Отскоро карам Пасат 1.6i/96 г./имам наколко вапроса кам по-опитните:
1/Нормално ли е да стига 3 000 об./мин при 95 км/4?
2/Трудно пали при студен джигател, нормално ли е?
3/Хар4и кам 14 газ на градско, добре ли е?
4/ Знае те ли каде има сервиз за LRenzo-газ, по-спезиално да имат софтуер за този по-стар компутар/газовата бутилка е от 96/-в Младост намат?
Благодариа ви предварително.

Пасат 1.6i-питанки
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Здравей колега.
Ще се опитам да дам отговор на някои от въпросите ти.
по 2. Не е нормално.
по 3. Този разход ми се вижда доста(за настоящите температури), може да го намалиш, но не знам как караш и обичайния ти маршрут какъв е и колоко е разстоянието.
по 4. и 2. Можеш да се обърнеш на ЛС - лични съобщения към Vaskoto 1, ако той евентуално не може да ти свърши работа пиши ми на ЛС, ще те насоча към друго място.
Успех.

Ще се опитам да дам отговор на някои от въпросите ти.
по 2. Не е нормално.
по 3. Този разход ми се вижда доста(за настоящите температури), може да го намалиш, но не знам как караш и обичайния ти маршрут какъв е и колоко е разстоянието.
по 4. и 2. Можеш да се обърнеш на ЛС - лични съобщения към Vaskoto 1, ако той евентуално не може да ти свърши работа пиши ми на ЛС, ще те насоча към друго място.
Успех.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колага добре дошъл в нашето голямо семейство на Пасатозависимите
Сега по въпроса дали е нормално 95 км/ч на четвърта?
Аз самия вече 15 месеца съм щастлив собственик на Пасат Б4 1,6 74kW Avant - карам си го на бензин. Напълно нормално е 95 км/ч на четвърта, защото макс.върт.момент от 135kNm от този мотор се достигат при 4800 оборота/мин. На V при 90 км/ч оборотомера показва малко под 3000 оборота, тъй че не и се притеснявай, карай си я със здраве. Колегата Dlop с VW 1,8 ABS моноинжекцион в този случай не е прав, защото неговия мотор достига макс.върт.момент от 145kNm от този мотор се достигат при 2500оборота/мин., т.е. 1,8 мотора е по разстоварен - това съм го чел някъде във форума. Темата беше нещо от сорта "1,6 или 1,8 - кой е по - добър" потърси може и да я откриеш

Аз самия вече 15 месеца съм щастлив собственик на Пасат Б4 1,6 74kW Avant - карам си го на бензин. Напълно нормално е 95 км/ч на четвърта, защото макс.върт.момент от 135kNm от този мотор се достигат при 4800 оборота/мин. На V при 90 км/ч оборотомера показва малко под 3000 оборота, тъй че не и се притеснявай, карай си я със здраве. Колегата Dlop с VW 1,8 ABS моноинжекцион в този случай не е прав, защото неговия мотор достига макс.върт.момент от 145kNm от този мотор се достигат при 2500оборота/мин., т.е. 1,8 мотора е по разстоварен - това съм го чел някъде във форума. Темата беше нещо от сорта "1,6 или 1,8 - кой е по - добър" потърси може и да я откриеш
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ivajlo82 написа:Колага добре дошъл в нашето голямо семейство на ПасатозависимитеСега по въпроса дали е нормално 95 км/ч на четвърта?

Първо ника ми не е Dlop, а Dpop

- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:

по 1 въпрос:
-да горе-долу са там някъде(не съм се заглеждал точно колко оборота са при тази скорост)
по 2 въпрос:
-не е нормално-сменяй кабели(за запалването),свещи,палец и дистрибуторна капачка
по 3 въпрос:
-можеш да свалиш разхода с 1-2 литра газ като смениш всичко което съм писал за 2 въпрос и след това идеш на центровка на газовата система при майстор който работи с газ-анализатор.
по 4 въпрос:
-не знам,ама като пишеш в гугъл "ренцо"-излиза това:http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=vwagen&Number=1939418738&page=0&view=expanded&sb=5
и други такива.Потърси сам