GPS Garmin nuvi 200 + Карта на България (Ревю/коментар)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 10 мар 2008 8:49

radotom написа:
DOCDOBREV написа:Няма откъде да се "дръпне"колега.Може само да се разгледа демо версия и се плаща за цялата карта.
Може да пробвате демо версията на Bg trip Map за MapSource
Свали от тук:
http://detailmap.net/demo/DemoTripMap34.exe

Според ревюто, което са дали изглежда супер!
Бих платил тези пари, но не мога да прегледам демото :(
Нямам софта за лаптоп, а, както вероятно се досещаш, не ми се дават пари и за него, при положение, че не съм сигурен дали ще го ползвам.
Това върви ли и на стандартно РС?

Аз го прегледах - представлява един правоъгълник - от Стара Загора до Пловдив. Не се различава от "картата на Събин", дори може би е и по-зле. За да върви на PC, мисля че има някакви софтуери, но не съм запознат. Тук може да има някаква информация, ама трябва доста ровене и четене.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пон 10 мар 2008 17:37

аз карам с такъф и съм си доволен много сега го дадох за тест на колегата ANTOV_MS че и той се замисля но ми върши страхотна работа

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 10 мар 2008 18:32

пробвал съм:
city navigator 2008/nt9
bgoffroad
BGtopo maps
всичките дават едни и същи грешки в София (затвoрени улици, неразрешени завои), така че незнам кой от кого е преписвал.
/остава само руут66 да проверя как ще се представи на този маршрут/

все пак като цяло за градове и планини бгoffroad е най-добре мисля ...

Потребителски аватар
gugutka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gugutka » Чет 13 мар 2008 15:51

Ей като сте ги захапали тия гармини па карти па глупости
гепите едna блутут GPS Антена за 80 кинта, става и за телефон и за лаптоп, сваляте си програмаката и после на http://maps.live.com/ можете да видите ефекта и от компютъра. Има села и паланки и пътя до паркинга пред блока даже, пътчета дето и местните селски тарикати не знаят даже :) и сичко без пари

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 13 мар 2008 17:14

gugutka написа:Ей като сте ги захапали тия гармини па карти па глупости
гепите едna блутут GPS Антена за 80 кинта, става и за телефон и за лаптоп, сваляте си програмаката и после на http://maps.live.com/ можете да видите ефекта и от компютъра. Има села и паланки и пътя до паркинга пред блока даже, пътчета дето и местните селски тарикати не знаят даже :) и сичко без пари

Я раздуй по-подробно, че нещо не схванах!
ГПС-а го има, има го и блуутут-а.
Дасвай сега за програмката коя , както и кои са картите.
Този фокус няма ли да стане само, ако имаш НЕТ в дадения момент?
Или идеята е да си свалиш картата, па после да караш по нея, както ти е на ... на харда, примерно?

Потребителски аватар
Iliya_PB
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Iliya_PB » Чет 13 мар 2008 20:51

Колега този GPS "Garmin" на какъв език говори.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 13 мар 2008 21:02

Iliya_PB написа:Колега този GPS "Garmin" на какъв език говори.
Новите Garmin-и говорят на Български

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Пет 14 мар 2008 10:14

Колеги, някой да знае карти за БГ и Европа за навигация на Блаупункт - травел пилот ?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 15 мар 2008 14:29

Неразбрах дали картата на Събин става за Престижиото

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 17 мар 2008 13:46

Гармина как може да се зарежда на 220 в.
гледам в комплектите има зарядни само за 12 в

ubersoldat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ubersoldat » Пон 17 мар 2008 15:27

ori написа:2. Картата на България (OFFRMap v4.40)
==========

Това е прословутата "карта на Събин", която обаче мога да ви уверя, че е в ХХХХ :evil:

На пръв поглед е много яка обаче само на пръв. Иначе е пълен смех! Ако трябва да бъда максимално точен - доколкото успях да разбера тия дето са правили картата са некви офроуд маниаци и са включили всевъзможни офроуд маршрути. А за градските чада - таратанци! :censored

Един нагледен пример отивам аз в планината и там ми няма жижите и хотелите и пътищата!! Има само офроуд маршрути!! Седя си аз пред една хижа, която цяла България знае или поне е чувала за нея, но според картата бях на един кър, през който минаваше Болкан трофи незнам си коя година :screwy

В града няма смисъл да Ви обяснявам - исках да отида от Централна гара до Централния площад в Пловдив - разстояние 1км, два завоя по целия маршрут. Ама викам чакай да видя GPS-a откъде ще ме преведе, може да има някой по-кратък маршрут, който да не знам. Мале, мале... :horror: От 100 г. живея в Пловдив и май за пръв път се затубих! Та като ме прекара по едни засукани улици... Забранена улица, ама то вика карай смело напред - карам аз по забраненото и насреща - патрулка! :глупав :WC :censored: 18+ Точно ми се размина без да ме спрат и пак по едни улици... Навсякъде, където беше забранено влизах, ама имаше и едни задънени, от които трябваше да се връщам :banghead: Точно това се случи и пред турското конкулство - така ме завъртя GPS-a, че минах с бодра стъпка оттам. А то затворена улица и аз си викам ей ся ако не открият автоматичен картечен огън няма кога друг път :laser Ми то и аз да бях на тяхно място щях да се позачудя къв е тоя дето кара не особено бавно по задънена улица покрай турското консулство - ми нали може някой от партия атака да е натъпкал багажника с експлозив... Изпотих се 18 пъти докато се измъкна и свещ палих след тва, че минах метър! :bishop

Та като казах, че картата е в ХХХХ - специално що се отнася до градската навигация, това явно е ново измерение ХХХ, несрещано досега! Само ще спомена, че на нашата улица трябва да има един ресторант, който от както съм малък не мога да се сетя да е бил там - пък съм роден преди да измислят GPS-ите...

Другият голям смях - улиците се търсят в меню АДРЕС, а блоковете в ЖК се търсят в раздел POINTS OF INTEREST (те там са кината, болниците и ресторантите :screwy ). Айде, с това може да се свикне, но какво ще кажете за това, че половината обекти (в т.ч. улици) са на кирилица, а другата - на латиница :gives: Ако напишете БАНИШОРА ще ви каже, че такова животно нема. Ако напишете обаче BANISHORA ви излиза! :evil: С прости думи - ако тръгвате за някъде, трябват ви поне 5 минути на място в колата докато го намерите на GPS-a.

Айде не били градски чада правячите на тая карта, поне викам в гората нема да се загубя. Аха, познахте! Не е истина - цирк, цирк, цирк! От Пловдив отивам към балкана, А КЪМ БАЛКАНА ИМА САМО 1 ПЪТ, но според картата трябваше да завия ПРЕЗ едни скали... :bishop

---

Единствената друга карта, която успях да ползвам е Garmin City Navigator NT 2008 - тя обаче трябва да призная е още по-постна. Има само София, в Пловдив са 3 улици...

Така, че умолявам колегите, които имат хубави РУТИРАЩИ карти да споделят откъде са ги взели.

150 лева за "картата на Събин" бих дал само ако няма нищо друго. А за съжаление случаят е точно такъв... :gives:

Лошо е че си правиш заключение за картата на Сабин само по тези един два маршрута които си пробвал в Пловдив. Картата е продукт които се развива от скоро и желанието на целия екип е тя да стане максимално точна. Към всяка закупена карта човек получава и безплатен абонамент за една година - това означава че всички нови версии (с вкарани нови данни и поправки по неточности) през тази една година са безплатни. Екипът които развива картата никога не е твърдял, че тя е максимално пълна и точна - работи се усилено обаче тя да стане такава. По отношение на търсенето - всички особенности са обяснени в книжката към картата (ако имаш затруднения може да пишеш и на посочения e-mail). Колкото до рутирането в планината няма да е зле да прочетеш упътването на GPS-a.
В новата версия на картата ще има доста подобрения в Пловдив

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 мар 2008 18:20

R@do написа:Гармина как може да се зарежда на 220 в.
гледам в комплектите има зарядни само за 12 в

Вариант 1 - адаптер 220V/12V, с изход за запалка.
Вариант 2 - вземаш си кабел за данни (който така или иначе ще ти трябва) - мисля че беше пак някакво USB, и така през USB-то си го зареждаш от компютъра.
Вариант 3 - вземаш си зарядно за Моторола - на някои модели е същото.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 17 мар 2008 22:02

аз си ползвам ТомТом с източна европа, стара карта, която е в пъти по добра от тая на Събин
Събинската няма да коментирам какви неземни маршрути предлага за София, а основни пътища все още липсват от София към Дупница ... и накрая искаше да ме свали от пътя и да зафащам полето ....

ubersoldat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ubersoldat » Вто 18 мар 2008 9:12

alexx написа:аз си ползвам ТомТом с източна европа, стара карта, която е в пъти по добра от тая на Събин
Събинската няма да коментирам какви неземни маршрути предлага за София, а основни пътища все още липсват от София към Дупница ... и накрая искаше да ме свали от пътя и да зафащам полето ....

Съжалявам, но говориш пълни глупости. Картата на ТомТом е ужасяващо стара докато в картата на Сабин нови данни се добавят ежедневно - сам си прави сметка. Колкото до пътищата от София към Дупница - освновния път между двата града съществува от първата версия на картата. И пак казвам - маршрута по-който те води GPS-a зависи до голяма степен от настройките му. Грешки има, но постепенно изчезват. За това има ъпдейти.

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Вто 18 мар 2008 9:17

ubersoldat написа:
ori написа:2. Картата на България (OFFRMap v4.40)
==========

Това е прословутата "карта на Събин", която обаче мога да ви уверя, че е в ХХХХ :evil:

На пръв поглед е много яка обаче само на пръв. Иначе е пълен смех! Ако трябва да бъда максимално точен - доколкото успях да разбера тия дето са правили картата са некви офроуд маниаци и са включили всевъзможни офроуд маршрути. А за градските чада - таратанци! :censored

Един нагледен пример отивам аз в планината и там ми няма жижите и хотелите и пътищата!! Има само офроуд маршрути!! Седя си аз пред една хижа, която цяла България знае или поне е чувала за нея, но според картата бях на един кър, през който минаваше Болкан трофи незнам си коя година :screwy

В града няма смисъл да Ви обяснявам - исках да отида от Централна гара до Централния площад в Пловдив - разстояние 1км, два завоя по целия маршрут. Ама викам чакай да видя GPS-a откъде ще ме преведе, може да има някой по-кратък маршрут, който да не знам. Мале, мале... :horror: От 100 г. живея в Пловдив и май за пръв път се затубих! Та като ме прекара по едни засукани улици... Забранена улица, ама то вика карай смело напред - карам аз по забраненото и насреща - патрулка! :глупав :WC :censored: 18+ Точно ми се размина без да ме спрат и пак по едни улици... Навсякъде, където беше забранено влизах, ама имаше и едни задънени, от които трябваше да се връщам :banghead: Точно това се случи и пред турското конкулство - така ме завъртя GPS-a, че минах с бодра стъпка оттам. А то затворена улица и аз си викам ей ся ако не открият автоматичен картечен огън няма кога друг път :laser Ми то и аз да бях на тяхно място щях да се позачудя къв е тоя дето кара не особено бавно по задънена улица покрай турското консулство - ми нали може някой от партия атака да е натъпкал багажника с експлозив... Изпотих се 18 пъти докато се измъкна и свещ палих след тва, че минах метър! :bishop

Та като казах, че картата е в ХХХХ - специално що се отнася до градската навигация, това явно е ново измерение ХХХ, несрещано досега! Само ще спомена, че на нашата улица трябва да има един ресторант, който от както съм малък не мога да се сетя да е бил там - пък съм роден преди да измислят GPS-ите...

Другият голям смях - улиците се търсят в меню АДРЕС, а блоковете в ЖК се търсят в раздел POINTS OF INTEREST (те там са кината, болниците и ресторантите :screwy ). Айде, с това може да се свикне, но какво ще кажете за това, че половината обекти (в т.ч. улици) са на кирилица, а другата - на латиница :gives: Ако напишете БАНИШОРА ще ви каже, че такова животно нема. Ако напишете обаче BANISHORA ви излиза! :evil: С прости думи - ако тръгвате за някъде, трябват ви поне 5 минути на място в колата докато го намерите на GPS-a.

Айде не били градски чада правячите на тая карта, поне викам в гората нема да се загубя. Аха, познахте! Не е истина - цирк, цирк, цирк! От Пловдив отивам към балкана, А КЪМ БАЛКАНА ИМА САМО 1 ПЪТ, но според картата трябваше да завия ПРЕЗ едни скали... :bishop

---

Единствената друга карта, която успях да ползвам е Garmin City Navigator NT 2008 - тя обаче трябва да призная е още по-постна. Има само София, в Пловдив са 3 улици...

Така, че умолявам колегите, които имат хубави РУТИРАЩИ карти да споделят откъде са ги взели.

150 лева за "картата на Събин" бих дал само ако няма нищо друго. А за съжаление случаят е точно такъв... :gives:

Лошо е че си правиш заключение за картата на Сабин само по тези един два маршрута които си пробвал в Пловдив. Картата е продукт които се развива от скоро и желанието на целия екип е тя да стане максимално точна. Към всяка закупена карта човек получава и безплатен абонамент за една година - това означава че всички нови версии (с вкарани нови данни и поправки по неточности) през тази една година са безплатни. Екипът които развива картата никога не е твърдял, че тя е максимално пълна и точна - работи се усилено обаче тя да стане такава. По отношение на търсенето - всички особенности са обяснени в книжката към картата (ако имаш затруднения може да пишеш и на посочения e-mail). Колкото до рутирането в планината няма да е зле да прочетеш упътването на GPS-a.
В новата версия на картата ще има доста подобрения в Пловдив

Да ме извиняваш уважаеми член на екипа на Събин, ама само за 1 нещо си прав - че на чужд гръб и 100 тояги са малко - много е лесно да критикуваш когато не си в "кухнята" и не знаеш колко е трудно правенето всъщност.

Но за всичко останало продължавам да твърдя, че е в ХХХХ. :evil: Доста маршрути ползвах за 1 месец и мога да ти кажа, че все се представя така зле, ДОРИ И В СОФИЯ, където трябва да има най-малко проблеми. Като ми начертае 1 shortcut и като се окаже, че улицата е затворена въртя няколко километра и един час ако има задръстване! :evil: Една пресечка на централен булевард в София носи звучното име ПЪТ вместо името на бележит българин и поради това този адрес просто не ми излезе!

За шофирането в планината за 1 месец вече пробвах какви ли не опции и варианти в настройките, но все така картата се опитва да ме прекара не през офроуд пътища, А ПРЕЗ СКАЛИ! :screwy

И при тая ХХХХ карта да ми искате 150 - 200 кинта :kiss my ass Ми пуснете бета версия като не е "най-съвършената карта" По белия свят недодяланите програми - даже и най-скъпите и известните - им пускат бета версии, КОИТО СА БЕЗПЛАТНИ докато не се оправят бъговете! И тва е България все пак - 150 кинта изобщо не са малко и мога да ви уверя, че лаком гъз кръв сере - при по-голямо разпространение на GPS-ите ще се намери някой добър крак тим и тогава ще можете нали се сещате какво да направите. :stumm

Ама карай - дотогава 10 хил. ХХХХ карти да продадете - тва са си 1 МИЛИОН лева и половина в джоба. Да ви е сладко, ама и те ще свършат някой ден! :wavecry

Върни се в “ОФФ-Топик - други”