Въпрос за технотест, данъци итн

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lino_
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за технотест, данъци итн

Мнениеот lino_ » Сря 19 мар 2008 1:03

Има една колица, която в момента е с доста по-голям мотор от колкото по талон. Има си всички документи за да мине технотест, но има ли вариант без него?
Не може ли да се регистрира без номер в талона?
Или ако се мине технотест и по талон стане 2.8 как може да се пише 1.8/2.0 в данъчното?

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Сря 19 мар 2008 1:46

Номера има ли ? Ти ли си собственика ? Ако си ти и няма да я регистрираш карай я така регистрирай я преди да я продадеш, да спестиш данъците, ако не е твоя и тепърва ще я регистрираш не можеш да се спасиш трябва в кат да ти напишат на големия талон по малко кубици и киловати,а това става с мн пари и е почти невъзножно, а в данъчното гледат големия талон на колата каквото пише там за него плащаш

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 19 мар 2008 8:27

ta6koo написа:Номера има ли ? Ти ли си собственика ? Ако си ти и няма да я регистрираш карай я така регистрирай я преди да я продадеш, да спестиш данъците, ако не е твоя и тепърва ще я регистрираш не можеш да се спасиш трябва в кат да ти напишат на големия талон по малко кубици и киловати,а това става с мн пари и е почти невъзножно, а в данъчното гледат големия талон на колата каквото пише там за него плащаш

На мен именно в КАТ ми писаха колата по-малко коне. Вместо 55kw я писаха в талона 36kw и то дори без да разбера. Чак в данъчното ми обърнаха внимание, че автомобилът е по-маломощен от колкото съм го декларирал :shock
Допускам, че в кат са се усрали и са допуснали грешка. Мен обаче напълно ме устройва :)

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 19 мар 2008 9:21

Ако я регистрираш 2.8 по талон толкова ще е и в данъчното, нали ще им дадеш копие.

Потребителски аватар
lino_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ » Сря 19 мар 2008 13:39

Още не съм собственика :(
Иначе си има номера има си документи на колата, има си и на новия мотор.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 19 мар 2008 15:25

А с какви номера е?Ако е Софийски и ти си от София колата не трябва да ходи в Кат съответно и в Технотест :wink: и нещата си остават пак като преди :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”