Последствия при каране само на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Viso
Автомобил:
Двигател:

Последствия при каране само на газ

Мнениеот Viso » Вто 15 ное 2005 15:49

Някой може ли да ми каже има ли някакви фатални последствия за двигателя карането само на газ. Освен че могат да се скапят карбуратора, бензиновата помпа, горивопроводите и резервоара, има ли други последици за двигателя.
Аз лично от година - година и половина карам само на газ, вкл. и през зимата. Разбира се прецаква се изпарителя, но смяната на 1 - 2 мембрани напролет не е толкова скъпа. Чувал съм за таксита, които от години карат само на газ.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Последствия при каране само на газ

Мнениеот Miki » Вто 15 ное 2005 16:04

Viso написа:Някой може ли да ми каже има ли някакви фатални последствия за двигателя карането само на газ... .

За двигателя - Не.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 15 ное 2005 16:20

несъм спец ама са ми казвали(разбирачи уж), че даже газта била 'полезна' за двигателя
п.с. ......и аз на тая кълка лежа :wink:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Вто 15 ное 2005 16:27

group написа:...даже газта била 'полезна' за двигателя...

сигурно е полезна ако има пълно изгаряне и се подава през инжекторите ,иначе така се запушват инжекторите след 50000-60000 км ,но това са дребни кахъри в сравнение със спестените пари

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 15 ное 2005 17:41

За двигателя няма никакви последствия...но за работата му на бензин...това вече е друг въпрос.
Просто при карането само на газ рано или късно започват проблемите на бензин,няма начин можеш да бъдеш сигурен.
Двигателя за жалост си е направен да работи на бензин и това си е,а факта, че ние от беднотия се правим на тарикати си е за наша сметка.
Нека да вземам 5000 евро заплата и бензина да ми е около евро ,пък ме чакай да се занимавам с гаражни газови изпълнения.

Върни се в “Автогазови уредби”