Навигации

Техническа и сервизна информация за Passat
yokvov
Автомобил:
Двигател:

Навигации

Мнениеот yokvov » Чет 10 яну 2008 13:26

Незнам дали точно в този форум е мястото да питам ама някой ако може да помогне.Търся карта на Европа за навигационна система NAVMAN F20.Някой ако има някакви идеи моля да пише. Или ако мога да закупя навигационна система с карата на цяла Европа на сносна цена.Благодаря предаварително!!!! :)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Навигации

Мнениеот Lisho » Пет 11 яну 2008 14:14

yokvov написа:Незнам дали точно в този форум е мястото да питам ама някой ако може да помогне.Търся карта на Европа за навигационна система NAVMAN F20.Някой ако има някакви идеи моля да пише. Или ако мога да закупя навигационна система с карата на цяла Европа на сносна цена.Благодаря предаварително!!!! :)

Оригиналната която върви с устройството или mhihi ?
Ако е оригиналната трябва да си я [url=http://www.activegps.co.uk/navman-f20-maps.htm[/url]купуваш[/url].А може някой да ти я копне ако има същото устройство. На мен ми е попадала за Navman iCN 520.
Ако ще ползваш "други" карти трябва първо да "разкопчаеш" NAVMAN F20 за да може да заредиш алтернативни програми от сорта: iGO/MioMap, Destinator, Navigon Mobile Navigator и др. подобни. Аз например работя с iGO защото ми харесва визията му, а има доста подробни карти които ентусиасти обновяват периодично. Туке пълният списък с поддържаните карти освен това има и доста подробни карти с местата на стационарните полицейски радари в Европа.

Успех

yokvov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokvov » Пет 11 яну 2008 14:37

Kолега какво ще рече да я "разкопчая". И тези карти които са в този сайт стават ли за НАВМАН. Те по принцип не трябва ли да са еднакви за всички модели на НАВМАН. :)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 11 яну 2008 14:56

yokvov написа:Kолега какво ще рече да я "разкопчая".

Стартира се програма написана точно са това устройство която поема управлението и може ти да определиш какво приложение (програма) да стартираш. Ако е "неразкопчано" т.е. не отключено има заредена негова си програма и едно си знае баба едно си бае, нищо друго не поема и не ти дава възможност за какъвто и да било избор. Включваш и си тръгва неговата програма търси си карти и ако не намери SD CARD със съответната структура и карти с "неговият" си формат. :cry:

yokvov написа:И тези карти които са в този сайт стават ли за НАВМАН.

Трябва да стават, но нещо цената :roll: не става поне за мен.А и мога да се хвана на бас, че "европейската" страна България не фигурира. Има я само като контури и на GPS излиза местоположението ти като за всеки уважаващ се GPS. Но къде си що си на къде да хванеш може само да гадаеш. Няма пътища, маркировки няма абсолютно нищо.

yokvov написа:Те по принцип не трябва ли да са еднакви за всички модели на НАВМАН. :)

Е тук вече ме хвана неподготвен. Идея си нямам може и да стават ама като не съм пробвал как да те излъжа.

Успех

yokvov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokvov » Пет 11 яну 2008 15:02

Добре де аз сега изтеглих някави карти кадето ги пише в този сайт изреде ни са много на България , Италия, Германия и т.н. Това изобщо карти ли е или просто някакви файлове.И ако ги кача на СД-картата изобщо дали ще трагнат

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пет 11 яну 2008 15:48

Изобщо няма да тръгнат. Тея карти са за iGo, а програмата работи на ПДА/ПНА, т.е. джобен компютър залепен с вакуум за стъклото. Иначе за това което търсиш - виж в eMule мрежите.
Един колега има Туарег, но диска е защитен и не стана да го копираме за един Транспортер. С фабричните навигации са.

yokvov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokvov » Пет 11 яну 2008 15:57

Много сложна стана май като цяло да взема да си купя нова навигация май ще видя дали няма да намеря нещо ама ме самнява.Мерси за отговорите :)

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 11 яну 2008 16:19

yokvov написа:Добре де аз сега изтеглих някави карти кадето ги пише в този сайт изреде ни са много на България , Италия, Германия и т.н. Това изобщо карти ли е или просто някакви файлове.И ако ги кача на СД-картата изобщо дали ще трагнат

Предполагам, че си ги дръпнал от сайта който ти дадох ?
Ако е така и не е отключено устройството няма да работи с алтернативни (програми/карти) освен тези с оригиналните (т.е. които производителя на устройството е предвидил и които ти търсиш).Целта на отключването е да накара устройството от PNA (персонален навигационен асистент) да стане PDA (персонален цифров асистент). Мисля, че се урежда твоят въпрос, но информацията е много голяма. Става въпрос за оригиналния софтуер около 1,05 GB на устройството + допълнителни 725 MB карти на Европа.
Провери си пощата.

Успех

necaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот necaka » Съб 22 мар 2008 23:22

Карти на Навман има В Емулето. Друг вариант е да потурсиш в ppcwarez.org и 4pda.ru

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Съб 22 мар 2008 23:27

Ето тук има доста информация:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewfor ... ce9a9b04d5

Върни се в “Passat”