:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Голф 4 - ремонт на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 - ремонт на двигател

Мнениеот security_g » Чет 13 мар 2008 10:14

колеги накои може ли да ме орентира колко струват биелни и основни лагети и биели за голф 4 1.4 16v AHW !!!!!!!!! благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 13 мар 2008 11:22

приятел ти смени всичко по тая колица бре :? изв. за спама успех в ремонта

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 мар 2008 11:57

брат, плашиш ме... :( същата скочубра карам и аз...как се докара до такова чудо...

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 13 мар 2008 15:43

колеги много карък ме гони с тая кола!!!!!!!! направо ми се реве!!!!! след 3 смяна на маслото всичко си показва!!!!!!! никога повече от италия!!!!! аз вече ги намерих частите!!!! биели комплект 1200 лв биелни лагери 47- лв основни лагери 54 лв и гарнетура за главата 56 лв колянов вал 350 лв!!!!!!!! :roll: в събота трябва да и чуя вече гласчето!!!! дейба и щайгите!!! :lol:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 13 мар 2008 16:53

security_g написа:колеги много карък ме гони с тая кола!!!!!!!! направо ми се реве!!!!! след 3 смяна на маслото всичко си показва!!!!!!! никога повече от италия!!!!! аз вече ги намерих частите!!!! биели комплект 1200 лв биелни лагери 47- лв основни лагери 54 лв и гарнетура за главата 56 лв колянов вал 350 лв!!!!!!!! :roll: в събота трябва да и чуя вече гласчето!!!! дейба и щайгите!!! :lol:

Защо бе, колега, моя е също италиански и освен ядове с дросел-клапата /което си е общ проблем явно като слушам за 4ките/, друго да чукам на дърво, не се е случило. Айде дано да мине ремонта и вече само да й се кефиш на колата! :D

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 13 мар 2008 17:06

chinadracon написа:
security_g написа:колеги много карък ме гони с тая кола!!!!!!!! направо ми се реве!!!!! след 3 смяна на маслото всичко си показва!!!!!!! никога повече от италия!!!!! аз вече ги намерих частите!!!! биели комплект 1200 лв биелни лагери 47- лв основни лагери 54 лв и гарнетура за главата 56 лв колянов вал 350 лв!!!!!!!! :roll: в събота трябва да и чуя вече гласчето!!!! дейба и щайгите!!! :lol:

Защо бе, колега, моя е също италиански и освен ядове с дросел-клапата /което си е общ проблем явно като слушам за 4ките/, друго да чукам на дърво, не се е случило. Айде дано да мине ремонта и вече само да й се кефиш на колата! :D

ти си съвсем друга бира...1.6 8 клапана е май железен...

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 13 мар 2008 18:16

МНОГО РЕВАТ ОТ 1.4 16V!!! сега като го направя дано нема проблеми!!!!! вече смених почти всичко по тая кола!!!!!! :roll:

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 13 мар 2008 18:19

chinadracon написа:

ми колега пожелавам ти и за напред да нямаш проблеми с голфа!!! Просто казвам че аз и няколко мои приятели имаме голфчета от италия и ни изпраскаха двигателите--- просто може да ни е бил късмета такъв!!!

Потребителски аватар
l-s1914
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот l-s1914 » Чет 13 мар 2008 19:09

Нема нищо аз досега само бмв-та съм карал и само ядове.Сега с голфа съм се кротнал само карам една седмицанищо не се е чупило :P

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 13 мар 2008 22:37

security_g написа:Просто казвам че аз и няколко мои приятели имаме голфчета от италия и ни изпраскаха двигателите--- просто може да ни е бил късмета такъв!!!

Да си късал ремък случайно?

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 13 мар 2008 23:33

Абе хора.... квото и да си говорим истината за колите от Италия е публична тайна...

Нокой не е застрахован разбира се, но да чукам на дърво за това дадох повечко пари и си я взех от германия. Принципа - "не съм толкова богат че да си позволявам евтиното"...!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Чет 13 мар 2008 23:47

so.sec написа:Абе хора.... квото и да си говорим истината за колите от Италия е публична тайна...

Нокой не е застрахован разбира се, но да чукам на дърво за това дадох повечко пари и си я взех от германия. Принципа - "не съм толкова богат че да си позволявам евтиното"...!

Какво за колите от Италия - всичките ни коли са били от Италия - проблеми никакви.
Всеки ден се сблъсквам със всякакви коли - от Италия, Австрия, Германия, , Холандия, Швейцария и т.н.
Както има читави коли от Германия, така има и много скапани, същото е за колите от всички държави.
ВСИЧКО Е ДО КЪСМЕТ и гледане на определени неща при покупка, но най-вече късмет - независимо от къде е колата.

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Чет 13 мар 2008 23:55

mufin написа:
security_g написа:Просто казвам че аз и няколко мои приятели имаме голфчета от италия и ни изпраскаха двигателите--- просто може да ни е бил късмета такъв!!!

Да си късал ремък случайно?

дам агренаж!!!!!!!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 14 мар 2008 2:54

°niksi° написа:Както има читави коли от Германия, така има и много скапани, същото е за колите от всички държави.

Несъмнено.... само че говорим за шансове... нали си съгласен, че шанса да намериш левче на улицата е доста по-голям от това да спечелиш от тотото?
Шанса да ти се падне въпреки гледането и подбора скапана кола от Италия е с пъти по голям от този, да ти се падне скапана от Германия. Това е всеизвестен факт и да го оспорваш е глупаво! Нито аз нито ти ще открием топлата вода... пазара го е показал и всички го знаем. А че има читави коли от италия и скапани от германия - кой твърди обратното? Въпрос на съотношение и мащаби!

Не приемай това като лична обида... мога само да се радвам за теб, че си попадал на читави коли... но както става ясно и от тази тема - не всеки е като теб. И докато храта, които пропищяват от италиански коли са с пъти повече от тези които се оплакват от лош късмет с немски (което от както се помня е така) е ненужен и абсурден спора, който се опитваш да водиш.

Причините за този факт също са всеизвестни - разликата в пътищата в германия и италия, начина по който се поддържат колите в германия и тези в италия... сериозността на техническите прегледи и изисквания... манталитета на германеца и на италианеца.... нужно ли е да изброявам още? Ако щеш и стандарта на живот се отразява на поддръжката на автомобилите! Уверявам те, че ако си вземеш кола от Норвегия, шанса да е скапана е още по-малък и от Германия... А че има Бай Ганьовци в Германия и перфекционисти в Италия никой не оспорва, но отново - въпрос на съотношение и мащаби :) Ако твърдиш че е все едно - да си взема следващата от Албания - там са още по-евтини!

Ако нещата бяха равностойни, никой нямаше да се ръси повече мангизи за коли от Германия, като може да си вземе със същата доза късмет читава от италия на много по-ниска цена!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 14 мар 2008 10:11

°niksi° написа:ВСИЧКО Е ДО КЪСМЕТ и гледане на определени неща при покупка

Съгласен съм. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”