Искам да възразя срещу написан акт за колан! Помогнете!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 11 мар 2008 18:23

Абе колега не се коси и хич не си ги мисли болести,лични лекарки и прочее.
Обжалвай и в жалбата пиши че двете длъжностни лица са се държали грубо и арогантно с теб и са ти уронвали личното достойнство с думи /не че са те обиждали,а просто са прекалили с думите/.Дори и двамата да се посочат един друг за свидетели,това в случай че са се държали така не се взима под внимание.
Жалко че не си го написал в самия акт пред тях,да видиш как щяха да ти пожелаят лек път.Защото всчка подобна забележка се вписва в досието им,а преди това те минават вътрешни разследвания които са доста тромави и на никой нямаше да му се занимава,все пак никой не си убил,щаха да те изпратят по живо по здраво.
Опитай,ако не стане друг път да знаеш,върши работа,проверено е.

Потребителски аватар
doxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doxr » Вто 11 мар 2008 19:22

propparo написа:Абе колега не се коси и хич не си ги мисли болести,лични лекарки и прочее.
Обжалвай и в жалбата пиши че двете длъжностни лица са се държали грубо и арогантно с теб и са ти уронвали личното достойнство с думи /не че са те обиждали,а просто са прекалили с думите/.Дори и двамата да се посочат един друг за свидетели,това в случай че са се държали така не се взима под внимание.
Жалко че не си го написал в самия акт пред тях,да видиш как щяха да ти пожелаят лек път.Защото всчка подобна забележка се вписва в досието им,а преди това те минават вътрешни разследвания които са доста тромави и на никой нямаше да му се занимава,все пак никой не си убил,щаха да те изпратят по живо по здраво.
Опитай,ако не стане друг път да знаеш,върши работа,проверено е.
Ах, мерси колега. И с този аватар ми вдъхна надежда. Аз си подадох днес по пощата едно Възражение, па дано го оценят.
А ако пиша нещо невярно, не може ли вземат още повече да се ровят и да ми пишат акт и за др.глупости като жилетка, винетка и тем подобни,а?!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 11 мар 2008 23:16

Еми то всичко е твоята дума срещу тяхната,но тъй като те са колеги чисто служебно единия фигурира като свидетел на съставянето на акта.И е нормално че ще се защитят взаимно,но все пак по служебен път така е направена системата,че трябва да се провери всеки сигнал,а това не е приятно.А и точно за колан е винаги спорен въпроса,ако е за скорост има технически одобрен уред който е определен като независим арбитър,а отскоро и камери--как да оспорваш очевадното.Но в случая си струва да се заядеш.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Сря 12 мар 2008 10:16

Audi_RS* написа:Не искам да те обиждам,но ме съмнява да си бил с колан. Първо,няма значение дали е било тъмно или светло,колана се вижда защото обикновено той е закачен по-високо от лявото ти рамо и се вижда дали е опънат или не. Второ,ако беше с колан най-вероятно щеше да напишеш още в първият пост че си.. и трето,малко са полицайте и то още повече младши контролиор,който ще си позволи да пише акт за несъществъващо нарушение... сигурно има колеги на които им се е случвало,но аз още не знам за такъв случай. ;)

Колега, ти не си прав да говориш за случай на който не си присъствал! Аз вярвам на колегата, защото имах подобен случай. На летището ми писаха акт, заради едно полицайче 85-ти набор от охранителна полиция. Каза на катаджията че съм бил паркирал. А аз съм в колата, с поставен колан, пуснати светлини и работещ двигател. Полицайчето се държа много арогантно и ми говореше все едно съм му служител и ме уволнява дисциплинарно! Пуснах жалба лично срещу въпросното полицайче, за арогантно поведение. Ха и резултата беше, едно писмо в което пишеше: След направената проверка, не бяха установени нарушения! Е това се очакваше, гарвано, гарван око не вади! Сега ще видя и резултата от обжалването на акта, но и там ще е същото! Но трябва да си търсим правата!

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Сря 12 мар 2008 10:27

Възразявай!!!Поне ще изгубиш и тяхното време :idea:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 12 мар 2008 11:45

Абе за колан - възможно най-дребното нарушение да се вземат 10 точки е меко казано кретения, особено имайки предвид че ако караш кола без спирачки или с гуми галоши, или без фарове санкцията е по-малка. То ако гледаш точките, това излиза едва ли не най-страшното нарушение което може да направи човек. :-) Абсурд е това, ама така е като се променят законите с политически цели.

Карайки без колан рискуваш само собствения си живот, нещо което принципно никой не може да ти забрани, и въобще да се изисква слагане на колан си е намеса в личния живот. Редно би било всеки сам да си решава. Или да се знае че няма да получиш застраховка ако си бил без колан и т.н. (в което вече има логика!), т.е. да има стимули, а не необоснована принуда.

Разбирам да спазваш закона, но когато е безобразно тъп - НЕ!

Обжалвай колега, дори и да си бил без колан - това няма значение в случая.

Аз самия карам с колан, но не защото е задължително, а защото така съм преценил!

И въпреки това са ми писали акт за колан, просто защото обикалях метро/практикер/бриколаж/техномаркет/технополис в люлин, и покрай постоянното слизане и качване просто 1 път забравих, и за късмет отрепките дебнеха. Алчната мутра на ченгето ме издразни и не му дадох пари, въпреки че си поиска в прав текст, и въпреки че пред мен колегата му неприкрито взе пари от 2 други коли. :-) Глобата разбира се не я платих - беше май 40лв тогава - да го духат.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 12 мар 2008 12:49

Винаги трябва да се обжалва колеги, когато има човек някакво основание. Катаджиите на това разчитат, че си трайкаме всички и си правят каквото им хрумне. Само заради унижението, което всички търпим да висим като някакви животни цял ден в една скапана барака /КАТ-Дървеница/, която обслужва цяла столица, си заслужава малко да има ответна реакция :evil: :twisted:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 12 мар 2008 16:26

doxr написа:Аз си подадох днес по пощата едно Възражение, па дано го оценят.

На тебе ти е нужно Възраждане, а не Възражение, ама да не спамим у култовата ти тема ... mhihi mhihi

Потребителски аватар
doxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doxr » Чет 13 мар 2008 19:20

Cherepaha написа:
doxr написа:Аз си подадох днес по пощата едно Възражение, па дано го оценят.

На тебе ти е нужно Възраждане, а не Възражение, ама да не спамим у култовата ти тема ... mhihi mhihi
Това не го разбрах, колега.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”