малко стара тема, но все пак да питам - колеги кажете от къде могат да се купят такива втулки за повдигане на задните пружини ?
Благодаря
Относно втулките за повдигане на колата
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има един проблем с металните втулки обаче.
Тропат.Това е така,защото контактуват с шапката на амортисьора и шайбата на тампона директно метал в метал.За мен това е производствен дефект-недомислица.Вярно,тези коли са правени за асвалт,но все пак...!
От известно време ми се върти една идея.Шапката,втулката и шайбата да се заварят,т.е. да станат едно цяло(без да се заваряват за амортисьора).По този начин,от долу компонента ще опира в пружината,която е под напрежение,а горе в тампона(гума) и би трябвало да "заспи".Какво мислите по въпроса?

- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз не те разбирам.dlug написа:тръба написа:Има един проблем с металните втулки обаче.Тропат.Това е така,защото контактуват с шапката на амортисьора и шайбата на тампона директно метал в метал....
Аз нещо не разбрах. Втулката се слага под долната чашка на пружината и пружината я натиска. Не тропа. За кой тампон става въпрос???

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
тръба написа:И аз не те разбирам.dlug написа:тръба написа:Има един проблем с металните втулки обаче.Тропат.Това е така,защото контактуват с шапката на амортисьора и шайбата на тампона директно метал в метал....
Аз нещо не разбрах. Втулката се слага под долната чашка на пружината и пружината я натиска. Не тропа. За кой тампон става въпрос???![]()
Под долната чашка не се слага нищо.Над горната (шапката) има една втулка,която е там заводско.Просто тя се сменя с малко по-дълга и ти се вдига задницата.
Аха, ясно. Аз просто имам друго виждане

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”