зумер забравени фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Kirov
Автомобил:
Двигател:

зумер забравени фарове

Мнениеот Kirov » Пет 21 мар 2008 20:00

Здравейте колеги нов съм във форума и имам малък проблем. Имам VW Golf 3 1.6 75ph и когато оставя примерно фаровете си включени и когато отворя вратата би трябвало да ми свири там нещо че съм забравил да исключа нещо. Можете ли да ми кажете как да го оправя моля. Благодаря предварително.
mod edit: vaskoto1
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 21 мар 2008 20:22

Някога свирило ли е, че го чакаш да засвири :lol:

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пет 21 мар 2008 20:25

Зумера ли имаш в предвид ?!
Ами виж там кабелчетата, защото много често се откачат. :)
Ако нямаш пък зумер нищо не ти пречи да отидеш при някой жичкаджия да ти сложи, не е много скъпо.

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Пет 21 мар 2008 21:20

А като отваряш вратите ключа извадил ли си го от таблото

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пет 21 мар 2008 21:54

някой може ли да ми каже къде трябва да се върже точно този зумер понеже съм си го купил октомври месес ама си стои още в пликчето.Някой знае ли точно към кои кабели се връзва ?

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Пет 21 мар 2008 22:12

Към плафоните

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 21 мар 2008 22:22

VW`VENTO написа:някой може ли да ми каже къде трябва да се върже точно този зумер понеже съм си го купил октомври месес ама си стои още в пликчето.Някой знае ли точно към кои кабели се връзва ?

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 3%EC%E5%F0
:wink: търсачката колега, търсачката

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пет 21 мар 2008 23:06

пробвах и с търсачката,но видях много мнения и се изумих.Утре ако остане времеще действам

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пет 21 мар 2008 23:19

VW`VENTO написа:пробвах и с търсачката,но видях много мнения и се изумих.Утре ако остане времеще действам

Два варианта:
1. Ако искаш зумера да свири само при отваряне на врати то махаш капачката на бущоните и от лявата страна , където е колонката има едни букси. Търсиш каф+бял и сив+зелен. Каф+бял е кабела кум бутона на вратата и го вързваш към минуса на зумера. Сив+зеле е + при подаване на габарит и съответно него го вързваш към + на зумера.

2.Ако искаш да свири когато изключиш от контакт то тогава махаш ключа за светлините и там търсиш сив+зелен и дебел черен. Последователно
на зумера вързаш един диод. + --->----О---- _
Минуса на зумера го вързваш към черния кабел, на който при контакт има (+) а като изключиш контакта няма (+) и респективно се получава (-).
Към сив+заелен свързваш анода на диода а катода към (+) на зумера.
Смисъла на диода е да пропуска напрежение само в една посока от анод към катод. А --->--- К - защото когато габарита е изключен а колата е на контакт все едно подаваш наопаки напрежение към зумера и може да се повреди и това е причината да се препоръчва свързване през диод.

Надявам се да съм бил изчерпателен по темата.

Успех.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 22 мар 2008 1:36

vaskoto1 написа:
от мосьо бриколаж се взима една сиренка за светлини-2-3лева беше на щанда за автоаксесоари.
тя има 2 полюса които трябва да бъдат задължително спазени!!
от тука има 2 варианта:
1 по прост-но на мене не ми харесва-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата (за да може все пак да бръмка само при отворена врата), изваждаш ключа за фаровете и мериш на кой кабел има ток при включени габарити-там връзваш червения кабел.
ефект-като си на габарити или фарове и отвориш вратата-пищялката пищи.
минус-пищи винаги-без значение дали работи мотора или не-е точно това ме дразни най много.
2 по сложен вариант-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата, взима се едно реленце, малко, електронкаджийско, и се връзва червеното кабелче на пищавицата на нормално затворения му контакт, на основния се връзва + от ключа за фаровете описан по горе. намотката (котвата) на релето се връзва единия край на маса а другия се връзва на контактния ключ на положението АСС в което обикновено свири и касетофона.
ефект-когато двигателя е загасен или не на контакт релето не е захранено и контактите дават накъсо зумера и ключа на фаровете и ако си на фарове (габарити) пищи, а ако си подал контакт или работи мотора релето се захранва и разпада пищавицата и дори да си на фаровете-не реве.
повече ми харесва щото вечер ако излезеш нещо от колата и си на фарове и работеща моторетка не плаче и не ме нервира.
е това е...ух!
ще ви го включа в сметката-така да знаете!!!

Ми то отговора го имаш в едно мнение :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”