Здравейте,
Голфа ми е с код на мотора PN(от гаража).Намерих табло от Голф 2 КР (до 260км и 8к оборота)с MFA.
Монтирах го снощи и всичко си тръгна без проблем.Таблото е с една букса,както и моето, с предавателно число 950 на VDO.
Наблюденията ми първоначално са:
-всичко тръгна без проблем,всички уреди показват нормално,освен може би на водата,струва ми се,че стрелката показва малко по-малко,а може и да си въобразявам.
- на 5 та с 3к оборота съм на 120 км/ч.Много бях учуден,понеже четох темата за скорости и обороти при различни диф.на скоростни кутии.Моята кутия е 4S и си мислех ,че само скоростните кутии 4т подържат такава скорост при тези обороти.
Въпросът ми е свързан с MFA-то.Искам да си монтирам :
-лостчето за чистачки с MFA
(буксата на лостчето за чистачките с MFA ,къде трябва се монтира ,има ли пусната инсталация за нея).
-датчик за външна температура
(имам го заедно с буксата ,но къде се свързва към ел.инсталацията)
-датчик за температурата на маслото
(търся си стойката на масления филтър за двата дачика и къде се свързва в инсталацията)
Целта е да отчита на дисплея на таблото данните за външна температура и температура на масло
Благодаря предварително!
Смяна на табло с уреди и добавяне на датчици
- gelezen
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: BCB 2006
Смяна на табло с уреди и добавяне на датчици
Последна промяна от gelezen на Съб 22 мар 2008 22:30, променено общо 1 път.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с табло от GTI и искам да си връзвам MFA-то ,имам и схема кой кабел за какво е!
Благодарение на колегата veidar!Нмерих си и датчик за външна темп. от колегата Letajanta,само не намирам време да насвържа всичко и да заработи!
Щях да забравя че трябва и лoстче което да командва MFA ,него взех от друг колега baks,баси тва форума е голема работа! 
- gelezen
за ел.схема
Можеш ли да ми пратиш схемата за свързване ,че твоята инсталация май е най-близко до моята.
А за форума
по цял ден се ровя в него и съм страшно доволен от количеството и качеството на информация .Радвам се ,че съм част от това голямо семейство и ще помагам с каквото мога на потребителите му!
А за форума
по цял ден се ровя в него и съм страшно доволен от количеството и качеството на информация .Радвам се ,че съм част от това голямо семейство и ще помагам с каквото мога на потребителите му!- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ето ти линкче,има и двата модела букси на таблото!
Аз немски не знам но по подразбиране,и с бедния ми английски успях да се оправя!
Ако нещо не разбереш свиркай!....
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... esten.html
- gelezen
MFA
Искаш да кажеш,че проследявам кабелите от буксата за датчика на външната температура и датчика за температурата на маслото и ги свързвам.Така ли?
А на лостчето за чистачките с MFA,буксата дали е същата като на тази на лостчето без MFA?
А на лостчето за чистачките с MFA,буксата дали е същата като на тази на лостчето без MFA?
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: MFA
По първото ти питане -да!gelezen написа:Искаш да кажеш,че проследявам кабелите от буксата за датчика на външната температура и датчика за температурата на маслото и ги свързвам.Така ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”