Обява за работа

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 21 мар 2008 13:07

малко офф, ама искам да контрирам изказването, че се търсели хора, дето не се интересували само от парите
Никой не се интересува само от парите, но всички се интересуват ПРЕДИМНО от парите. и след като пишете какви изисквания има, е нормално той да пита за парите, защото е ясно какво искате да купите от него, ама не и за какви пари. Ако някой ми каже, че парите не са фактора, по който си избира работодателя, ще му кажа да не ме прави на идиот. Защото колкото и да ми харесва дадена фирма като колектив и отношение, ако не дават поне Х лева чисто, просто не се и замислям.
В края на крайщата, аз работя за пари, а не за кеф. Така че ако финансово не съм удовлетворен, и имам възможност да ида на друго място, не се и замислям грам. Тези , които се навиват на по-малко пари, просто са принудени от условията. А не че не се интересуват от кинтите на първо място

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пет 21 мар 2008 13:11

Еми да...боклукчийте не работят заради боклука.
Човек работи за да вземе някой лев и да се развие в някаква насока.
Основно парата пра'и фукарата

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 21 мар 2008 13:22

Наблюдавам нещо много интересно напоследък. Шефа не иска да ти увеличи заплатата --> ти напускаш --> за да назначи НОВ човек на твое място, шефа трябва да намери човек с твоите възможности --> идва новия човек и... --> взема повече от теб.
А защо шефа не е искал да увеличи ТВОЯТА заплата и да те запази, а дава повече пари на новия? чудно ми е

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 21 мар 2008 13:24

scuba написа:Наблюдавам нещо много интересно напоследък. Шефа не иска да ти увеличи заплатата --> ти напускаш --> за да назначи НОВ човек на твое място, шефа трябва да намери човек с твоите възможности --> идва новия човек и... --> взема повече от теб.
А защо шефа не е искал да увеличи ТВОЯТА заплата и да те запази, а дава повече пари на новия? чудно ми е
Щот всички началници са тъпаци и като изпуснат нещо чак след това се усещат за какво иде рече,демек кво са загубили :wink:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 21 мар 2008 13:46

не знам некой да се е венчал за работното си място
като не те кефи-следващото и тва е
недоволни винаги ще има

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 21 мар 2008 13:56

scuba написа:Наблюдавам нещо много интересно напоследък. Шефа не иска да ти увеличи заплатата --> ти напускаш --> за да назначи НОВ човек на твое място, шефа трябва да намери човек с твоите възможности --> идва новия човек и... --> взема повече от теб.

Абсолчютно е така на собствен гръб съм го изпитал...в момента три месеца си търся работа...и отказвам предложения защото стартовата заплата е по малка от тази на 20годишна пикла в магазин за обувки на витошка..а аз трябва да съм омазан до уши в масло..не стаа...но не е проблема в това че е ниска стартовта заплата ...проблема няма яснота каква ще стане когато след наколко месеца стане ясно дали се харесваме или не....и почва едно увъртане...ами според приноса и дъра бъра и нищо конкретно.....ами ако не е достатъчен приноса да си ходим кой от къде е .......пък ако е повече от достатъчен дай ми повече от колкото си ми обещал....при все че говорим за заплати от порядъка на 600-700лв...ако ми дадът старотва заплата от 1500лв...въобще няма да се пазаря за слд после изпитателния период..защото знам че ще сеи покрия нуждите на семейството...

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 21 мар 2008 14:04

:да: и при нас е така, а и на много други места. Според мен една от причините е , че шефа е мизерник и разсъждава така - "ако дам на работника 1 лев, аз обеднявам с 1 лев", фирмата му съществува и има добри резултати благодарение на качествата на персонала.
Друга причина е криворазбраното чувство за чест "кой е той , та ще ми каже на мене" или "няма незаменими хора - като не искаш ти, друг ще дойде на твое място".
Гледам доста мнения тук завучат доста оптимистично. Явно тези колеги са си намерили работа в представителства на западни фирми, които нямат проблеми с изплащането на добри заплати или на държавна служба. Иначе чания сектор у нас хич не е китка за мирисане.
И още: работното място можеш да си сменяш спокойно, когато си добър специалист, но задължително си под 40 г. Надхвърлиш ли 40-те първо те избират по ЕГН-то , после по другите качаства.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пет 21 мар 2008 14:06

Щот всички шефове все едно един **й ги е правил

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 21 мар 2008 14:23

Това не е само напоследък. Някои хора не обичат да ги "изнудват" един вид. Други си мислят - той сега като поиска и му дам, след няколко месеца пак ще поиска. Изобщо сякви ги има. За мен по- неприятно е, че малко са хората, които се сещат да ти повишат заплатата когато нарастват уменията и отговорностите ти. И накрая на теб като ти писне и кажеш, че се махаш, тогава почват... ама защооо, ама ние теб много те ценим, ще ти вдигнем заплатата, демек спри не си отивай ще ни бъде тъжно. Само че това е след дъжд качулка, макар че при някои хора минава. Като ме ценят, да ми бяха вдигнали парите по- рано...

dude, за парите си прав, че те са на първо място в повечето сллучаи. Но понякога нещата зависят от възможностите и перспективата. Преди 5 години като почвах на първата си работа, аз почнах на 200 лв в изпитателния срок. Но исках да работя това, исках да се науча и знаех, че след време ще имам знания и възможности да искам повече пари, а ако не почнех от ниско, щях да си чакам със знанията от университета, но без опит и нямаше да направя нищо.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 21 мар 2008 14:25

като не ви дават достатъчно пари
редно е да ги краднете :lol:

totaleng

Мнениеот totaleng » Пет 21 мар 2008 14:29

На това му викат пазар на труда - докато има ефтини домати, ще има и ефтини салати :D
Др. е въпроса колко от доматите са нагнили

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пет 21 мар 2008 14:33

greda написа:п.п. Не пишем за какви пари се работи по 2 основни причини: ...

Това са само оправдания. Причината е само една единствена - да не би да се дадат повече пари на някого, отколкото той би поискал. А да, има още една - старите кадри евентуално ако работят за по-малко пари да не се усетят и да искат повишение.

Последна промяна от ~~~~~ на Пет 21 мар 2008 14:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 21 мар 2008 14:35

напълно съм съгласен с овчаря :lol:

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пет 21 мар 2008 15:29

Леле отколко време не бях посещавал форума на любимата марка!!! Една моя любима тема на разговор работа, условия на труд, заплащане и прочие. Прочетох няколко мнения на колегите и видях доста неща, които са двустранчиви. Някой каза: няма опит, няма необходимото образование следователно няма европейска заплата. Абе хора осъзнайте се нямаш ли връзки, няма и как да взимаш европейска заплата. Не искам да обидя никой. Пресен приемер е в моята работа, където шеф-екипа ми е някакъв връзкар и какво става няма си и идея от кабел, а взима 2000 лева заплата, а ние простосмъртните където се гърбиме от бачкане получаваме много под това, което заслужаваме.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пет 21 мар 2008 15:35

greda написа:2. Така се отсяват хората, които наистина се интересуват от работата, а не единствено! от парите.

а не мислиш ли, че така "изпускате" качествени хора? след като 1-2 пъти ме държаха 2 часа по интервюта- тестове, преводи, разговори, по телфони с чуждестранни шефове и накрая казват- ок, отговаряте на нашите изисквания. сега да ви кажем за работата-......ала-бала за хандбала, ааааааа заплатата е 350 лв, след 3 месеца изпитателен срок 400. :shock еми успях да си надвия нервите 1-2 пъти и да си изгубя времето с такива и оттогава не ги гледам. едва ли съм единствения такъв, като гледам колегите какво пишат. дали не може в обявите да се пише " заплата според квалификацията от 100-400" примерно:). а и какво- фирмите, които си пишат заплатите са глупаци и не са се сетили, така ли? а те и обикновенно са чужди, с добри заплати.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”