Мнения за Мерцедес Ц клас (2001+)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Съб 15 мар 2008 12:38

Ся като казваш че не съм се возил в ауди А6 сигурен ли си, че даже и съм карал... За мен е куцо пиле както и за много други.Ама всеки с мнението си, на теб кат ти харесва си купи такова...
Сори за оффтопика.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 15 мар 2008 13:08

Кво да ти кажа :arrow: Mercedes :wink:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 15 мар 2008 13:38

А братле FaTdog, няма място за сьрдене, но ти под вьрвене не знам какво разбираш и някои други хора, но аудито (то моито и комби) ми тоз големия леген го изтрелва много добре. Ти викаш като ти харесва купи си такова, само че аз такова имам от 2005г и имам кьм 70 хил. км и давам мнение, то не става само с едно каране еднократно или двукратно и да се изказваш негативно. Не знам но с това ауди твоето което е на аватара ти 20 винтиловото ако визираш него , ако разбираш неговото за вьрвене мога да ти изкарам зьбите с моито ауди дизеловото кьдето кажеш и по всяко време на денонощието. Като пак казвам няма място за сьрдни да не се засегнеш нещо, говорим си свободно , че и оспамихме на човека темата за мерцедесите. Много хора не го харесват този мотор че е много тежьк за подрьжка, равностоино е на подрьжката на А-8 иначе за вьрвежа вьрви и то много , а ако му се сложи чип, направо откача.

Потребителски аватар
Popeto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeto_89 » Съб 15 мар 2008 16:51

страхотен автомобил!Приятел има 2004г. 220CDI с фул екстри,30 бона му излезна от Германия! Само където отзад не е много широко,иначе е пушка

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Съб 15 мар 2008 22:14

Не си падам голям състезател, под вървеж много други неща имам в предвид. Като возия става, ама е муден за мен тоя 2.5 дизеляк, гори много, айде тук кажи че не е така, казвам гори много имай в предвид гори много за тоя двигател. Не знам кво караш и не ме интересува не се засягам и не се сърдя всеки с мнението си... Тва 20 винтиловото не е за дръпки и не ме интересува кой с кво ще ме мине. А за зъбите много са се опитвали да ми ги вадят и все още съм си с пълен комплект тъй че не се изказвай толкова силно...
айде със здраве и нема да пиша повече че темата е друга.

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Нед 16 мар 2008 17:52

Аз карам такава вече 40000 км. -C 220 CDI kombi W203. Колата е чудесна. Безпроблемен автомобил. Върви дорбе, харчи доста малко, много стабилен, комфортен. Двигателя не е от най-тихите които съм карал , но е ОК. Препоръчвам този модел, стига разбира се да е на реални километри. Моя е автоматик което е супер добре.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Нед 16 мар 2008 18:05

Една вечер имах възможността да се радва и да карам доста време МБ Ц 220 /мисля) (ЦДИ), 150 коня, купе, 2005г. и доста ми хареса и останах с много хубаво впечатление за малката лимузина :!:
И возенето си е страшно удобство, лукса, елегантноста и много др..

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 16 мар 2008 18:16

Направо като чета всички мнения и си мисля че някои хора не са и помирисвали купето на дизелов мерцедес от тия години.
Всеобщо мнение на каращите CDI-та след 2001 година е че са много проблемни двигатели.Дюзите им са ужасно капризни за родната нафта,нека сега някой да не ме оборва за това колко здрави са мерцедесите,това е ясно.Най-добрия вариант е бензиновия.
Който не вярва да се регистрира във форума на мерцедес и да почете малко,аз нямам намерение да споря със ''разбирачи'' и недотам разбирачи,защото темата пак ще се размие в посока кой колко и какво много е карал и какви рекорди за скорост е постигнал.
А и колегата може да свали малко периода,тези Ц-класи за които предполагам става въпрос са 2000-2004 г версията.Общо взето са пълни дървета откъм интериор,след 2004 става друго.
А да се сравнява Мерцедес със съответния като ''класа'' модел на VW е все едно да сравняваме кон с магаре.
А за суха теоретична информация,ето:

http://www.avtomarket.ru/scripts/info/tech/?group=998

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Нед 16 мар 2008 20:05

Вярно намираме се в форума на VW, но бива ли на черното да се вика бяло, как може да се изказват някои колеги че Цедка 2001-2004 е била "пълно дърво", та това е направо смешно ;))))) екстрите които предлага даже изпълнение "Класик" са мечта за повечето пасати в този период, а за голф и бора да не говорим. Незнам то всеки си чувстава колата по различен начин и си хвали неговото си. Един Мерцедес не е автомобил като всеки друг, това е начин на живот, пожелавам на всеки един от вас да има и да почувства комфорта и спокойствието което предлага всеки мерцедес, пък било той и "Ц - класа".

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 16 мар 2008 22:45

Ами лично мое мнение колега.Дървенца са си до 2004 и това е.
Ако искаш се разходи до Горубляне ако нямаш къде другаде да разгледаш и отвори една преди и една след 2004.
Друго си е новия климатроник,новите по-спортни и красиви километражи,таблото като цяло.За кола 2003 и то Мерцедес се очаква повече,едно Е46 същата година е къде къде по-красиво отвътре.

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Нед 16 мар 2008 22:48

BAHKATA_TDi написа:Вярно намираме се в форума на VW, но бива ли на черното да се вика бяло, как може да се изказват някои колеги че Цедка 2001-2004 е била "пълно дърво", та това е направо смешно ;))))) екстрите които предлага даже изпълнение "Класик" са мечта за повечето пасати в този период, а за голф и бора да не говорим. Незнам то всеки си чувстава колата по различен начин и си хвали неговото си. Един Мерцедес не е автомобил като всеки друг, това е начин на живот, пожелавам на всеки един от вас да има и да почувства комфорта и спокойствието което предлага всеки мерцедес, пък било той и "Ц - класа".

Колега май аз казах че Цетката е "пълно дърво", в грешка съм - абсолютно дърво....за Мерцедес. До болка съм запозната с C200 Compresor, 2004 година, разочароваме още като беше на 10км(десет) за мен не е нормално подобно друсане в купето и седящия на задната седалка да чува гумата под него сякаш му се върти до главата. За двигателя просто не ми се говори....Незнам, може конкретната кола да е била дефектна :-). Сега карам служебна Е класа CDI 220, декември 2004 година, в момента на 220 000км, от както е купена е карана само с родна нафта, никакви проблеми с "проблемния" според колегата от предня пост CDI двигател. CDI може да е проблем ако е каран с немска нафта.... 500 000км и тук ти го представят за 90 000. Според мен истинския Мерцедес започва от Е класа, А,В,С са компромис.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 16 мар 2008 23:02

jettro написа: Според мен истинския Мерцедес започва от Е класа, А,В,С са компромис.

Как ми взе думите от устата.А за мнението ми за CDI,може би просто все ''дефектни'' коли карат някои познати :-) .Аз лично съм очарован от C32 AMG само от C-класата,не гори много за възможностите си и може да се поддържа и от средностатистически данъкоплатец /къде ли е той само че в BG??/.Ама това е друга тема.
А и за мен лично Е-класата си е минималната база за да мислиш че караш истински Мерцедес.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Нед 16 мар 2008 23:08

само да вметна че Мерцедес от 99 до 2008 са си рендета да ли е ЦДИ,АМГ или каквато и да е там класа и модел се тая в сервиза е пълно с тях просто вече ни е писнало да ги гледам по цял ден,а до колкото колегата които иска да да купува такава цедка само мога да ти кажа да внимаваш да не попаднеш на някое такси че напоследък на нашия пазар е пълно с такива коли,но ако трябва да помагам с нещо с удоволствие все пак работя в Балкан Стар

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Нед 16 мар 2008 23:15

propparo написа:
jettro написа: Според мен истинския Мерцедес започва от Е класа, А,В,С са компромис.

А за мнението ми за CDI,може би просто все ''дефектни'' коли карат някои познати :-)

Изказвам лични, ежедневни впечатления от конкретна кола..... :D :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”