спортно Supersprint . Най-вероятно ще му сложа тръба вместо катализатор - ще го сваля целия без да го избушвам :lol: То и сега с това крайно гърне звука е много плътен и хубав , да се надяваме че няма да го разваля като сложа тръбата :roll:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 11 мар 2008 23:15

VenPS написа:промяна в звука имаше то беше едно специфично звънтене /кожуха на катализатора се превърна в гърне/

Точно затова искам да сложа тръба , защото съм чувал че това "звънтене" е много гадно и дразни .....

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Вто 11 мар 2008 23:31

занчи звантене не съм усетил да има, но е гот катоработи на място ма пално чува се от сорта боробороборо :lol:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 11 мар 2008 23:33

аз на Пасата съм с въпросното резонансово гърне и като натисна газта се чува едно...бззззз...(резонира си дефакто),колата не върви повече след махането на катализатора...

а иначе за колегата който каза че ще си го държи..еми като се запуши некой ден :roll:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 11 мар 2008 23:37

Добре , значи промяна в звука ще има ясно ми е вече .
Друг въпрос - какъв трябва да е диаметъра на тръбата която трябва да сложа ? Чувал съм че трябва да се сложи и някаква паста за уплътняване - повече информация за нея ?

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Вто 11 мар 2008 23:40

като погледна кам светлината се жижда как блещука малко здрав е ватре и не дранчи, едно вапросче кам знащите , имм един стикер G-KAT някои ми беше казал че значело че катализатора е поменан с нов в Германия става вапрос. :roll:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 12 мар 2008 22:33

като проблем най-много да тръгне малко повечко колата/ако това е проблем :lol: /Аз бих сложил резонатор вместо тръба,да си пазиш средното гърне че кви боклуци има в българия после като сменяш.
И на моята пишеше така ама катализатора беше разрязван,избушен и после пак заварена ламарината/вътре празно естествено/.

Последна промяна от Danny boy на Сря 12 мар 2008 22:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 12 мар 2008 22:34

няма проблеми

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Сря 12 мар 2008 23:08

кълцай смело :twisted:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 13 мар 2008 8:58

NE_KAZVAM написа:Значи при мене средното гърне си е здраво . А крайното е спортно Supersprint . Най-вероятно ще му сложа тръба вместо катализатор - ще го сваля целия без да го избушвам :lol: То и сега с това крайно гърне звука е много плътен и хубав , да се надяваме че няма да го разваля като сложа тръбата :roll:
деистваи без да се притесняваш .аз съм така и няма грижи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”