монтаж на климатроник от пасат Б3 на голф 3
- Punisher-GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
монтаж на климатроник от пасат Б3 на голф 3
колеги имам голф 3 ГТИ с климатик,намерил сам климатроник от пасат Б3 ВР6.Въпроса ми е може ли да се монтира климатроника от пасата на голфа .На външен оглед управлението на климатроника ми се струва че ще се побере под таблота на голфа но дали ще стани :)
mod edit: vaskoto1
mod edit: vaskoto1
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

Виж ТУК и си коригирай мнението за Пасат-а. Климатика/климатроника не е само панела за управление - има много теми за това, просто потърси.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Re: монтаж на климатроник от пасат 2 на голф 3
Punisher-GTI написа:колеги имам голф 3 ГТИ с климатик,намерил сам климатроник от пасат 2 ВР6.Въпроса ми е може ли да се монтира климатроника от пасата на голфа .На външен оглед управлението на климатроника ми се струва че ще се побере под таблота на голфа но дали ще стани
То в таблото ще станИ ... ама иначе другата е тежка с монтирането и според мен няма много смисъл.
- Punisher-GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="gr_kanev"]:welcome_to_group
Виж [url=http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785][b]ТУК[/b][/url] и си коригирай мнението за Пасат-а. Климатика/климатроника не е само панела за управление - има много теми за това, просто потърси.[/quote]
благодаря не сам много запознат с пасатите значи пасата е B3 VR6 колата и работеше апсолютно всичко но имаше много голям акциз и затова я продават на части климатроника ми го дават за 200 лева,дали ще си струва да се занимавам да прехвърлям
Виж [url=http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785][b]ТУК[/b][/url] и си коригирай мнението за Пасат-а. Климатика/климатроника не е само панела за управление - има много теми за това, просто потърси.[/quote]
благодаря не сам много запознат с пасатите значи пасата е B3 VR6 колата и работеше апсолютно всичко но имаше много голям акциз и затова я продават на части климатроника ми го дават за 200 лева,дали ще си струва да се занимавам да прехвърлям
Punisher-GTI написа:gr_kanev написа::welcome_to_group
Виж ТУК и си коригирай мнението за Пасат-а. Климатика/климатроника не е само панела за управление - има много теми за това, просто потърси.
Колега, освен панела, имаш сензори,клапи, млапи и т.н. на стойност поне още 500лв! Климатроника не е просто дигитално управление на врътките... към панела вървят 2 шепи сензори и джаджи! Mission impossible мен ако питаш!!
- Punisher-GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, освен панела, имаш сензори,клапи, млапи и т.н. на стойност поне още 500лв! Климатроника не е просто дигитално управление на врътките... към панела вървят 2 шепи сензори и джаджи! Mission impossible мен ако питаш!!
при мен така стой работата че мога да си взема всичко което ще ми трябва сензори датчици и даже климатроника ще го плащам ако стане разбира се така сам се разбрал с човека, ако си по запознат с климатрониците да ми кажеш как ще ми трябва да мога да взема всичко даже аз ще разглобявам пасата никой не е бутал под таблото, а и в цената от 200 лева влиза всичко което ми трябва.
при мен така стой работата че мога да си взема всичко което ще ми трябва сензори датчици и даже климатроника ще го плащам ако стане разбира се така сам се разбрал с човека, ако си по запознат с климатрониците да ми кажеш как ще ми трябва да мога да взема всичко даже аз ще разглобявам пасата никой не е бутал под таблото, а и в цената от 200 лева влиза всичко което ми трябва.
Punisher-GTI написа:Колега, освен панела, имаш сензори,клапи, млапи и т.н. на стойност поне още 500лв! Климатроника не е просто дигитално управление на врътките... към панела вървят 2 шепи сензори и джаджи! Mission impossible мен ако питаш!!
Колега, запознат съм дотолкова че да не бих се хванал да го правя

Риска да си прецакаш най-малко еър-беците (ако имаш) при свалянто на арматурата, ако не и цялата електроника по колата е много по-голям от шанса да успееш, но....:
Nachrüsten einer Climatronic
Dieser Tip stammt von Alexander Kovacs
Alle Angaben sind ohne Gewähr.
Benötigte Teile
1J0 919 379 A Außentemperaturfühler ~ 20 €
1J0 907 539 Sonnensensor ~ 25 €
1J1 820 007 A Climatronic Gebläsekasten ~ 200 €
3B1 907 044 C Climatronic Bedienteil ~ 200 €
1J0 907 047 E 1QA Blende für Climatronic Bedienteil (schwarz) ~ 8 €
Climatronic Nachrüstkabelbaum ~ 70 €
2x Simmeringe für Klimaleitungen ~ 2 €
Der Nachrüstkabelbaum ist bei der Firma Kufatec erhältlich.
Der Umbau dauert mit 2 Mann ca. 8 Stunden, ich habe alleine ca. 10 Stunden gebraucht und der Umbau besteht im Wesentlichen aus folgenden Punkten:
* Als erstes sollte die Klimaanlage (Kältemittel absaugen) entleert werden. Dies muss von einer Fachwerkstatt durchgeführt werden.
* Dann muss das komplette Armaturenbrett ausgebaut werden: Radio, Handschuhfach, Tacho, Lenkrad usw. - Achtung Airbag!
* Als nächstes muss das Kühlmittel vom Kühlerkreislauf abgelassen werden
* Dann kann der alte manuelle Klimakasten ausgebaut werden und gegen den neuen Climatronic Gebläsekasten getauscht werden
* Danach erfolgt der Anschluss des Climatronic Nachrüstkabelbaums
* Einbau aller Teile in umgekehrter Reihenfolge
* Anschluss Außentemperaturfühler und Sonnensensor
* Befüllen des Kühlerkreislaufs mit dem abgelassenen Kühlmittel
* Befüllen der Klimaanlage (Kältemittel), muss von einer Fachwerkstatt durchgeführt werden
* Die Klimaanlage darf nicht ohne das Kältemittel betrieben werden, da sonst der Klimakompressor kaputt gehen kann. Darauf achten das beim Testlauf die Klimaanlage ausgeschalten ist falls das Kältemittel noch nicht eingefüllt ist.

Имаш 1 бира от мен ако успееш!

- Punisher-GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="batesecko"]Трябва да смениш цялото парно, целия модул дето е под таблото ти. Това е голямо приключение. Правил съм го и мога да кажа че излиза плачевно скъпо...[/quote]
надявам се и аз да успея, ако не пак нищо не губя защото съм се разбрал с човека от кадето купувам климатика че ще го плащам когато стани ,дано да не срещна много трудности в монтирането в петък започвам размонтирането на климатроника от пасата.
надявам се и аз да успея, ако не пак нищо не губя защото съм се разбрал с човека от кадето купувам климатика че ще го плащам когато стани ,дано да не срещна много трудности в монтирането в петък започвам размонтирането на климатроника от пасата.
- Punisher-GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdr
Климатроника го свалих от пасата не беше много трудно защото колата не беше моя и не ми пукаше много гледах управлението да е невредимо,но като дойде момента да разглобявам моята кола, стана голям кошмар за мен ,не сам вярвал че има толкова много болченца и видийки за развиване ,просто си вкарах голямо приключение но всичко е за доброто на моята кола.Управлението ще стане това е най добре всичко си пасва все пак е VW единственото което ще трябва да се преправя е дисплея на климатроника защото на пасата и на голфа има малко разлики но това са малки кахари.Ще има и снимки но ще са по нататака като почна сглабянето защото в момента сам стигнал до сваляне на управлението на климатика от голфа ми :(
Бе то ще си проличи.... като почне да духа студено вместо топло и топло вместо студено или да работи постоянно вместо да сменя степените на вентилатора или въобще да не духа ще е ясно че с климатика си бил щастлив, а сега след 50ч. труд ше разчиташ на джамците....
за какво толкова ти е тоя троник при положение че имаШЕ климатик?! каква е толкова разликата за теб??
за какво толкова ти е тоя троник при положение че имаШЕ климатик?! каква е толкова разликата за теб??
- Punisher-GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="so.sec"]Бе то ще си проличи.... като почне да духа студено вместо топло и топло вместо студено или да работи постоянно вместо да сменя степените на вентилатора или въобще да не духа ще е ясно че с климатика си бил щастлив, а сега след 50ч. труд ше разчиташ на джамците....
за какво толкова ти е тоя троник при положение че имаШЕ климатик?! каква е толкова разликата за теб??[/quote]
ами знам ли да ти кажа,дано да не се получи този вариянт дето го каза че ще се побъркам тогава, кофтито на климатика е че не може да се контролира температурата в колата иначе си е сащото заради това правя такива откачени работи.
за какво толкова ти е тоя троник при положение че имаШЕ климатик?! каква е толкова разликата за теб??[/quote]
ами знам ли да ти кажа,дано да не се получи този вариянт дето го каза че ще се побъркам тогава, кофтито на климатика е че не може да се контролира температурата в колата иначе си е сащото заради това правя такива откачени работи.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
колега,давай смелоPunisher-GTI написа:Ами че си луд ми е ясно. не ми е ясно за какво точно ти беше и защо влагаш толкова време и усилия при положение че риска единственото нещо което би духало в колата след толкова разглобяване да е евентуално приятелката ти е съвсем реален и много висок Rolling Eyes
Разбира се че няма нищо невъзможно но според мен никога няма да работи правилно това нещо. къде ще му слагаш сензорите, сигурен ли си че си извадил всички сензори от другата кола, всички клапи и моторчета.... абе направо си ненормален.
е то че сам ненормален си е май така но да сменям колата за един климатроник няма да стане,щото като тарсих да купувам голф исках точно такав да взема само че не можах да харесам и като ми падна тоя климатроник от пасата ми хрумна че може да стане на моята кола и виж сега кво става,а за датчеците сам взел всичко,поне така си мисля

проекта е осъществим,само време ти трябва.Няма невъзможни неща и евала за ентусиазма .
Следя с интерес темата и съм сигурен ще успееш

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
даваи смело,да не мислите че швабите са по добри от нас,повечко турпение,мисли и не бурзаи,щом си се захванал ще стане,и на мен така ми викаха като си разглобих Сузукито че сум луд и незнам кво си,накрая резултата бе-е нечовешки як,направих хибрид между сузуки бандит и сузуки РГВ ,тиоест взех само окачването понеже беше спортно и доста по добро,с разните му регулации на предница и амортесиори,да не кажа че е единствен в БГ
смело напред и аз ще следя кво става с работата

смело напред и аз ще следя кво става с работата

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”