Да ми дадете мнение за метан/пропан на 1.6 ГТ АЕК

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
p_mudev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Да ми дадете мнение за метан/пропан на 1.6 ГТ АЕК

Мнениеот p_mudev » Съб 22 мар 2008 1:41

Здравейте,
Да ми дадете мнение за това дали да сложа метан на голф 3 1.6 АЕК 101 коня, или? Относно вървежа как е , много ли става зле? Колата се кара предимно градско, но се случва един път в седмицата пътуване извънградско. Дали с метан няма да се налага да се моля на господ бог, като изпреварвам. Харесал съм си две бутилки по 25 литра или нещо подобно. Предполагам тази допълнителна тежест ( около 60 кг.) няма да се усети толкова?

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Нед 23 мар 2008 20:45

За мошноста не се притеснявай слагаш етин ТАП ще останат коне да изпреварваш но с около 1000 оборота повече ще караш отколкото като на бензин
За бутилките ще ги усетиш повече отколкото например да возиш 1 човек отзад защото са закрепени здраво кам купето за разлика от хората но пак задницата ще стане малко по устойчива по завойте

Потребителски аватар
p_mudev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот p_mudev » Нед 23 мар 2008 22:04

е този ТАП не е ли в комплект с уредбата. И друго - само инжекцион, нали? Мисля че на метан (ако не се спъне до N-та степен) ще е по-добрият вариант от пропан-бутан? Ако греша, моля поправете ме!
И примерно от 100 коня колко горе долу ще стане на метан...?

Потребителски аватар
Rakood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rakood » Пон 24 мар 2008 22:27

Той е доста пъргав и немисля че ще се спае толкова но на метан все пак помпаш бутилки на 200 атмосфери за сравнение гумата на колата ти се помпа на 2 а на прупан бутан помпасш на 17 макс. Ако знаеш за какво говоря и се абстахираш от това няма проблем, слагаш метан.
Да задължително инжекцион а ТАП не е в комплект ако искаш си го плащаш допълнително някаде от 120 до 150лв беше преди няколко месеца, има и варянт на български за твоя двигател на около 80-90 но не съм сигурен дали ще стане като отидеш при газаджиите ги питай.
Моята метанова уредба ми я поставиха едни приятели www.metan-bg.com много доволен съмако не си решил каде отиди там. Гори ми 6 лв на 100 км като за 75 коня двигател се държи добре но го карам на много високи обороти но не ме изпреварват дори и по върлото , е поне не преди 120км. Но лично мри мен голфа си остава пъргав когато се возя сам накачат ли се хора вече му идва тежичко.

Потребителски аватар
milio
Автомобил:
Двигател:

Re: Да ми дадете мнение за метан/пропан на 1.6 ГТ АЕК

Мнениеот milio » Вто 25 мар 2008 13:49

p_mudev написа:Здравейте,
Да ми дадете мнение за това дали да сложа метан на голф 3 1.6 АЕК 101 коня, или? Относно вървежа как е , много ли става зле? Колата се кара предимно градско, но се случва един път в седмицата пътуване извънградско. Дали с метан няма да се налага да се моля на господ бог, като изпреварвам. Харесал съм си две бутилки по 25 литра или нещо подобно. Предполагам тази допълнителна тежест ( около 60 кг.) няма да се усети толкова?

Прочети "Имате ли опит с метан?" на същата страница 20 -тина теми по-долу!

Потребителски аватар
p_mudev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот p_mudev » Вто 25 мар 2008 21:28

Мерси много и на двама Ви

Върни се в “Автогазови уредби”