прецака се бубината за запалването

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hdjfmr
Автомобил:
Двигател:

прецака се бубината за запалването

Мнениеот hdjfmr » Чет 20 мар 2008 22:24

Опитвам се да запаля и става трудно но запали след 200 метра ми изгасна и отварям капака опитвам се отново да запаля и запалих и когато погледнах какво да видя от високоволтовата бубина излизаха яко искри и като се опитам да я изфорсирам започва да прексва и ми гасне с една дума си е заминала . Каква може да е цената на тази джаджа .Благодаря

Потребителски аватар
nasko78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko78 » Чет 20 мар 2008 22:58

Здр. колега наскоро смених бобина,тя върви комплект с комутатор,така знам че се води две в едно.чисто нова върви от 100 до 150лв,зависи от бобината,та така аз смених мойта без да има нужда,заради много компетентни майстори,проблема се оказа съвсем друг,колата ми гаснеше по време на движение но не беше от бобината,а от релето на бензиновата помпа,така че ако имаш интерес мога да ти я продам за 50лв. Бобината е италианска и си работи идеално.

Потребителски аватар
Iliya_PB
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Iliya_PB » Чет 20 мар 2008 23:25

Италианска бобина е около 90 лв миналата година се наложи да я сменям.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 20 мар 2008 23:31

Малко се съмнявам да е италианска, защото китайските ментета са по 120-130 лева, но може и толкова да е ;)
Колега, вземай! 50 лв е добра цена!
И хвала на такива колеги, дето не се опитват да си избиват разхода тройно на гърба на закъсали!!! :да:

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 27 мар 2008 19:50

radotom написа:Малко се съмнявам да е италианска, защото китайските ментета са по 120-130 лева, но може и толкова да е ;)
Колега, вземай! 50 лв е добра цена!
И хвала на такива колеги, дето не се опитват да си избиват разхода тройно на гърба на закъсали!!! :да:

Определено тая бобина работи точно като за 50лв (че и те са и били много)
Като изгасна колата и после не 2-3 ами 20 минути не може да запали. В последствие бобината не можеш и с пръст да я докоснеш...беше идеална за пържене на яйца. Telefunken 2-ра употреба.
Това му е кофтито на втора ръка ел. елементи - не знаеш кога ще те изоставят. От друга страна сменял съм с нов пакет комутатор и бобина и след около година момчето пак имаше същия проблем :(

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 27 мар 2008 22:48

МоЙта история:
Голфо ме изостави посред път.Разбрах,че нямам искрЪ.Един приятел ме дотегли до Плд (благодарско Ачо!!!).
Пробвах 3 стари бобини Телефункен.
С двете не запали ич,с третата прекъсваше.
Решението:Нова бобина със съмнителен произход,марка Мобилетрон на едрова цена около 60 лева,не зная колко е на дребно.
Продължение:Работи добре вече 6 месеца.
Чакам я да ме остави някъде на пътя.

Сигурно доставната цена е 15-20 лева,но нали не е луд този,който нагъва баницата...

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Чет 27 мар 2008 22:55

Има едни марка HUGO или HUGE.
Около година изкарват.
Цена на дребно 110-120лв

Ако найстина има по-качественни на примерно 150лв комплекта, но да знаеш, че ще изкара поне 5-6 години - определено си заслужават, но за съжаление сме затрупани от предлагането на НЕкачественна стока :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”