въпросче за алтернатор
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
въпросче за алтернатор
каква стойност трябва да покзва мултиметъра когато меря на акумолатора при работещ двигател,маторя ми е 1043сс AEV.Защото ми пада акумолатора за 20 - 30 минутки на свирещо радио ,а е нов на една година е..... мерси на отзовалите се
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпросче за алтернатор
dkalfov написа:каква стойност трябва да покзва мултиметъра когато меря на акумолатора при работещ двигател,маторя ми е 1043сс AEV.Защото ми пада акумолатора за 20 - 30 минутки на свирещо радио ,а е нов на една година е..... мерси на отзовалите се
Щом е на година акумурлатора, сигурно е още в гаранция - отиди да направиш рекламация, а те там така или иначе ще ти замерят зарядния ток.
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
Re: въпросче за алтернатор
цъ касата не я пускам като не работи колатаgroznika написа:Свирещо радио? Човече, та ти имаш цяла дискотека в колата!!!![]()
Говорители, усилватели, туби... Според мен просто батерийката ти е малка за тези изстъпления...

мерси мисля го като варянт ама да чекна с мултиметъра за секи случайmaslinkov написа:dkalfov написа:каква стойност трябва да покзва мултиметъра когато меря на акумолатора при работещ двигател,маторя ми е 1043сс AEV.Защото ми пада акумолатора за 20 - 30 минутки на свирещо радио ,а е нов на една година е..... мерси на отзовалите се
Щом е на година акумурлатора, сигурно е още в гаранция - отиди да направиш рекламация, а те там така или иначе ще ти замерят зарядния ток.
1 запали колата и я карай поне 1 час без никаква консумация на ток!
2 Замери си зареждането (трябва да е около 13,8- 14,2)
3 пускай консуматори в колата. ЕДИН ПО ЕДИН и наблюдавай как се променя зареждането и дали....се променя Ако кляка под 13,2 ЛОШО!!!
4 Пусни си музиката + всички консуматори които имаш в колата. Зареждането не трябва да пада под 13,0В ако падне под този минимум.... търсиш грешката в задкормилното устройство
предполагам че алтернатора е 45-50А нали 
2 Замери си зареждането (трябва да е около 13,8- 14,2)
3 пускай консуматори в колата. ЕДИН ПО ЕДИН и наблюдавай как се променя зареждането и дали....се променя Ако кляка под 13,2 ЛОШО!!!
4 Пусни си музиката + всички консуматори които имаш в колата. Зареждането не трябва да пада под 13,0В ако падне под този минимум.... търсиш грешката в задкормилното устройство

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”