Скорости и пак скорости ...:(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
lancelot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скорости и пак скорости ...:(

Мнениеот lancelot » Сря 19 мар 2008 10:07

Има доста теми за разни проблеми по скоростните кутии на Поло 6N, но цялостна информация пак не може да се намери. Опитвам се да систематизирам нещата малко и ще задам няколко основни въпроса. Т.е темата е за такива които са си имали грижи или продължават да ги имат.

1. Какво е маслото за скоростната кутия ?
(за 1.4 бензин 1998 примерно)
(На някои места пише 501.50 т.е G50 на други G052 ) къде е истината и има ли значение година е автомобила и дали е дизел или бензин.

2. Какво масло сте слагали УСПЕШНО (да сте карали с него поне 20 хиляди), и на кой модел скоростна кутия. Моля напишете марка и спецификация на маслото. Ако смятате че е необходимо напишете и вида скоростна кутия която имате.

3. Има ли сервиз, който се занимава с РЕМОНТ на скоростни кутии, а не с подмяната им с такива на старо. Или сервиз който може да се оправи със Поло 1998г.

4. Коя част на скоростната кутия се е прецакала при вас. диференциал, лагери или нещо друго. (+ модел на скоростна кутия)

5. Марка съединител който сте сложили без да имате проблеми с него. Съответно и марка която не е била подходяща.

Тази тема я създавам, защото ако имаше такава подредена информация може би нямаше да се стигне до моментното положение на едно Поло. Историята е следната: Купих поло преди 2 месеца. Смених всички консумативи + ремъци + масло скоростна кутия. Нямяше никакви течове никъде. Масло за всички агрегати - Motul. @ седмици след смяната на консумативите се почнаха проблемите със скоростите.
Никакви предупреждаващи шумове или нещо което да забележа. Просто върви (извънградско) ... и спира. Все едно че някой е дръпнал ръчната. Скоростите се превключват, съединителя работи.. но не тръгва. Вдигнах го на крик от едната страна и пуснах малко по рязко съединителя ...и тръгна но имаше някякъв стържещ звук. С 30км/ч се доклатих до най близкото населено място и го оставих на първия майстор. Намериха скоростна кутия на старо. И нов феродов диск. Подкарах го с идеята че е ОК..обаче съединителя леко вибрира и се чува едно тракане когато е отпуснат на място на изключена.
Цента на кутията - 550лв. Обадих се на една от големите автоморги (Анкол) от там ми казват още по впечатляваща цена 700лв. В момента съм я оставил да и сменят съединителя - целия със нещо качествено , понеже тук по форумите прочетох, че от него също може да се получи такова тракане. Дано не са пак скоростите. :(
Естествено бяха прецакали и автоматичното жило, но купих ново.

Нямате си идея тая кола колко безценна стана .. до момента около 7500 лв.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 19 мар 2008 11:19

:търсачкаа - излизат 78 страници за масло

lancelot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ами аз търсих ама...

Мнениеот lancelot » Сря 19 мар 2008 17:52

Използвах я и намерих много малко от това което питам, за съжаление.

Защо вместо да задаваме глупави въпроси и да получаваме такива отговори не се приеме че след като това е толкова дъвкано нещо трябва да се конспектира и да се забие най-отгоре една тема.

Ако мойта тема не отговаря на критериите... моля да бъде създадена таква. Аз просто искам по-конкретни отговори. Всички са сменяли преди 3дни или нещо им шуми. Аз питам кой е карал поне 20К км или 10К.(всъщност има един отговор от колега който кара от 15г с масло МОРИС)
Ама да прочета 2000 страници документация за да намеря такъв отговор. Ами това са 3 дена четене. За 3 дена ще намеря в интернет всеки една книга за тая кола ... и ще я прочета. Ама ще съм я прочел само аз.. следващия който дойде тук ще направи абсолютно същото като мен. И пак няма да може да намери това което търси.

Ако считате това за глупаво. Нямам нищо против да изтриете ТАЗИ тема , защото ако в нея няма отговори....това просто ще е поредната ГЛУПАВА тема и в търсачката ще има 79 теми. Въпроса за причината и следствието е малко по-сложна в този случай.
Т.е ако мислите че всички, които са писали глупости като мен е трябвало да потърсят първо с търсачката.
Да трябвало е да търсят, но и те не са го направили или не са намерили нещо, значи аз просто съм поредния който не може да намери информацията. Може би трябва да се затрият 76 от 79 теми и да останат истинските или тези в които има повече информация.

Сетих се нещо и дописвам малко:
Всъщност след тоя пост .. това вече е нещастна тема... ама може ли да направите поне една истинска. Моля да бъде изтрита.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 19 мар 2008 19:10

маслото за скоростите е 75w90
лятото може и 80w90, но не е препоръчително!!!
Аз мойта я карам вече трета година, маслото в скоростите не съм сменял, само доливах когато смених семеринга на избирача
Бяха изтекли 800гр
Сменя се на 70хил
Единствено симптоми има при заминаващ лагер - тогава вие
При друга повреда няма симптоми - за това се сещам
Бе калпави са тия кутии

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 20 мар 2008 15:22

lrlmodo написа:Бе калпави са тия кутии
не мисля така но както и да е :lol: ако всеки си гледа редовно за теч от въпросния семеринг няма да има проблем :wink:

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Пет 04 апр 2008 20:49

Масло за скорости, само от VW - ПоршеБГ. 2л. - 40 лв. С това масло си карам 90 000 км. Съединител Закс (комплект задължително)- 80 000 без проблем за сега!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”