Преди месец може би забелязах, че задницата ми е леко клекнала сравнена с предницата. С 1-2 см. някъде, но цялата стойка на колата се губи. Интересува ме следното нещо - ако сложа пружини от Б3 комби ще има ли ефект (само да не стана като трактор Беларус) и от какво друго може да бъде причинен проблема и как най-добре да го отстраня?
Благодаря предварително.

Клекнала задница (задни пружини за смяна?)
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Както съм слушал е много вероятно да стане като Беларус
. При мен имаше същият проблем. Причината като цяло е омекване на пружините (подпомогнато от газова бутилка, музика, теглич и куп други глупости, поне при мен). Сложих си метални подложки на пружините. Много съм доволен от резултата. Стойката на колата си дойде на място, освен това и возията се промени една идея (предполагам че е от това че пружините стоят една идея по-свити). Така както гледам и слушам това е начина.

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dlug написа:Както съм слушал е много вероятно да стане като Беларус. При мен имаше същият проблем. Причината като цяло е омекване на пружините (подпомогнато от газова бутилка, музика, теглич и куп други глупости, поне при мен). Сложих си метални подложки на пружините. Много съм доволен от резултата. Стойката на колата си дойде на място, освен това и возията се промени една идея (предполагам че е от това че пружините стоят една идея по-свити). Така както гледам и слушам това е начина.
Проблема при мен е, че колата се товари от време на време много. Като се качим 4-ма човека + багажника пълен догоре (газови бутилки, туби, муби) и се случва често по неравности да пружините да се сгъват докрай. Тъй че ми трябва една идея по-твърдо окачване...

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
didoriginal написа:Iavor написа:Дидо,стават от комби.
около 3 см. по-висок ке бидеш.
Върши работа... И нека СИЛАТА е с мен.Само и друго да питам - нови или 2nd hand пружини?
Индивидуално е.
Ако има как да разбереш,дали не са вери омекнали(тия,дето ще ги купуваш),по-добре секънд от комби,за да не станеш като трактор по дупките.Иначе-нови.
Последна промяна от Iavor на Чет 13 мар 2008 12:29, променено общо 1 път.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, мислиш ли, че като сложиш нови пружини от комби, след време няма да ти се наложи да смениш амортесьорите....По отворената пружина при отскок, при вече "отворен" амортесьор".....?
Сложи си пружини като за модела ти...Ако е много товарен нормално е да са се "смачкали" до там, че да е клекнала повечко...Но погледни и тампоните...Успех... 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Да,
това за амортисьорите го има. Аз смених пружини щото едната беше счупена, сложих нормални за комби CS от Евро07. Амортисьорите изглеждаха наред и не ги смених тогава. Е смених ги след месец, защото тракаха - явно в най-горните 1-2 см (където новите пружини ги отваряха, а старите омекнали не) си бяха заминали.
това за амортисьорите го има. Аз смених пружини щото едната беше счупена, сложих нормални за комби CS от Евро07. Амортисьорите изглеждаха наред и не ги смених тогава. Е смених ги след месец, защото тракаха - явно в най-горните 1-2 см (където новите пружини ги отваряха, а старите омекнали не) си бяха заминали.
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: