теч от съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

теч от съединителя

Мнениеот slavipleven » Съб 15 мар 2008 16:31

Здравейте колеги,значи от няколко дена забелязвам 4е нещо омазнява гумената стелка точно под педала на съединителя!Като че ли е масло,поне на такова ми прилича!!!Съединителя си работи нормално,отделя си нормално както до сега.Колата е голф 3 GTI 16v!Ако някой си има на идея какво може да е това да каже!!!Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 15 мар 2008 16:51

Препоръчвам ти спешно да отвориш пробката за проверка на маслото на скоростната кутия и да видиш какво ще излезне.
Преди време (още когато имах Трабантче) ми мокреше едно такова, когато на път за морето го бях настъпал колкото може.
Оказа се, че маслото в скоростите не е издържало на топлинното натоварване и буквално почнало да кипи.
По жилото на километража се качва нагоре и от там: кап, кап, кап... в краката!
Та погледни и ти масло ли ще ти излезе или пяна.
Другия вариант е да подлизва нещо от към спирачната помпа, ама как ще да е то....

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Съб 15 мар 2008 16:52

От горната помпа на съединителя е. Виж си нивото на спирачната течност до къде е.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 15 мар 2008 16:54

Geleto написа:От горната помпа на съединителя е. Виж си нивото на спирачната течност до къде е.

На ABF съединителя като на Пассат ли е?
С помпи? :roll:
Ако да- възможно е!

slavipleven

re:

Мнениеот slavipleven » Съб 15 мар 2008 17:09

Ами спирачната течност ми е нормално,аз и доливах преди около 2 седмици!!!Ако съм налял малко повече над maxa дали оказва това влияние!!! :shock

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: re:

Мнениеот °niksi° » Съб 15 мар 2008 20:50

slavipleven написа:Ами спирачната течност ми е нормално,аз и доливах преди около 2 седмици!!!Ако съм налял малко повече над maxa дали оказва това влияние!!! :shock

Не оказва влияние.
Просто горната помпа си е заминала, ще почне да пуска повече и повече. Загледай се в нивото във казанчето примерно за около 2-3 седмици - може даже и да си го отбележиш с нещо.
Подуши го на какво мирише, но ако е спирачна течност - 99% помпа.
Това със маслото от скоростите няма как да стане - АБФ-а не е с жило, а с кабел за километража. Също така има възможност да е и от спирачната помпа, но най-добре се проверява като се залегне долу и се опипат лостовете които влизат във двете помпи.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 15 мар 2008 21:40

уточни каква е течността.малко е в страни ,но има вариант да е и антифриз от радиатора на парното.само идея. :roll:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Re: re:

Мнениеот Gal » Нед 16 мар 2008 2:52

°niksi° написа:
slavipleven написа:Ами спирачната течност ми е нормално,аз и доливах преди около 2 седмици!!!Ако съм налял малко повече над maxa дали оказва това влияние!!! :shock

Не оказва влияние.
Просто горната помпа си е заминала, ще почне да пуска повече и повече. Загледай се в нивото във казанчето примерно за около 2-3 седмици - може даже и да си го отбележиш с нещо.
Подуши го на какво мирише, но ако е спирачна течност - 99% помпа.
Това със маслото от скоростите няма как да стане - АБФ-а не е с жило, а с кабел за километража. Също така има възможност да е и от спирачната помпа, но най-добре се проверява като се залегне долу и се опипат лостовете които влизат във двете помпи.

помпа
ще останеш без съединител някъде
или без спирачки...

slavipleven

re:

Мнениеот slavipleven » Нед 16 мар 2008 12:05

Спирачна течност е поне на такова ми прилича,със сигурност не е антифриз!!!Явно помпа та на съединителя!А има ли връзка, че постоянно ми свети лампата на ABS -а?Благодаря на всички!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”