Скъсан болт* на спирачен диск
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скъсан болт* на спирачен диск
Значи проблеми е че винчето(болчето) което държи спирачния диск на главината като махнеш гумата ми е скъсано и реално сега като махна гумата спирачния диск се държи само на спирачния апарат от накладките .... В дупката на главината е скъсано болчето .Та въпроса ми е как да се боря с този проблем има ли някои които може да препоръчате да го оправи защотото скоро ще сменям дискове и неискам да ги оставям и новите така .
(само от дясно е проблема ... от ляво всичко е ок )

- Manolov
- Автомобил: Seat Inka
- Двигател: 1Y
- Контакти:
Колегата е прав , болта е само за удобство, след като стегнеш джантата нямаш проблем.За да направиш болчето като хората трябва да свалиш главината, от там стругар да разпробие болта и да ти навие нова резба .Според мен е много работа за нещо дребно.Като станат за смяна лагерите така и така ще разглобяваш тогава ще си го оправиш.
- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
myrshavija написа:Според мен, дискът не се държи на това болтче. То е само за удобство когато слагаш и сваляш гумите да не се размества. Аз съм карал години със скъсани болтчета на дисковете
Това не е проблем. Диска се държи от болтовете на джантата. Ако си перфекционист и държиш да го смениш, има фокуси за отвиване на скъсани болтове. Колегите по-горе са прави, ти решаваш.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
stancorotax написа:има си специални инструменти за вадене на скъсани болтове/шпилки - не помня как се казваха,
Шпилковадач!

И да, това е процедурата, както си я описал, ни и да, спокойно може да се кара и без това болтче.
Мого хора си карат колите така, а повечето от тях дори и не знаят

В чест на истината, аз и двете болтчета си играх да ги вадя скъсаните части и да си слагам нови. Пробих ги на място с 3-4 последователни бургийки и си пренарязах резбата с медчик
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
някои от клубните маистори ваското1 или никси дали го имат инструмента ..... държа да си оправя болчето преди новите дискове ...
П.С. Преди време имах Ситроен ЗХ ... на които изобщо го нямаше едното болче и при натискане на спирачката се чуваше едно чукане .,... след като смених диска , и сложих ново болче ... чукането изчезна ...
и затова държа да го оправя ... 
П.С. Преди време имах Ситроен ЗХ ... на които изобщо го нямаше едното болче и при натискане на спирачката се чуваше едно чукане .,... след като смених диска , и сложих ново болче ... чукането изчезна ...

- vw_vento
- Автомобил:
- Двигател:
а
споко друже аз от 2 години карам по този начин
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”