Бавене на заплати...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пет 14 мар 2008 19:36

chefito написа:всяка история има 2 страни...

Да се бавят заплати наистина е некоректно,защото живота стана доста скъп,а и наистина заплати се бавят ЕДИНСТВЕНО заради инвестиции/служебни или лични/.Съгласен съм,че това с фалитите не е реално.Както във всяка подобна тема пак ще напиша,че в случая всеки сам си избира до какво дередже да се докара със заплащането-като количество и срокове.Напускай и не мисли,иначе оставам с впечатлението"хем сърби-хем боли"

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 14 мар 2008 20:00

chefito написа:като почнеш да плащаш заплати ще си говорим...пак казвам всяка история има 2 страни...ако попитаме работодателя може да има аргументи...затова е безсмислено..

Аз плащам заплати и какво ще си говорим? Аргументи за масово и хронично не плащане на заплати няма! Ама хич. Имаш ли идея какво ще стане ако в една цивилизована държава работодателя се позабави със заплатите? Точно на следващият ден един един билюк с хора от най-различни държавни агенции ще му дишат във врата докато платят и последната стотинка на последният работник, и след това ще му тръснат една мноооого яка глоба.

Веднъж стоях цяла нощ в офиса да поправям системата за ТРЗ която праща информацията на банката директно по електронен път, за да може хората на време да си получат заплатите. Евентуалното закъснение щеше да бъде около 12 часа ... и всички бяха на тръни защото ако това беше станало щеше да е под въпрос работата на няколко менажера и аз в това число въпреки че проблема не беше свързан директно с мен.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 14 мар 2008 20:13

20vTurbo написа:
chefito написа:като почнеш да плащаш заплати ще си говорим...пак казвам всяка история има 2 страни...ако попитаме работодателя може да има аргументи...затова е безсмислено..

Аз плащам заплати и какво ще си говорим? Аргументи за масово и хронично не плащане на заплати няма! Ама хич. Имаш ли идея какво ще стане ако в една цивилизована държава работодателя се позабави със заплатите? Точно на следващият ден един един билюк с хора от най-различни държавни агенции ще му дишат във врата докато платят и последната стотинка на последният работник, и след това ще му тръснат една мноооого яка глоба.

Веднъж стоях цяла нощ в офиса да поправям системата за ТРЗ която праща информацията на банката директно по електронен път, за да може хората на време да си получат заплатите. Евентуалното закъснение щеше да бъде около 12 часа ... и всички бяха на тръни защото ако това беше станало щеше да е под въпрос работата на няколко менажера и аз в това число въпреки че проблема не беше свързан директно с мен.

Булгар Булгар.....имало аргументи видиш ли...

:screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 14 мар 2008 20:40

Преди време работих с работно време от 8:00 до 17:00 часа и надница за седмицата "х"лева.Един ден обаче работих до 19:00часа.В края на седмицата-"ето ти уговорените "х"лева".На ум си мисля "А КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ ОТ ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД?!"...
death -ама веднага. :evil: :evil:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 14 мар 2008 20:45

много трябва да се работи в таз държава за да се постигне нещо, ако един път си останал след работно време и не са те компенсирали и още го мислиш не е надобре работата.
Работа трябва работа,
прав е чефи

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 мар 2008 21:24

Ъ?Това че в тази държава се постига нещо като караш хората да ти работят извънредно и не им плащаш май не е нещо ново...

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 14 мар 2008 21:27

zaro написа:много трябва да се работи в таз държава за да се постигне нещо, ако един път си останал след работно време и не са те компенсирали и още го мислиш не е надобре работата.
Работа трябва работа,
прав е чефи
За съжаление не е 1 път,а всеки път и навсякъде.Като пуснеш малко аванта,почват да те мислят за глупак.На края се появявят теми "Не са ми платили заплатата 2-3месеца.Какво да правя?"...и се почват едни главоболия...Затова базикат ли се с безценното ти време и парите ти-на секундата. death :laser Така действам от 3 години с всеки и съм постигнал почти всичко,което искам.Обикновено съм в добро настроение ,имам стабилни нерви и достатъчно кинти. :wink:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот amikus » Пет 14 мар 2008 21:54

Алоо работодателите що не вземете да се застреляте ритуално пред НДК???Или плащаш или ще бъдеш наказан,много тарикати съм наказал,ТИ
ще ми забавиш парите аз ще си взема нещо за двойно повече пари и си тръгвам,ела ме търси.Значи аз работата съм я свършил навреме и ти ще платиш навреме щото в магазина не дават напред и без пари,като не могат да правят бизнес няма да правят всеки сулю и пулю бизнесмен станал работете работете а пари у петак ама не казва кои месец обаче.И аз съм слагал врати и нас ни забавиха и на 5-тия ден му казахме на оня гъзара че отиваме да си ги свалим с големия флекс да видиш как плати кеш.Никаква аванта никому с това си издържам семейството и няма да позволя на някой сулю да тарикатее на мой гръб!

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 14 мар 2008 21:56

zaro написа:...много трябва да се работи в таз държава за да се постигне нещо...

Много ще се работи ако знаеш за какво се бориш ве колега. Иначе както казва колегата тръба за едни и същи пари на седмица (месец), извънредни - никакви. каква мотивация да има за бачкане?
Иначе успяват предимно тези които бачкат за себе си (т.е. сам си си началник ;) ) и то ако имат късмета. Иначе в повечето фирми се обогатяват шефовете им, и по класически начин бъзикат хората - на ви аванс, а заплатата гато дойде. И като имаш за 2-3, понякога и повече месеца да взимаш пари си натискаш парцалките с надеждата да си ги получиш. И като гледам няма кой да ги цивилизова скоро. Ще я карат така неизвестно докога.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 14 мар 2008 22:56

Реално в момента системата крепи да не настанат масови фалити!Икономиката ни е малко измислена в момента.Всички дължат пари на някой,а това значи че работим виртуално.И когато първия по веригата се насере доминото започва да действа! Така става в цивилизованите страни,а тук всеки си мисли че е прави нещо но по този начин само мъчи работниците си.Да не говорим за реално покачване на доходите!Най много година,две и ще се консолидират нещата.Малките и скапани фирми ще фалират.На общата им мизерия няма да разберем дори че са фалирали!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 14 мар 2008 23:04

Не съм юрист, така, че не зная по кой член беше, но алинеята е №2
-Можеш да напуснеш без предизвестие, ако работодателя забави изплащането на заплата с повече от 7 работни дни!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 14 мар 2008 23:08

...

Последна промяна от chefito на Съб 01 сеп 2012 18:34, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 14 мар 2008 23:18

chefito написа:Повечето хора сте толкова ама толкова далеч от истината, че направо умирам от смях...

явно не сте наясно с банкиране, изписване на пари от фирмени сметки, счетоводство...нищо не е толкова лесно и забавяне с няколко дни не е никак фатално...закъснявал съм с плащания до 5-6 дни и след кратко обяснение хората винаги са оставали спокойни....какви сте такива изкуфели не знам...искам сега го искам...детска работа бенгалски огън...пикня в шишенце..

отностно аргумените и сарказъма на някой колега който каза булга булгар нямам думи...изнасяй се като не ти харесва...

А това не може ли да стане малко по рано.Ако аз съм ти работник и закъснея ей тъй с 5-6 дена и ти се извиня кво правим?Недей да приказваш глупости,че и мен ми бавят някой път заплатата и побеснявам :evil: Щом си взел работници и имаш договори с тях,плащаш до уречения ден.Хората имат семейства и повечето от тях живеят от заплата до заплата.Такаче спрете да се ебавате.Не било толкова лесно да извадиш пари.Мда не е лесно,щот сърцето ти се къса.Като ти е трудно бачкаш сам.Бахти хората...Не било фатално.От де знаеш?Аман от пишман работодатели.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 14 мар 2008 23:20

Чефи...
та с какво викаш не сме наясно?
значи викаш 5-6 дни няма проблема..

има проблем и то сериозен...
Да ти кажа хич не ме интересува работодателя.. кво ще прави..
но заплатата си сакам по график..

и не ми казвай, че е невъзможно...
само някви малки измислени фирми дето не разбират ама въобще нищо от бизнес планиране.. те имат проблеми...

не казвам че е изклюено да се забави.. но това трябва да става не по-есто от 1-2 пъти за по 1-2 дни.. на 5 години ;)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 мар 2008 23:21

chefito написа:Повечето хора сте толкова ама толкова далеч от истината, че направо умирам от смях...

явно не сте наясно с банкиране, изписване на пари от фирмени сметки, счетоводство...нищо не е толкова лесно и забавяне с няколко дни не е никак фатално...закъснявал съм с плащания до 5-6 дни и след кратко обяснение хората винаги са оставали спокойни....какви сте такива изкуфели не знам...искам сега го искам...детска работа бенгалски огън...пикня в шишенце..

отностно аргумените и сарказъма на някой колега който каза булга булгар нямам думи...изнасяй се като не ти харесва...

към колегата 20vturbo...

скоро бях на брифинг с управителя на един от немските доставчици на електричество /секретарската му ми е бивша/ та случйно стана разговор за заскъснели плащания и ми направи впечатление че закъснение от 2-3 дни не е фатално дори там...

Сега...инцидентно закъснение 2-3-5-6 дни е едно...а целенасочено забавяне на заплати с по месец два щото шефа там бил наместил парите на друго място е мааалко по-друго,особено ако имаш ипотека на апартамент,лизинг на кола и пр.такива(нямам слава богу) за плащане а требе и да се яде :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”