Наскоро ми се появи проблемче със съединителя на АБФ-а. Проблема се състоеше в това, че като направя няколко старта и педала на съединителя потъваше и се налагаше да го изправям с крак. Превключването на скоростите ставаше невъзможно. След напопване на педала няколко пъти се оправяше.
На АБФ-а както знаете съединителя е хидравличен и се задвижва до колкото знам от 2 помпи /едната на самия педал и другата - на скоростната кутия/. Осъмних се в тази помпа на кутията, че нещо е дала фира защото се появи омасление от тапата през която се вижда белега на маховика. След като я разглобих видях, че се е омаслила яко със спирачна течност и маншона и се беше скъсал.
За 20 мин. я свалих и замених с чисто нова, обезвъждуших системата и сега включва безпроблемно и дори по-добре от колкото преди.
Така, че колегите които имат същия проблем, могат да си проверят помпите и да действат смело. Смяната е елементарна.
Това е, дано съм помогнал!

Потъване на педала на съединителя на АБФ .... РЕШЕНИЕТО:
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
VeilSide написа:често срещан проблем. Особено при по-ръчкани коли
Kaк пък го реши тва с "по-ръчканите" коли незнам???? Факт е, че няма АБФ който се кара бавно /особенно моя, ама върви като за световно

... "по-ръчканите", по-често им е натискан съединителя ли, че да протече долната помпа?
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Потъване на педала на съединителя на АБФ .... РЕШЕНИЕТО:
driver написа:Наскоро ми се появи проблемче със съединителя на АБФ-а. Проблема се състоеше в това, че като направя няколко старта и педала на съединителя потъваше и се налагаше да го изправям с крак. Превключването на скоростите ставаше невъзможно. След напопване на педала няколко пъти се оправяше.
По пътя на логиката. Защо не се получава при нормално каране. Или греша?

btw аз имах същия проблем
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”