VW Passat или Skoda Octavia
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Passat или Skoda Octavia
Кое бихте ми препоръчали ? VW Passat 1.9 TDi 90 или 110PS или Skoda Octavia 1.9 TDi 90 или 110PS ? Защото разбрах, че моторите им не са капризни на нафта. Skoda-та е с мотор на VW и от 2002 до 2004г. е с този мотор, а не PD.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Шкода и VW са с почти едни и същи двигатели - един концерн са. Всички двигатели 90 и 110 к.с. не са помпа-дюза. За кой Пасат питаш (кои години - може да се ориентираш по една важна тема в началото на раздела) ? При всички случаи Пасат-а ще е по-широк (особено за хората на задната седалка). Шкода-та пък ще е по-нова, макар че е с малко по-ниско качество на материалите (вътрешно оформление).
Тъй като става въпрос за автомобил втора употреба, съвета е - което изпадне по-читаво.
Тъй като става въпрос за автомобил втора употреба, съвета е - което изпадне по-читаво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 1.9 TDi 90 или 110PS е до 2000г. , а Octavia-та 2002-2004г. е с този мотор и може да се намери на по-малко км. Возията еднаква ли е ? Шумен ли е много мотора ? Чува ли се в купето ? Вярно ли е че Octavia-та е с по-слаба шумоизолация ? Предимството на Шкодата е че е с ходова част на Голф и частите са по-евтини, докато Passat-а е с 8 алуминиеви носача отпред, които се разбиват често и са доста скъпи.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Октавията има по-голям багажник, и същевременно е малко по-къса от Пасата, следователно ще ти е по-лесно с нея в града. Освен това, окачването наистина е малко по-евтино като поддръжка. Що се отнася до цените - Шкодите държат цена не по-малко от Фолксвагените, и то поради простата причина, че са доста по-малко като предлагане, а са почти, да не кажа точно толкова качествени.
- jungleboy
- Автомобил:
- Двигател:
Карал съм и двете (Октавия 90 коня 2004) , а в момента Пасат 2002 130 коня, и двете комбита. Разликата във возията е доста голяма , пасата вози чувствително по-меко , но чисто субективно има повече шумове от ходовата част. Октавията вози твърдичко , даже на много от хората им ставаше лошо на задната седалка от подскачането (не е от моето каране! преди да питате
)
Като качество мисля че са еднакви и двете доста качествени. Шкодата малко "дрънчи като консервена кутия" когато затваряш вратите, но това е заради пестенето на материали вътре.
Лично за мен , шкодата е "по-спортна" заради окачването и по-непретенциозна - кола за работа. Пасата е по-комфортен , но е повече глезотия и имидж.
Като разход на гориво двете са еднакви , само че имай предвид че опита ми е с помпа-дюза пасат. Другия може да гори повече заради по-слабия двигател.
От икономическа гледна точка бих взел шкодата , ще ти служи вярно и без глезотиите и скъпата поддръжка на пасата.
Ти си избираш
Забравих да пиша за шума в купето - Октавията е по-шумна определено и усещането е на по-металическа/пластмасова кола , докато пасата е "по-тапицирана"
обяснявам със свои думи 

Като качество мисля че са еднакви и двете доста качествени. Шкодата малко "дрънчи като консервена кутия" когато затваряш вратите, но това е заради пестенето на материали вътре.
Лично за мен , шкодата е "по-спортна" заради окачването и по-непретенциозна - кола за работа. Пасата е по-комфортен , но е повече глезотия и имидж.
Като разход на гориво двете са еднакви , само че имай предвид че опита ми е с помпа-дюза пасат. Другия може да гори повече заради по-слабия двигател.
От икономическа гледна точка бих взел шкодата , ще ти служи вярно и без глезотиите и скъпата поддръжка на пасата.
Ти си избираш

Забравих да пиша за шума в купето - Октавията е по-шумна определено и усещането е на по-металическа/пластмасова кола , докато пасата е "по-тапицирана"

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”