Кой в какво се е блъскал/удрял

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Чет 13 мар 2008 20:24

Аз със самарата която карах преди 2 години ,4 пъти съм се бляскал в бордюри (от простотия) .Ръчната нехващаше добре,а и гумите ги нямаше никакви,като или изпусках завоите или се поднасях прекалено много :) . Щетите бяха от криви джанти до извадени полуоски но пък шоуто беше на макс :P .Веднъж на заден ход блъснах и алфата на комшията (и на мене нещо ми се е спяло).На ладата и нямаше нищо , а за ланчата плащах изправяне и пребоядисване на калник.

п.п. Поздрави :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 14 мар 2008 11:00

аз слава Богу не съм се блъскал още в нищо но други са се блъскали в мене .щетите му бяха за 20 лв но все пак си е кофти удара дори и с малка скорост

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 14 мар 2008 11:17

Vextor написа:30-40 в преспа.. излезна ми на пътя :lol: :lol: тоест аз излезнах от него
50-60 в мантинела (на лед) ..
40 в ограда при някъф дрифт на съвсем мокър асвалт :twisted:
60-70 през капак преобръщане (на лед)
30-40 в бордюр който ми пре4еше да отсе4а един завой :twisted:
и няколко животински инцидента имам 3-4 котки при скорост над 80-100 ... един язовец със 100-120 (направо ми размаза носа4а и накрайниците от лявата страна ) :lol: , 3 ку4ета ...

Колега колко километра си навъртял през живота си? Ако са малко кофти.
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Пет 14 мар 2008 11:46

преди 3 години имах рено 5 турбо и да се направя на пилот пред 1 приятел,който беше с една 3-ка го изпреварих с мръсна газ обаче следваше завой 90 градуса(пресечката за вкъщи) и по закона на мърфи точно на завоя имаше заледено.при което само докато стъпя на завоя се бях качил на бордюра,който не беше нисък.щетите бяха предна броня и крива джанта.хубаво че колата не продължи по тротоара защото на 1м от колата където беше спряла имаше бетонна ограда

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 14 мар 2008 13:16

Катастрофи имаше бол в миналото, да чукна на дърво сега няма. Ще разкажа само за първата си с любимия ми ГОЛФ 2, мойта първа либоф, черен металик, абсолютен сток, NZ мотор (айде отнесох се). На кръстовището на Борисова и Скобелев (русенци го знаят), аз идвам от математическата гимназия и карам по път без предимство с около 40-50, отнемам предимството на един бакшиш с опел кадет и го блъскам от лявата стран. Резултат - на дедо Голф му е откачена само предната броня от едната страна, няма нищо счупено, даже щипките по бронята бяха здрави. На опела - колонката до седалката, двете врати не се отваряха и бяха добре смачкани.
За пореден път се убедих, че Голф 2 е най-коравата кола!

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

каруца

Мнениеот drmilendd » Пет 14 мар 2008 16:31

Когато бях с голфа 2, преди време, МЕ блъсна каруца. Историята беше следната: аз идвам от подуене посока ботевград, точно минавам под моста ми светва зелено на кръстовището. Леко ръми аз си карам с 50-ина км транзит на зелено, но....отляво една каруца с цигани се засилили и те да минат на зелено, коня в галоп, обаче то не е голф и навлизат в кръстовището на червено. Аз ги виждам в последния момент, давам газ да се изнеса, но не би. нацелиха ме в задницата - заденкалник, панел, броня от качена и незнам си кво изкривено. Коня с круцата на 10 метра от колата, коня лежи. Аз излизам и си викам е тоя кон беше дотук. Докато стигна до каруцата обаче циганите бяха изправили коня и с мръсна газ се изтеглиха в неизвестна посока. После чаках КАТ, протоколи и т.н.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 14 мар 2008 17:33

Със синхрото стълб със около 80 (беше около 120 ама понамалихме малко.......) и тротоара отби малко удара .. ама доволно

удара одряза под калника от рога .. рога беше напълно здрав без да кривне и 1 мм :)
а калниците бяха сабрани на хармоника до вратата

Изображение

Изображение

носача беше взел по голямата част от удара

Изображение

предницата от лявата страна беше мармалад общо взето .. иначе добре се разминахме
аз почти излязох през предния джам .. :)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Пет 14 мар 2008 19:32

vanbo написа:Колега oSViREPq, " те го пуснаха ", ами вие как го пуснахте? Ромът...

Колега... майка ми и баща ми бяха със сцепени вежди а наш познат който седеше до баща ми беше с избити 10 зъба... и гледахме бързо да отидеме в болница защото не беше цветущо положението... аз бях само с охлузвания. Гадна история но нали сме живи другото... На мангала(с извинение) рано или късно ще му се върне... но просто на момента нямаше какво да се направи а и пак казвам нали сме живи другото са ламарини.

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Съб 15 мар 2008 22:52

Преди 8-9 години- в стълб и чисто ново пежо, след като ме удари фиат типо. Движех се по път с предимство, но бях употребил алкохол :oops: ! Не се опревдавам (по-голяма обица на ухото не съм имал), но тази катастрофа ми "преобърна" живота. Най-тъпото е че 3месеца преди това загубих близък човек заради пиян шофьор...

НЕ КАРАЙ ПИЛ (дори и 20грама). Стане ли белята, 0.1/1000 да имаш, ТИ си виновен за ПТП. 1, повин, четвърт бира.... няма такъв филм....
Добре, че при моя случай бяха само ламарини за оправяне. :oops:
По-нелепа случка не съм имал през живота си...

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Съб 15 мар 2008 23:24

Преди 4 години със старата ми кола Деу Нубира на слизане към Пловдив от заведението Черния петър част от пътя беше в ремонт и имаше полузаровен камък който уцелих.Резултат -счупена маска,смачкан сакс,смачкан капак на картер,изкривена Задна стабилизираща щанга,вдлъбнатина в резервоара,скъсана задната конзола на двигателя в резултат на което двигателя се е повдигнал/люшнал нагоре/ и е счупил дросела на ижекциона във вътрешната част на предния капак,счупена кутия на въздушния филтър и леко изкривен радиатор.
И това от един камък.Спрях около 5-10 след него в момента на удара карах с около 50 км/ч.
Забравих да напиша че това струваше 1530 лв от които застрахователите покриха 1305 при пълно автокаско.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Нед 16 мар 2008 2:42

гълъб ли гугутка ли...мушна ми се под колата в движение
за щастие птп нямам пу-пу

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 16 мар 2008 8:22

като малък - в ЗИЛ ... ама бях пеша :)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 16 мар 2008 10:00

Преди 30мин :lol: Снощи бяхме на вила и се прибираме... Спираме с един приятел на светофара на околовръстното при Овча купел и си говориме нещо и по едно време.. БАААМ отзад :twisted: Пасат Б5.5 ни нацели в теглича(бяхме с Fiat Ulysse) и престилката и малко от решетката бяха долу но на нас нищо. И така ми започна деня :)

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Нед 16 мар 2008 13:42

а аз включвам задна гаста до ламарината върта гуми на задна газ газ и Варбурга като поднесе бамммммммммм в една каруца.Каруцата отскочи 5 метра и замалко да я ка4а на една 318.Добре че не бех с пасатя че щех да олекна бая по ремонта на на варбурга 2 стопа по 3 кинта 1 бел шпреи малко кит и за 20 кинта стана чук.После бая време не вдигах повече от 80 с варбурга :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Нед 16 мар 2008 15:41

Единственото ми ПТП беше преди година някъде. Карам си аз и гледам пред мен паркирано от дясно пред един магазин, возило (познато изглежда). Загледах се и намалих. Тръгвам да го заобикалям и отсреща бай мангал с някаква жига... С двата крака на спирачките и колата занесе леко на страни и одари леко колата от дясно. Бай мангал мина през тротоара и си замина. Слизам аз за оглед на щетите и какво да видя. Няма помен от десния ми фар и калника леко сгънат. Другата кола (която ми изглежда позата от някъде) и няма нищо... леко вдлъбната и леко надрана от калника ми предполагам... Викам си на акъла... бее що от къде я знам тая кола... на кой беше?? (любовни мъки ме тресяха тогава и си ползвах мозъка на 1-2% някъде...). В същия момент баща ми излиза от магазина... не мина и секунда и се сетих на кого е колата - на баща ми! :roll: Баща ми идва гледа си колата, гледа моята кола, гледа мен... пауза за размисъл... и като се разкрещя пред всички... и кво ся веееееее КАТ ще викаме ли ЪЪЪЪ?! ама и аз да не остана назад: ТИ КЪДЕ СИ СПРЯЛ БЕ СЕЛООО... я стига си смардял ми се качвай и си заминавай вееее!!! От което се бе събрала тълпа сираджиици и всички чакаха физическа саморазправа.
Баща ми дойде до мен, бутна ме леко и почна да ме гледа в очите... тълпата вече не издържаше и един даже извика... убии го ве!
Гледаме се с баща ми и в един и двамата избухнахме в смях... ама смях ви казвам... аз се разревах даже. Хората останаха дълбоко замислени и се разотидоха, с бащата се прибрахме и пиинахме биричка, после двете коли в сервиза за моя сметка :evil: :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”