Проблеми с осветлението на таблото премигва и угасва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
uki
Автомобил: GOLF 3 TDI
Двигател: AHU089446
Контакти:

Проблеми с осветлението на таблото премигва и угасва

Мнениеот uki » Пон 11 фев 2008 10:33

:!: Здравейте.
За първи път пиша във форума и незнам дали тука е мястото където да споделя проблема,инак редовно чета форума за различни проблеми но подобен на моя не сам срещал в тарсачката."Като завъртя ключа за осветлението таблото се осветява само за миг (пресветва) и угасва-копчета за ел.стъкла,парно,пепелник,таблото на километраж,самото осветление на ключа,копче за задно стъкло клима и др. не се сещам.А ми светят радио,индикация за къси дълги,мигачи.Този проблем ми е за втори път,но не помня как го оправих преди.Моля дайте съвет ако има някой със подобен проблем.
1.9 ТДИ/96г./66kw/AHU/

Потребителски аватар
Memorex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Memorex » Пон 11 фев 2008 11:31

Здр колега и аз го имах същия проблем но си смених осветлението като цяло със сини лампи и да ти кажа така си реших проблема

uki
Контакти:

Мнениеот uki » Вто 12 фев 2008 15:13

Значи да го разбирам че има изгоряла крушка така ли?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 12 фев 2008 23:06

Нещо да се е получил проблема след монтаж на касетофон случайно? едното от кабелчетата в снопа към музиката е свързано към осветлението, като го включиш да светне и музиката.При мен беше изрязано, но не изолирано и се беше допряло на "маса".В резултат-пълна тъмница.Друга причина е самият регулатор за силата на осветеност

uki
Контакти:

Мнениеот uki » Сря 13 фев 2008 8:32

:) Ми да бях разкачил касетофона и като го сложих и от тогава не светна повече.Но вече два пъти свалям и слагам пак и съответно проверяван са окъсявания и разхлабени сокети (визуално разбира се).Ще се пробвам още веднъж.

uki
Контакти:

Здр. колеги. Взех че разкачих всичко но пак няма осветление

Мнениеот uki » Пон 17 мар 2008 12:54

Разкачих касетофони др. кабели но осветление няма и няма .Някой имали др. предложения за решеване на проблема или остава регулатора на силата на осветлението да се е прецакал.Нама изгорели крушки по таблото и само пресветв при завартане от нула към габаритии толкоз.:(((((((

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Пон 17 мар 2008 19:39

Разкачи кабелите от регулатора /той всъщност е един реостат/ и ги дай "накъсо". Ако ти светне осветлението - бягай в първата морга за нов регулатор.

Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Мнениеот rapo_vd » Пон 17 мар 2008 19:50

Виж бушоните и кабелите.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 18 мар 2008 1:17

Случвало ми се е да дам на късо някой от проводниците за осветлението. Тогава всичко угасва, а бушона не изгаря. Като спра фаровите и ги пусна пак всичко е наред. При тебе явно нещо е дадено постоянно на късо.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 18 мар 2008 12:08

baobab007 написа:Разкачи кабелите от регулатора /той всъщност е един реостат/ ....

И аз така мислех (а то на Г2 и Пассат В3 си е вярно), но от колегата vasseto научих, че на Г3 вече не е жичен потенциометър, а електронен регулатор на напрежението, с транзистор.
Колега, свали регулатора на силата на подсветката и огледай внимателно. При късо съединение обикновено следите са видими.
Ако не- в който и да е сервиз за касетофони би трябвало да могат да го оправят.
uki написа:... и само пресветв при завартане от нула към габаритии толкоз.:(((((((

Ааа.... задръж!
Това може да е от ключа на фаровете ;)
Прецакана контактна пластинка за подсветката, нещо...
Свали ключа и огледай за следи от нагряване, да не се е изметнала пластмасата нещо.

uki
Контакти:

За emo-gar

Мнениеот uki » Чет 03 апр 2008 12:44

Всички кабели в снопа за музиката които са прекъснати са изолирани много добре и няма видими окасявания.Ако се сещаш за цвета на този кабел да взема да го проследя по целия сноп и може някаде другаде да дава на късо.Също съм дал на късо и регулатора на осветлението но пак присветва и угасва,сменил съм целия ключ за фаровете и пак сащата работа.Някой да има друго мнение по проблема или да ме насочи кои кабели от бушуните (или ключа) са за осветлението и да ги проследя по подробно за окъсяване?

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Чет 03 апр 2008 13:04

Имаш изгоряла крушка някъде която ти окъсява. Осветлението в купето е защитено от късо и се изключва автоматично. Сещам се за един лесен начин да разбереш къде и коя е. На тъмно включваш и изключваш осветлението, като следиш кои лампи премигват. Там където си сигурен че има лампа но не присветва, означава че евентуално там ти е проблема.

uki
Контакти:

Мнениеот uki » Пет 04 апр 2008 9:34

Снощи проверих и присветват всички лампи които трябва да светят и това са:пакет ключ+регулатора;табло-двете горни+чесовник и показанията за киломотрите;въртоци за парно-свети централната крушка;копче за клима+копче за клапата за циркулация;подгряване на задно стакло;пепелник+запалка;предни ел.стакла по вратите.:(
Опс,сетих се за нещо дето не съм се съмнявал и това е че съм правил малки подобрения преди година като:Подгряване на странични огледала и са захранвани от копчето за задното стъкло и съм сложил и термометър за външна и вътрешна t'+ осветление на дисплейчето му. Трябва да проверя дали нещо там не се е прецакало.

uki
Контакти:

Мнениеот uki » Пон 05 май 2008 22:16

Проблема е решен.Излезе че е гръмнала едната крушка сложена вътре в термометара за да ми осветява дисплея и от там е окъсена веригата и постоянно дава на късо.Благодара на колегите които ми помагаха със съвети. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”