въпрос за голф 4 1.6 автоматик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Dee
Автомобил:
Двигател:

твърдо ЗА!!!

Мнениеот Dee » Чет 20 мар 2008 15:27

здр. колеги нова съм във форума но ще си позволя да изкажа мнение.От 4 год. карам Опел Корса 1.4i автомат а в момента активно си търся Голф4 отново автомат засега съм се насочила към дизел.Само каралия авт. знае какво значи това а именно-удоволствието от шофирането при всякакви условия/градски или извън/не е в умението да си координираш движенията при смяната на скоростите а от самото ти поведение зад волана!!!

Потребителски аватар
Thriller
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот Thriller » Чет 20 мар 2008 20:07

Здравей колега искам да ти кажа ако е на добра цена взимай.До скоро карах Ауди А6 Автоматик комби искам да ти кажа,че ако не беха го смачкали немаше да го дам за никоя друга кола сега карам Голф 4 Ръчен,жалко е,че не е автомат!Автоматика е екстра малко гори и за градски условия по-хубаво нема..

Ivo_20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivo_20 » Чет 03 апр 2008 22:37

kickd0wn написа:Карам точно такъв голф в София и съм изключително доволен. Толкова доволен, че повече кола с ръчни скорости няма да си взема, а обичам да шофирам. Ако си минал вече годините където караш безрасъдно и искаш да изкарваш душата на колата не се замисляй и го взимай. Мотора е евтин за поддръжка сравнен с 1.8 Т, тия дето ще ти ги разправят някои, че малкият мотор на това купе харчел повече са приказки от 1001 нощ - 1.6 е перфектен за това купе - четири човека със багаж на магистрала и се поддържат 150-160 без излишно натоварване.

Относно скоростната кутия ако си я обслужваш на време и не издевателстваш умишлено върху нея няма да имаш никакви грижи. Те ако бяха толкова чупливи за колкото ги имат повечето хора в щатите нямаше 90% да са автоматици. Мнения за тия кутии искай само от хора карали такива, а не от зяпачи чули нещо от някой.

Виждам, че си в Несебър ако беше в София можеше да пробваш моята. Успех и не се замисляй ако намериш читава кола. Ако имаш други питания давай смело.

Здравей колега, аз имам питане. Карам пасат В3 93-та с мотор 9А и автоматична скоростна кутия. Имам някои проблеми с колата та питането ми е знаеш ли каде да ида на диагностика на кутията и евентуално ремонта и/или поддръжката й? Каквото се наложи. И друго: колко излиза смяната на масло, гарнитура, филтър?

george_speed75
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за голф 4 1.6 автоматик

Мнениеот george_speed75 » Чет 28 дек 2017 21:04

Здравейте,
я кажете колко литра масло побира автомата на голф 1.6 СР мотора 2000 година и какви са спецификациите на маслото?
Мерси!

vlad711
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за голф 4 1.6 автоматик

Мнениеот vlad711 » Вто 02 яну 2018 17:04

Така само искам да спомена, че най проблемният агрегат в голф 4- 1,6 е ръчната скоростна кутия. Почти 90% от ръчните скоростни кутии повтарям само при 1.6 моторите на голф 4 - късат нитове и се отива но много скъп ремонт най често свързан със заваряне на корпуса и смяна на зъбни колела . Така че, ако ще е 1,6 взимай автомата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”