Тракат ми повдигачите и маслото побелява....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тракат ми повдигачите и маслото побелява....

Мнениеот WDW » Вто 15 ное 2005 2:18

Та преди време бях пуснал тема,че са ми се разтракали повдигачите и Батковците ми се накараха, как така не съм си сменял маслото на 15х км>? Аз си взех поука и вече ще си го сменям чинно !!! :wink: Но повдигачите продължиха да си тракат и то не като е студен двигателя, а като позагрее!!! И се поогледах около маслоти и забелязвам едвам доловими бели петънца !!!
Казанчето за водата ми се изпразва на около 200 км !! Днес свалих капачката за маслото при загрял двигател и от там найстина се вдига пара !!! Това нормално ли е ??? По капачката имаше бяло и след като го почистих и я сложих от парата отново стана бяло !! По масломерната пръчка също се забелязват побелявания !!
Значи ли че ВЕДНАГА трябва да сменям гарнитура на главата(ако тя е причината) или мога да си карам така зимата???
И на тия КР-и как се сменя това чудо, че отгоре има едни тръби - ужас!?
А парички ??

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 15 ное 2005 8:58

Колега, не искам да те плаша, но по признаците, които си описал и ако държиш на двигателя си ще трябва да спреш колата и да направиш ремонта ВЕДНАГА! (както се казва трябва ми за вчера...)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Тракат ми повдигачите и маслото побелява....

Мнениеот Lisho » Вто 15 ное 2005 9:54

WDW написа:.....Но повдигачите продължиха да си тракат и то не като е студен двигателя, а като позагрее!!! И се поогледах около маслоти и забелязвам едвам доловими бели петънца !!!
Казанчето за водата ми се изпразва на около 200 км !! Днес свалих капачката за маслото при загрял двигател и от там найстина се вдига пара !!! Това нормално ли е ??? По капачката имаше бяло и след като го почистих и я сложих от парата отново стана бяло !! По масломерната пръчка също се забелязват побелявания !!
Значи ли че ВЕДНАГА трябва да сменям гарнитура на главата(ако тя е причината) или мога да си карам така зимата???.....

Повдигачите тракат защото са хидравлични и докато се напълнят с масло минава известно време.Ако продължават да тракат има няколко причини за които аз от личен опит знам: или маслото е с влошени качества или има някой(и) повдигач(и) който не е наред (около 12 лв./бр нов).
Това което описваш за казанчето и парата от него е много кофти работа. Може да губи охладителна течност по няколко причини: от теч по системата напр. спукано водно съединение или ако смесва охлаждащата течност със смазочната течност. При минимално смесване в охлаждащата течност ще има мазни петна, а в двигателя това което описваш бяло по капачката за доливане на масло, по щеката. При максимално смесване в двигателя вместо масло има някаква мизерия подобна на боза с цвят вариращ от светло кафяво до черно. Познай какво следва след такава случка - чупене на нещо "по-избор", а при чупене има и надиране на блока :cry: (малко цени: колянов вал - 150 лв./бр бутало - 50лв./бр, шлайф на блок или друг блок горе долу на една цена идват 300 лв./бр - това са цени от моргенщайн, на пазарлък и не са препоръчителни/задължителни. Тук не влизат сегменти,семеринги,гумички за клапаните (задължително нови). Ще ти излезе по-евтино да си купиш друг двигател от моргенщайн от колкото да ремонираш стария.Имаш доказана необходимост да посетиш монтьора си.Крайното решение обаче е твое. Колкото по-скоро толкова по-добре.Като отворят двигателя имай готовност за допълнителни разходи.
Успех

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 15 ное 2005 10:22

по тия признаци-палиш колата и леееко при майстора и повече не я караш докато не я оправи, както са ти казали колегите не се знае кое ще се счупи :roll:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 15 ное 2005 10:28

Прави сега да не правиш в големия студ при такова смесване на масло с вода след 1000 км караш с боза вместо масло, особенно зимата.
Около 200лв. по мои груби сметки max.

Tixomir_sv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tixomir_sv » Вто 15 ное 2005 10:48

Отивай на ремонт, друже! Положението е много лошо!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 15 ное 2005 12:36

Искрено ти съчуствам колега!Пожелавам ти добри майстори и по малко проблеми/поражения по колата!

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Вто 15 ное 2005 15:48

WDW, ако не се лъжа, ти имаше проблем с лампичките на маслото и водата. Какво стана тогава ? Реши ли го или чак сега става ясно какво се е случило :roll:

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Вто 15 ное 2005 19:54

WDW, колата ти за съжаление е в ужасно състояние :lol:
Забелязал съм че си голем душманин.
Ей, умори го тоя пасат :lol:
Кви ли не теми съм чел за проблеми по твоя пасат :lol:
Поддържай маааалко бе колега mhihi
Ха сега паричките за лаптопа....едно хууубаво ремонтче на колата да се знае че няма ядове mhihi

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 15 ное 2005 23:32

StreetThug16V написа:WDW, колата ти за съжаление е в ужасно състояние :lol:
Забелязал съм че си голем душманин.
Ей, умори го тоя пасат :lol:
Кви ли не теми съм чел за проблеми по твоя пасат :lol:
Поддържай маааалко бе колега mhihi
Ха сега паричките за лаптопа....едно хууубаво ремонтче на колата да се знае че няма ядове mhihi

Е браво бе !!! Аз толкоз си се грижа за колата и дори съм станал пословичен пред блока, а то какви неща си мислят хората !!!
Незнам кой ще свърши адекватно цялата тая работа с отварянето на блока ?! :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 15 ное 2005 23:40

Аз се сещам за един ама дали ще ти хареса цената. Плюс това застудява, а гаража ми е 80 квадрата и бавно се стопля. :wink: :wink: :wink:
Ако си сериозен може да се направи една груба сметка.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 16 ное 2005 10:35

°niksi° написа:Ако си сериозен може да се направи една груба сметка.

Малииийййй WDW дръж се :D :lol: :P . Отиде ти лаптопеца, приготвяй и още нещо за всеки случай. Оффф смея се аз, ама да не ми идва подобно нещо на главата че ... (ще чукна 3 пъти на дърво )

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 16 ное 2005 11:30

Toledo написа:WDW, ако не се лъжа, ти имаше проблем с лампичките на маслото и водата. Какво стана тогава ? Реши ли го или чак сега става ясно какво се е случило :roll:

Питам не за друго, а за да не пострадат и други ...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 16 ное 2005 14:50

Toledo написа:
Toledo написа:WDW, ако не се лъжа, ти имаше проблем с лампичките на маслото и водата. Какво стана тогава ? Реши ли го или чак сега става ясно какво се е случило :roll:

Питам не за друго, а за да не пострадат и други ...

Значи аз тия проблеми отдавна ги реших и в общи линии нямат връзка !!
За сега това ме притеснява, но аз откакто съм я взел си доливам вода и не ме е притеснявало това особено !! Но сега след като тропат повдигачите и им обърнах внимание !! :cry:
Един колега пасата му направи цялото масло на боза,но си отиде за смяна и нямаше никакви поражения, а при мен симптомите са само в началото !! Е поне така си мисля !! :roll:

(Стига бе хора какво сте се огледали в тоя лаптоп дето още не се знае дали ще е мой .......... :cry: )

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Сря 16 ное 2005 23:35

симптомите са чудни - парите са твои

Върни се в “Passat”